Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Külföldiként rakja ide? (Rakhatja egyáltalán?) Azt hittem magyar kisbefektetőkről beszélünk. (Pmáp-ot vett vagy euróba menekült) Nekik kedvező, ha nem számolom az euró váltás költségét meg kamatadót. Ezek ugyebár Pmáp-nál nincsenek. (egyelőre) (ma)
Már vártam, hogy ez lesz a jövetkező érv. Mindjárt jön, hogy a nutella olcsóbb Ausztriában. Még nem volt az államcsőd, és ne felejtsd ki, hogy az MNB hiányt már tényleg ki kell fizetni.
Nyilván ne számoljunk oda-vissza váltást, meg kamatadót sem. Még annak sem, aki külföldiként rakja ide a pénzét. Így nyilván versenyképes, a kockázat meg utólag ugyebár nulla.
Mikor elfogynak az érvek, akkor szokott jönni az előre történő károgás a HUF állampapírokkal kapcsolatban. Majd eljön 2025. tavasza, és meglátjuk, mi lesz. HUF 386,641. Egy évvel ezelőtt volt 370 (tavalyi minimum környéke), azóta 4,5%-ot romlott. PMÁP fizetett 16%-ot és már 19,1%-ban csücsül (az elmúlt évben tehát hozott kb arányosan 16,5%-ot). EMÁP 8,5% körül fizet. Lehet számolgatni.
Aztán majd ha itt kiörülted magadat, hogy bezzeg te két éven át megmondtad,utána majd pityeregve szajkózod amit tölünk halottál,hogy átb@sznak az infláció számítással
Most "vitatkoztok", tehát MOST az számít, hogy most mi van. Ma el lehet adni a PMÁP-ot ki lehet számolni. A Jövő hozama pedig a jövő zenéje. Arra majd jövő tavasszal érdemes visszatérni, kiszámolni. Most lehet rá tippelni, fogadni, aztán majd meglátjuk, kiszámoljuk. Én arra tippelek, hogy mostani 387-es eurótól számolva is jobb lesz a 19,1% pmáp időarányos hozam. Persze csak a párnacihába varrt euróhoz hasonlítom, és nem olyanhoz pld amiért aranyat vettek. :D ----------------------- Beütöttem excelbe: Ma 377 000 Ft névértékű 2029/J pmáp értéke 1000 euró (387 653 Ft) (1%-os visszaváltást nem számoltam, mert magánszemélyek +7-8%-al is megveszik), (Eurónál sem számolok oda-vissza váltást, hanem középárfolyamot) Szóval 2025. március 21.-én ez a PMÁP 449 007 Ft-ot ér majd az excel szerint. Lesz 449 az euró? Lehet. De csak lehet. PMÁP viszont matematikailag lesz ennyi.
Úgy látszik a többség mégsem osztja a véleményemet:-) Mindegy én továbbra is azt mondom, hogy jelen gazdasági körülmények között, jövőre nem engedhetik ki azt a sok pénzt ami a pmápban van. És most jöhet a sortűz:-)
"A kisemberek egy része csak most számolgat, mikor a vonat már elment." A kisember nem ezt számolgatja, hanem hogy hó végén is maradjon kajára. Amúgy meg papuskával cagy mamuskával ugyanoda jutottunk vissza ami ugye vagy két éve vita tárgya, hogy 1%-ért bármikor ki lehet szállni. Itt meg az a többségi vélemény, hogy a bármikor az egyáltalán nem biztos. Az, hogy most lehet,az még mindig nem bármikor. Én megbecsülném a mostot,mert az az üzlet amin 40%-ot lehet nyerni,azon lehet bukni is.
a szakértő magasabb szintet mond, lehet benne realitás, már most is túl van húzva az aktuális helyzethez képest (pl.: költségvetési hiány):
eurhuf
ta elemzés
Kb ez volt az üzenete a 18%-nak. Nem hiába mentek nagy pénzek be a PMÁP-ba, és kellett később egyéni limitet bevezetni. Aki több száz millió szabad pénzzel vagy miliárdokkal gurigázik, az biztos hülye, hogy idetette biztos kamatra? A kisemberek egy része csak most számolgat, mikor a vonat már elment. Ilyen, hogy az infláció csúcsa környékén 2 évre előre kb fix ennyire magas kamat megjelenik, ilyen egy emberöltőben egyszer van csak. Aki lehajolt érte, az megkapja, aki a partvonalról kiabál, az csak nézi.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)