Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A fideszről már a 90-es évek végén lehetett látni, hogy egy bűnszervezet (lásd székház ügy, ami tulajdonképpen tekinthető a fidesz eredeti tőkefelhalmozásának), Orbánról pedig, hogy egy megalomániás pszichopata. Csak elég jó emberismeret kellett hozzá.
Ebben semmi önreflexió nem volt, csak önfelmentés. Tele van a faszom a mismásoló félművelt, tájekozatlan fiatal/középkorú fideszesekkel. És a mentegetéssel, ez csak egy szavazat. De ha a gyes-t emelték volna, minden ok lenne.
Nem neked szántam, olvastam, és értékeltem. Tán BKKT indította el, de általánosságban gondolom. Reméltem, hogy Tamás nem veszi fel a kesztyűt, pláne egy olyan helyzetben, ahol esélye sincs.
Ha ezt nekem irtad,akkor jeleztem,hogy nagyon becsulom,h elmondja a sajat velemenyet. Viszonylag keves ember kepes a jobboldalon onreflexiora. Az,hogy en is elmondom,vagy elmondjuk,hogy a masik oldalrol ez igy es igy nezett ki,az megint csak egy oszinte velemeny.
Tudom, anno én is olvastam, hogy egyesek honnan indultak. Én is tisztában vagyok vele, egyik kutya másik eb kategória. Lentebb írták, hogy "SOHA nem kellett volna a FIDESZ-re" szavazni. Ezt most ahhoz hasonlítom, mint amikor a 386.2-n nyitottam a longot, eltelt egy időszak, 379.4-en zártam. Na ezt megbántam, mert rossz döntés volt. Teszek egy x-et a szavazófülkében , mások is, nem csak én. 4évig az van, ahogy döntött a többség. Nincs olyan, hogy X eltelt hónap után zárom a pozit, mert szar döntést hoztam. Most szar az élet, szarabb mint előtte. Ha így nézem, hibás döntés volt az is. Természetesen az ember próbálja-próbálná mindig a jobbik utat/döntést választani, de honnan tudjuk előre, hogy melyik az?
Az elso 2/3nal,mikor lealltak a szerverek,lehetett tudni,hogy gond van/lesz. Ha csak ugy tekintesz erre,h a gond akkor van,amikor mar neked is szar az elet,es addig elhitted,hogy Kanaan van (mar a rezsicsokkentessel is atbasztak amugy),az is oke,csak kozben szepen korulotted lebontottak a jogallamisagot. Aminek ugye egyenes kovetkezmenye,h a gonosz Brusszel nem kuldi a penzt,es neked most szar. Meg ugye ha csak 2019tol lenne szar,akkor az elso sokk nem lett volna ekkora KO,es lehet h annak is fel kene tunni,h mashol meg nem volt ekkora infla,meg sorolhatnam. Ezek mind kovetkezmenyek,nem csak ugy hirtelen beutott a gebasz. Ilyeneken nem szoktatok toprengeni neha amugy?
2018-ig bárki is érezte, hogy gond van? Alig-alig botlott meg az EUR HUF, miközben emelkedtek a bérek, és ezen időszak alatt "látványosan" többet ért a pénz, itthon, hangsúlyozom, itthon, (ne a nyugaton kapható almalé árát hasonlítgassuk az itthoni árakhoz) amit a 2019-2022-es időszak egy tollvonással leradízott, ugyanolyan szar most minden, mint 2010-ben. Persze lehet, hogy 2018-ig is lehetett volna sokkal jobb is, ha 2/3-addal úgy kormányoznak, ahogy kell. (és közben nem lopják szét az országot, nem tömik a zsebüket arcátlanul)
En azert becsullek az oszintesegert. Az azert erzodik,hogy az MSZP a volt komcsik, a fidesz meg hat a megvalto demokratak feeling ( tok ugyanazok,mas sapkaban) sok embernek jelenti azt,hogy ezzel kvazi a "jo" oldalra szavazott,es ezt a folyamatos onigazolast igyekeznek fenntartani. Mas kerdes,hogy 5 perc lenne utana nezni annak,h a fidesz mag gyakorlatilag mind ex-mszp, es Viktor is bejarta a teljes politikai palettat,sajnos a vegeredmenyt latjuk,h igazabol sztem nincsenek elvek,csak a hatalomvagy. A baj ott van,hogy 300 forintos vizitdijert egett volna az orszag, mikozben ami most van,sokkal rosszabb,de ezt elintezitek azzal,hogy legalabb nem a szemkiloveto van. A magyar ember velemenyem szerinti legnagyobb hibaja,hogy nem akarja beismerni a hibajat,es inkabb nem valtoztat az allaspontjan,akkor sem,amikor mar tok egyertelmu,hogy kene,mert azzal beismerne,hogy hibazott. Dehat a klasszikust ideze,"jovanazugy". Szomoru,de egyben tanulsagos is.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)