Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
https://tradingeconomics.com/bonds Ezt szoktam nézegetni, és nem látok semmi olyat hogy nálunk látványosan feljebb mentek volna a 10 éves kötvényhozamok. Főleg a környező országokhoz képest, pld Románia.
https://www.portfolio.hu/befektetes/20241129/otp-mestersegesen-generalt-rali-a-magyar-kotvenypiacon-726592 ""Magyar kötvénypiacon ismét mesterségesen generált ralit láthattunk. A jövő évi banki és biztosítói extraprofitadók csökkentésére felhasználható papírok látványosan túlteljesítettek a görbén, ez alapján könnyen feltételezhető, hogy vagy a biztosítók egy része kezdte már el a bevásárlást erre a célra vagy a befektetők próbálják front-runnolni a várt keresletnövekedést. Decemberben vagy legkésőbb év elején ismét jöhet egy korrekció a piacon, így megkezdjük a pozíció csökkentését. Az 5 éves tenorban 5.7-6.5%, 10 évben 6.2-7% közti sávot tartunk reálisnak."
„A romló befektetői megítélésünk meglátszik a hozamfelárunk alakulásán
is. Miközben a fejlett piacon érdemi visszaesés történt, addig a magyar
hozamok átmeneti megugrás után csak visszatértek a múlt pénteki szintek
közelébe, így a 10 éves pont ismét kicsivel 6,4 százalék alá került” –
magyarázta Bukovszki András. ----------------------------- Ezt nem értem.
Szerintem van itt az országban sok olyan kereskedő aki tudja a tutit. 385-ert vásárol és majd 435 ért eladja. Lehet már egy éve is sikerült nekik. Nem hiszem hogy ez véletlen. Ilyen véletlenek nincsenek . Ez annyira komplex , hogy tervezni megvalósítani kivitelezni szükséges. Talán a döntéshozó vezetőink tudják a tutit. :) Ezért szép a politika :)
“ tróger pont olyanná vált mint akik ellen akkor lázadt.” Ugye “nem a diktatúra ellen lázadtunk, hanem akik a diktatúrát csinálták” Mert a diktatúra jó, már ha te vagy a diktátor.
OFF Muhammad amugy se lesz boldog mert amit bealitottam AAPL eladasi erteknek az elobb elesedett. Belastingdienst (itteni adotivadar) elelvez a karacsonyi ajandekomtol. ON Shortoljak?
Érik a rendkívüli kamatemelés. Kíváncsi leszek a lakosságnál mikor szakad el végképp az a bizonyos cérna, ha ez megtörténik ott nem fog segíteni semmiféle kamatemelés. 2004: Orbán leszögezte: "a gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak." Akkori Orbán a jelenlegit felrúgná a holdra, a moslék tróger pont olyanná vált mint akik ellen akkor lázadt.
Fönok megmondta 2025-ben csuda dolgok jönnek. Nagy Márton&Varga Mihály tandemmel nem lehet baj. Nyitok is gémeskútországban egy popcornüzemet. Tuti biznisz mert a freakshow nagyobb fokozatba kapcsol. :)))
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)