Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem rég volt 370. Akkor kijelentették hogy itt az idő kamatot csökkenteni mert a 370-es euró már túl erős. MNB jelezte ha jól emlékszem. Mitől menne 370 alá ha mindent megtesz a kormány és az MNB hogy gyengítse a forintot mert a 370 már túl erős?
Nem kell túl gondolni mit gondol. Valószínűleg semmit, csak örül neki, hogy ha beírja ide századszor ugyanazt, akkor mindig kap rá 3-4 választ. Olyan ez, mint a tudatmódosító szerek, függőség alakul ki. Nem tud / akar lejönni a szerről.
Nem nagyon hiszem ,hogy nagy számban lennének a 450-es arfolyamnak szurkolók. A Ft-al szerintem mostanában a legnagyobb gond az ingadozás.Egyszerűen kiszámithatatlan.Van pedig egy MNB akinek a FT. stabilan tartása lenne a legfontosabb feldata szerintem.Ezért kapják a fizetést! Ahogyan nem lett volna szabad 430-ig engedniük ugyanúgy nem lenne szabad egy bizonyos határ alá erősiteni.Ami szerintem kb.itt mozog ha a környező országok árait nézzük! Ezt már többen kifejtették itt! Amit valószinű ,hogy megint elba__nak.és nekünk kell majd fizetni! Na ez a gond!
Én azt tartom erkölcsösnek, ha nem a 450-nek szurkolok. Itt jajveszékeltek, hogy a cseh korona milyen erős. Hát tessék szurkolni, hogy a forint is ebbe az irányba menjen. Csak nektek nyilván a gyengülő forint az örömötök és az érdeketek.
Magasabb pénzügyi körökben járatos baratom mondta, ha nem lesznek EU penzek, akkor a Ner-t belőlünk fogjak eltartani, vagyis az afabol. Ezt tavaly nyaron hallottam tőle, amikor még Navra lehazudta a csillagos eget, h itt aztan az EU fog konyorogni, hogy adhasson. Az élet a haveromat igazolja. Az inflaval szemben latszat intezkedesek vannak, amolyan komcsi stilusban, egy kis populizmussal keverve es gyulolkodessel megszorva. Ha nem tűnt fel ennek igazolasa az Arellenorzo hivatalnal, meg a bolti razziaknal (coop, real valahogy kimaradt) akkor azert veled is van egy kis baj, nem?
A fidesznek, ahogy latod nem erdeke az infla leszoritasa. Tovabb szorjak a penzt, kamatstop, csok, arstoppok, stb. A fidesznek egy ejszakajaba telne azokat a torvenyeket meghozni, amik leezoritanak az inflat. A fidesznek egyetlen celja van, a hatalom megtartasa. Az, hogy ki bukik a forinton, az meg miert tema? En is buktam mar, de gondolom te is
Mivel pont századszor írtad be, hogy "sírjanak a shortosok", gondoltam megkérdem, hogy miért a shortosok? A long az erkölcsileg indokolhatóbb? Vagy ők is sírjanak? Vagy velük mi legyen?
De ha sikerül áttörnie, akkor bőven belefér a 350 is. Az az irány fájna a többségnek. Szóval, tessék szurkolni forintshortosok, hogy ne törje le a 370-et, mert akkor lesz ám buli! 😍
A régiós társak közel nem jártak be ilyen magaslati csúcsokat, mint mink. rossz ránézni az alábbi grafikonra és belegondolni, hogy mi megy itt. míg mi együtt új csúcsokra mentünk és több mint 20%os gyengülésben voltunk addig a leggyengébb régiós társak a lengyelek alig karcolták a 7%ot októberben. A többieket nem zavarta semmi ők addigra mind konvergáltak a 0%körüli értékre. és mostanra verik a mellüket a hatalmas erőre, de még mindig 3,8x% gyengülésben bírunk lenni, míg a csehek 4,5x% erősödésben.... az olyan, mintha most 339en lennénk vagy ha ott ahol a többi régiós akkor 355ön. De még iszonyat milliárdos éves költségvetés terheléssel is alig bírunk 380 alatt maradni. Ha vágnak lesz árfolyam szépen, pedig az infla még az egekben... R E K I R E K I S I K E R I K E R https://imgur.com/a/7UlQqp9
Nincs azzal semmi gond, hogy 350-eket írsz szerintem, tök oké, szíved joga. Csak azt is látni kell, hogy a háború előtt voltunk ott utoljára és azért a 365-370-es sáv elég erős ellenállásnak tűnik eddig, amit lehet, a magas kamat se tör át.
Micsoda hazudozást csinálsz megint. Vállald már fel amit leírtál......Ahogy Boren írta pont előtted a 42753 as kommentben írtad, hogy: "Nagyon remélem, hogy elindulunk 350 felé, hadd olvassak sírós szövegeket."
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)