Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
De onnantól hogy a kártya számot adod meg, mint a vásárlásnál mi a különbség (értem hogy a háttértben a Revo és a forrás bank is klasszifikálja) de ez konkrétan egy baromság. Illetve azt is hogy sok banknak böki a csőrét (hát talán ki kéne húzni a fejüket a seggükből, és versenyképesen üzemelni és váltani... ). Részemről ennyi . Ha ez lesz előbb utóbb megint bankot váltok, mert se a könyvelésükkel nemvagyok elégedett, hétvégén semmi, de van hogy hétközben is csúszik és még a revo top upse, illetve a megtakarítási számlájuk is csak az első fél évben adott versenyképes hozamot.... vicc..
Lehet tévedek, de a classification az lehet az ahogy a revo a topupot besorolja. Ő vásárlás kategóriába teszi, ezért ingyenes, a bankoknak meg assza a csőrét és készpénzfelvételnek vagy ilyesminek szeretnék látni, van amelyik már rég keresztbefeküdt ennek a gyakorlatnak. De nem vagyok benne, nem tudom a részleteket.
Nekem sokáig nem engedte DKB ről VISA direkt feltöltést (Gpayen keresztül se), utóbbi 2-3 hónapban viszont ment. Az okot nemtudom, nem hallottam róla, hogy bármi változott volna. Kíváncsi leszek lehet ez volt a háttérben. Illetve, lehet hogy egyes bankkok "direkt" ellenkezdnek ilyen neobankoknak...
397.5... szuper úgyis a napokban kell váltanom. OFFTopik: Revolut küldte, hogy szeptember 30 után lehetséges, hogy VISA kártyáról való TOP-UP nem fog működni valami "classifcation" miatt. Én ezt direkt megvárom, hogy kipróbáljam, hogy működik-e. Valaki aki ért hozzá elt tudja ezt magyarázni ? Illetve miért van az, hogy mostanában minden debit kártya Visa ? Régen OTP nél volt 2x Master és 3x Visa kártyám, azóta meg bárhol nézem csak Visa. Egyedül a feleségem N26 ja MasterC.
A nem jól jön ki még mindig jobb mint a nagy gazdasági világválság 2.0 Németek húzták európát, aztán elkeféltek sokmindent, most meg mindenki pislog hogy ki lehet a hibás, a hánorús szankciók? Az usa? A pomogácsok? Külön vicces magyarországról mutogatni hogy kinek mit kellett volna tenni higy hasítson a gazdaság és modernizálódjon európa. Hájtek, junó.
Ha a piacról eltűnik az USD olyan drága lesz, hogy az USA export omlik, de a kínai olcsó termékek csökkentik az inflációt. Így legalább az amerikai polgár újra nem a saját iparát hanem az Kínait fogja támogatni. Végeredmény: ugyanott vagyunk ahol elindultunk. Megvan USA inflációs célja és a világ továbbra is Kína iparát támogatja ezzel Kína kimászik a gödörből. EU meg fő vesztesként megkérdezheti USA-tól most ez mire volt jó? Hacsak nem jön Trump és az asztalracsap és ettől a csapástól felborul az asztal….
Teljessen egyeértek veled. Félre értés ne essék én se nyitnám ki nekik a határt, hanem bezárkóznék és várnám a Nato-t hogyha nem opció a dobbantás. Én magam nem voltam katona, de sportoltam sokat, a katonaságban az utolsó időkben meg csak a szivatásról szólt (szerintem). Annak meg a mai világban semmi értelme.
Az örökösök már tiszta lappal indulnak. Az az igazi hatalom, nem a csillag a hátlapon. Gondolom ügyesen papírozták le a dolgokat, a régi dolgaikra meg elévülés is van. Lehet álmodozni nagy igazságtételről, de békés átmenet esetén ez max jelképes lehet. Nem békésnél meg várja az érintetteket a napsütötte argentina, mint már jópár esetben. A tanulság? Ne egyél mosatlan gyümölcsöt.
https://g7.hu/vilag/20240930/nem-magyarorszagnak-szol-de-a-fideszes-almokat-is-elsoporheti-a-kinai-figyelmeztetes/ . A hazai hozzáadott érték… Az occó Kínainak mi leszünk az még occóbb alulképzett (nem szeretnék senkit megsérteni ezért inkább így fogalmaztam) Magyarjai. . Ez aztán a fejlődés! Minket is úgy vágtak át a palánkon a Kínaiak ahogy illik. Lassan csak a BYD autók gumijait fogjuk tisztára mosni, majd a Made in Hungary átcímkézést fogjuk itt végezni ha egyáltalán itt lesz a gyár.
Ne gondolja senki, hogy az esetleges kapitulációval elkerülhetjük a háborút! A kapituláció után az oroszok besorozhatnak mindenkit a frontra katonának. A NÁTÓ védelmével nagyobb biztonságba lennénk, de akkor Orbán megúszná a vállasztások utáni felelősségére vonást. Kapituláció esetén Orbánból nagy vezér lesz minden féle eshetőség esetén. :)
Mai hír: https://www.xm.com/hu/research/markets/allNews/reuters/chinas-yuan-poised-for-best-quarter-since-2020-state-banks-try-to-slow-gains-53935418 . Nem a jüant gyengítik hanem a dollárt erősítik fel! Elkezdték a piacról kiszivattyúzni a dollárt. A sok dollárt meg elégetik vagy bostoni teadélután, és az ópiumháború ismétlődik. Vagy bízom benne , hogy aranyat vesznek. Legnagyobb vesztes minden a nem USD és jüan devizás ország. Akiknek drága lesz dollárt szerezni, hogy az árupiacon tudjanak vásárolni. Kína szerintem képes addig erősíteni a dollárt, amíg a védővámokat is kinullázzák ezzel. Oroszok USD függőségét meg már lecsökkentették a szankciókkal. Ők meg hasukat foghatják most a nevetéstől! . EU erre mit tud lépni? A most is gyatra gazdaság a porba hull. A forint sorsa mi lesz ami még mindig leginkabb az EU piacától függ? Szerintetek?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)