Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Holtponton a brüsszeli korrupciós ügy vizsgálata. Az uniós értékekért és átláthatóságért felelős bizottsági alelnök, Věra Jourová nem járult hozzá, hogy vesztegetési ügyek feltárására létrehozandó uniós etikai testület nyomozati hatáskört kapjon. Mert ott tökéletes minden ....
Nyilván bemennek a NAV és egyéb állami szervek kíséretében, a kormány támogatásával. A nagy büdös lóf@szt, maximum Közép-Amerikában meg a Balkánon. Van ellenséges felvásárlás, de nem állami háttérrel többnyire.
Melyik napelemes cégről van szó? ----- A 2 miiliárd árbevétel az úgy 300-500 millió eredmény. Ami már szemet szúrhat, ha "önállóskodik"- politizál, útban van. ---- De azért vegyük már észre, hogy jól tejelő hazai vállalkozásból 2+ milliárdos cég nem sok van ebben az országban !!!! Max néhány száz .... Miközben több tízezer más számottevő vállalkozás is van. Amiket nem vegzál senki. Jóreggelt logika!
Na most látszik, hogy az életben nem volt piacról élő céged. Kifejezetten óvatosan emeltem, sokszor kevesebbet is, mint a beszállító, mert a multi vevő megfenyegetett, ha emelni merek, keres mást. Ha emelsz, akkor egyből elkezdenek körülnézni. Találtam kínai alapanyagot, most azzal olcsóbb vagyok, mint a piac, na ennyit a pofátlanságról. Szóval piac neked maximum a Mari néni a fokhagymájával Ecserről.
Egy bizonyos szint felett sehol a világon nem lehetsz "politika mentes" szabadúszó vállalkozó. Valamelyik csapatba be kell állnod... és kész. --- Magyarföldön ez a szint mostanság a ~200 mFt/év eredmény fölött van. Kivéve néhány politikailag "érzékeny" tevékenységet, ahol kb. nincs eltűrés.
Lásd napelemes cégek einstandja. 2MRD-s árbevételű cég még KKV, le is hajolnak érte. Ha nagy a profitja a szektornak, vagy egy adott cégnek rárepülnek, konkrét példák a környezetemből. Persze Marika néni pedikűrös cége dolgozhat szabadon az nem kell. Maffiamódszerek, már elég régóta,nem kell naivnak lenni, csak addig vagy az, amíg te nem kerülsz sorra.
Itthon a vállalkozókkal elszaladt a ló... Sokan ostobán túltolták a dolgot. Az áremelés lehetőségét jókora profit növelésre használták. Ez már látszik az éves mérlegekből. - Lassan bánni fogják a trükköt! Mert kezd eltűnni a forgalom>>vevők.
Gondolod, hogy nem NATO elvárás+utasítás+jóvahagyás alapján történnek itt a katonai dolgok?! HA ezt gondolod akkor nagyon naiv vagy... diplomás létedre :-( --- Igen jön-megy a magyar haderő is. ERŐLTETETT ütemben szervezik-rendezik át és szerelik fel technikával-képességgel. Rengeteg szállítási feladatot is megold a >> nyugat igénye szerint. ----- Speciel a kecskeméti reptér mozgásáról naplót is írhatnék, hallom közelről :-( Pl. ma reggel is igen erős mozgás volt és nem a grippenek ugrottak fel riasztásra...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)