Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem kell azt egylendülettel. Azért lassan gyengülget egy 10%ot a forint a 370hez képest, senkinek szeme nem rebben. Hol van még január? Erősen más a kamat az árfolyam fügvényében
Azért az elég durva lenne... mennyit kéne inflálniuk, hogy a jegybank 0-ás legyen ? Illetve az az árfolyam romlás mennyi inflát okozna ?? És azt utána hogy kezelnék ?? majd lesz ebbűűű more...
En meg mindig meglepodom azon,hogy barmelyik itthoni szervre ugy probalunk meg tekinteni,mintha legalabb a latszata lenne valami demokratikus mukodesnek. Nem. Maffia allam van. Semmi sem demokratikus mar. A hideg levest is fujni kell mar,ha ok adjak.
Rohadjon meg a jegybank, csak a sarcot akarja rányomni, meg hogy kontroll alatt tartsa.. vicc és ez lenne egy függelten intézet ? Ugyanmár... El lehet gondolkodni, hogy ki miben bízik jobban, Lölö bankjában vagy a Revolutban... Mind a kettő van és a revolut még nem próbált meg sápolni.. mikor előtörlesztettem a futamidőm valahogy 2-3 hónappal hosszabb lett mint az előzetes kalkuláció... Visszakérdeztem, hogy ezt úgy mégis hogy?? Jaa hát az izéé csak kalkuláció volt... Szerencse hogy nem tervezem végig törleszteni, hanem ki lesz ütve rövidtávon... aztán kenjék a hajukra
Sajnálom, hogy így alakul a Y-fiatalok helyzete! Vannak 30 alatti ismerőseim hasonló gondokkal, aki nem vállalna be 3 gyereket, annak esélye sincs. Ennek ellenére 3at biztosan nem akarnak. Mindenkit
kiszop@tni, átverni, lehetetlen és reménytelen, kilátástalan helyzetbe hozni! A fiatalokat, vállalkozókat, gyerekteleneket, megtakarítókat, multikat, gyógyszergyártókat, bankokat (Csányi is prüszköl kamatplafon/infla problémája van, az állam rákényszeríti őket valamire, de inflás kötelezettséget nem vállal...) Bankokat nem féltem, de őket is terhelik, hogy ellavírozzanak a hátukon, ezek után csoda, ha emelkednek a költségek tovább? Örülj, hogy nem fagysz éhen, ja és csinálj 1 vagon gyereket! Ez a kormányprogram! Nagy jövő elé néz az ország! Siker szagot érzek! https://www.portfolio.hu/bank/20241017/kemeny-uzenetek-csanyi-sandortol-furcsa-a-kormany-logikaja-de-olommal-a-ciponkben-is-jol-futunk-717273
Sajnálom, hogy neked Y ként így alakult, én is Y vagyok én is, ehhez képest én viszonylag szerencsésebb voltam annak ellenére, hogy láttam hogy a mikrokörnyezetben a fejlődés sokkal nagyobb volt. (Ez van bele kell törődni, és mindig magunkat hasonlítani másokhoz). Viszont úgy gondolom, hogy a gazdasági hullámzás alapján megint jön egy valamekkora válság. Legalábbis az adatok alapján és hogy milyen kilábalási lehetőségek vannak én nem túl jó képet látok (német ipar, magyar ipar, magyar politika és a világban is elég nagyok a forrongások, import adók, saját piac védelme stb... ez alapján lesz még gond 5-10 éves távon szerintem. Kitartást!
Egyetlen érv a FO$rint mellett elfogyott, a kamat. Tavaly kevesebb teher volt azokon, akiknek számított, mennyi az euró. Majd most emelgetnek, vagy befejezik a boltot. Kinyilatkozták, h nincs árfolyamcél.A gazdaság működésbe hozását szeretnék mindenáron. Az év eleji gazdaságélénkítő 1000 milliárd beröffenteni a gazdaságot, nem volt elég... Akkor nem lesz 350? 420,350 hamarabb lehet. jól szétkúrnak mindent. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241017/nagy-marton-a-harmadik-negyedevben-nem-allt-helyre-a-konjunktura-717287
Még nem akarták elengedni, most valakinek nagyon kell a FO$rint hosszú percek óta! kb 10 perc Lehet a pozitív külkermérleg munkálkodik :) Esetleg az aranytartaléknak, vagy börzsöny aranyának támaszkodott az árfolyam? Vagy az imacsoport beért és kávézás után elkezdte az imát? Vagy kuszaszem nem veri a kis eszközét, hanem rányomott a gombra?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)