Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ha számlán van az euród és kp-ben kell fizetned, az eladódnak oka kell, hogy legyen, hogy nem fogad folyószlára, próbáld kifizettetni vele a kp-felv díjat. Ha már wise-n van, és ott váltod, a HUF szládra visszaküldés ingyenes. Ha nem wise-on van számlán, és kiküldenéd váltani, és még nem estél át a "verification process"-en, beragadhat pár napra.
Én is kértem már 10-15k ra egyedi árat, de eddig soha nem tudták hozni a google közepet vagy az ahhoz nagyon köveli revo / wise árat, az egy amit itt spórolsz az a kivételi díj. Számold ki mennyi lenne a banki sarc, és mi az az árfolyam ami így adódnak ha átváltod wiseon és kiveszed kp vs váltónál mi lenne ez ~1 lépésben. De az EUR-t is ki kell venned valahogy nem ?
Kp nehéz dió, én Revolton váltom egy lepkefingal jobban vált mint a Wise, de csak minimális mennyiséget veszek fel KP. Minden utalok, nagyobb tételeket autó vásárlást is pl. Ház, hitelek is úgy mennek. Szerintem most magyarországon nem igen van olyan bank ahonnan tudsz ingyen felvenni
Hol/hogy érdemes párezer eur-t forint kp-re váltani manapság? Régen a Szt István Körúti váltók jók voltak. Van Wise-om is, de abból drágán lesz készpénz.
A baj ott van, ha elkezdik dobni a kockázatos befektetéseket és mint látjuk a FO$rint ilyen. Ha valami kis para van már repül is. Most éppen a zlotyi megy, hát dobnak minket is(ha kezd forró lenni a vas a kezükben hát eldobják, hiszen nem akarják megégetni magukat. A vas meg lehull. Nem lassan. ). A 18%nak köszönhető "erő" 1/3át már visszaadtuk. hatalmas mínusz az mnb-nél, "jó" árfolyam seHUN és még duplája a kamat nálunk, mint a régiós társaknál... van mire büszkének lÖnni. megint diszkótűzpara FO$ 391.736 +2.561 +0.66% usdeur 0.9334 +0.0011
+0.12% zlotyi 4.5950 +0.0292 +0.64% korona 24.3940 +0.1183 +0.49%
Mire kellene erősödni? A kamat csökken, gazdaság 1 éve recesszióban, költségvetésben hatalmas deficit, a fogyasztás összeomlott, adóbevételek nem teljesülnek, kamatterhek soha nem látott magasságokban... Spekák még tartják a kamat miatt, de ez csak addig működik ameddig a kamat magas marad. Annak kell szurkolni, hogy tömegével ne kezdjenek el menekülni ki a forintból....
Lefele jövő 50 hetest teszteli vissza, szerintem nem lesz impulzus. Inkább be fogunk szorulni a felfele jövő 20 hetes és a lefele menő 50 hetes közé. Ha innen impulzussal indul meg( van rá esely) , akkor sokkal csúnyább világ jön. Az szerintem vissza 420 köré és jövőre eldől az ország sorsa. Van Törökország szcenárió. De nem magyar specialitás lesz. A túlértékelt lufi tőzsdék borulása eseten ( 50%+ innen) semmi védő háló nem lesz. Vadi 2024 ré várta ennek az indulását jó néhány éven keresztül.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)