Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
2.2.1.6. A kiskereskedelmi forgalom kiigazítatlan volumenindexe üzlettípusok szerint, havonta, negyedévente (ksh.hu) Ha ránézel, élelmiszer és élelmiszer jellegű vegyed forgalom összesen, előző év 100%, a februári adatok a legfrissebbek) 2019 - 104,6% 2020 - 110,7% 2021 - 96,4% 2022 - 103,1% 2023 - 91,4% Ami azt jelenti, hogy 2023. februárban 5,2%-kal többet vásároltunk, mint 2018. februárban, és 0,6%-kal többet, mint 2019. februárban. Kb ezt írtam korábban, hogy 2018-19 szintjén vagyunk fogyasztásban. Örülök, hogy te viszont rengeteg statisztikai ténnyel alátámasztottad az írásaidat.
miért nem viszik fel az egynapost 18%ról 50%ra vagy 100% ra??? ha 370ojró lenne 1 Fo$rint akkor felvásárolhatnánk az egész nyugatot és onnantól mi irányítanánk, NEM??
Elnézésed kérem, de erre a: "nem vesznek meg minden sz@rt, ami eszükbe jut, hanem csak amire szükség van" bejegyzésre csak ismételni tudom: "Ez is egy megközelités csak nem egy gazdasagi forumra/topikba való." --- Nem rabolom az idődet tovább.
És még valami, egy tavaly már felpumpált bázishoz hasonlítottam, vesd össze az idei kisker forgalmat, hogy mikor volt ennyi a múltban, de saccra visszamentünk olyan 2018-2019 környékére, csoda hogy nem halunk éhen azon a színvonalon.
10% életszínvonal romlás van kb. A legtöbb családnál azt jelenti, hogy nem vesznek meg minden sz@rt, ami eszükbe jut, hanem csak amire szükség van. A legtöbb család bőven 10% feletti arányban költ teljesen felesleges dolgokra, na bumm, ezekből majd kevesebbet vesz, vagy olcsóbbat vesz. Az egyén szintjén ezt jelenti. Hidd el, Medián József családja havi költség kimutatásában simán találnánk 10% elhagyható tételt.
"Az egyén szintjén ennek jelenlegi negatív hatása mérsékelt..." ____ Nem érint az infláció? Te kimaradtál? nahát...A jövedelemmel rendelkezők 100% érinti... Persze ha Te bevételi alapon működsz, akkor ár tudod háritani...ha szerencséd van... ------ "Az élet akkor is megy tovább, ha a gazdaságpolitika csapnivaló." ------ Ez is egy megközelités csak nem egy gazdasagi forumra/topikba való.
A gazdaságpolitikánk csapnivaló. Az egyén szintjén ennek jelenlegi negatív hatása mérsékelt. Aggódni természetesen lehet, de az aggodalomért nem kapsz kenyeret a boltban. Az élet akkor is megy tovább, ha a gazdaságpolitika csapnivaló. Az egyén majd szépen igazodik.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)