Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Azért veszem bele az összehasonlításba,mert neked érzelemmentesen is felháborító,hogy valaki nem veszi bele az USDHUF árfolyamot, de az eltérő inflációs környezetet, azt már természetesen hagyjuk ki,hiszen az úgy rendben van. A te megtermelt javad nem inflálódik,az enyém igen. Ok. A techniakai elemzést nem neked irtam,csak nem bontotam az üzenetet,gondoltam olvassa,akinek kell. (vagy nem)
Úgy,hogy nem dec 30-án tettem a kijelentésemet,és nem is nov 30.án. (mondjuk nem is írtam,hogy ez így volt,nem vágom,honnan veszed) De elengedem,legyen igazad, az évezred üzlete volt a PMÁP,kár,hogy nem abba tettem a szerény kis tőkémet. :)
Az olajat technikai alapon nem igazán lehet kereskedni--> nézz át a Financial Forecast csoportba. Nem akarok én veszekedni, de javaslom mellőzni az érzelmeket az összehasonlításoknál.--milyen érzelmeket? Tőkére vetítve 28%os emelkedést csinált az olaj tavaly decemberben. A PMÁP 15.9et mondjuk. Ha eleve forintban voltál,és most is abban költöd el,irreleváns az USDHUF. Ahogy nekem is,mivel nem váltom át. Téged érint eközben a magyar infla , engem nem.
Nem tetszik ez a csökkenő tetős EUR HUF, miközben a padló 383.4 volt ma, bár legalább nem 383.0, mint tegnap. Ha törjük az aranykeresztet (ma50-ma200), napos boli közepet, a napos trendvonal ma 381 környékén van, bár lehet 382 megfogná.
Nem akarok én veszekedni, de javaslom mellőzni az érzelmeket az összehasonlításoknál. És az olyan kifejezéseket is, mint tönkreverte, főleg, ha az adott paraméterekkel épp az ellenkezője történt. Van olyan idősík, ahol az olaj/arany megverte a PMÁP-ot, és van olyan is, ahol pedig nem, sőt.
Mondjuk én azt gondolnám, hogy az olaj az az eszköz, amit legkevésbé lehet tradelni TA alapon, főleg hosszabb távon, azt nagyon erősen a makro hírek határozzák meg.
Ne veszekedjetek, ha azt teszitek!:D Ha csak beszélgettek, akkor jól van! Valaki meg HUF-ot váltott EUR-ra 430-nál, mert várta az 500-at, az mit szóljon? Néhány % miatt kár egymás torkának esni. Átlag magyarnak tökéletes a PMÁP + mellette égetni a pénzt certiben (lásd én:D)
OK, hasonlítsuk a HUF PMÁP-ot USD-ben vagy EUR-ban nézve az olajhoz vagy aranyhoz. Ugyanaz az eredmény. Azért egy gazdasági fórumon egy összehasonlításnál talán ugyanabban a pénznemben kellene számolni.
Devizában milyen inflával számolsz ? Értem én hogy PMÁP nál szokás Ft alapon úgy számolni, hogy infla miatt reál kamatot nem hoz, ezzel hasonlítva deviza alapon persze hoz sokminden.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)