Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 04. 17. 10:08
Előzmény: #42094  EURHUF_goes_to_haven
Csőlátó módon? Nem a németországi helyzetről diskurálunk, hanem a magyarról. A magyar valóság az, hogy szombaton napközben dugó van a Hungárián, mert annyi autó megy a 600 Ft-os benzinnel, hogy nem férnek el. Több autó van az országban, mint valaha volt. 
És akkor bejövök ide a fórumra, és olvasom az észosztást, hogy ez így nem tartható tovább, itt mindenki nyomorog (miért nem szóltak annak a kétezer autósnak a Hungárián, hogy nem kellene ilyen drága benzinnél nyomorogni az úton?). Be akartam ülni egy mezei pizzériába, de nem volt hely, mert nem foglaltam. Hát tényleg nyomor van itt. Meg, hogy 700-800 Ft volt a jobb tej, eszem megáll, vettem tegnap 449 Ft-ért hazai tejet, mert én nem vagyok akkora ínyenc, hogy meg tudom különböztetni a 449 Ft-os tej minőségét a 800 Ft-osétól, és valószínűleg az ország lakosságának a 90%-a így van ezzel, de kellett valami szenzációt írni már, hogy bezzeg összehasonlítva mással, meg más perspektívából nézve, és hogy itt már akkora a drágaság, hogy az borzalmas (van drágaság, de elégedjünk már meg azzal, ami van, nem kell itt feltupírozni).
Matthias_Fo_Rex 2023. 04. 17. 10:07
Előzmény: #42097  Madeinhungary
Szép Európa legnagyobb kamata ugye?!
Ha 20% lenne, akkor még több pénzt veszítenének az adófizetők.
TheSnake2020 2023. 04. 17. 10:03
Előzmény: #42072  Madeinhungary
Azt, hogy megyünk e 400 fölé senki nem tudja. Az ember egész más okból tart devizát. Aki kereskedik vele az nem vett 400 felett úgyse. Aki meg diverzifikal az még úgy gondolom, hogy az értelmesebb fajta, azaz teljesen mindegy hogy 400on vett , hiszen valószínűleg vett 270en is. Nem hiszem, hogy ezt a fórumot riadt Mari nenik olvassak, akik 430nal szaladtak Eurót venni. De ha  még véletlenül igen, akkor sem biztos, hogy nagy bajt csinált. Legfeljebb odaadja az unokának, aki már rég elhúzott innen.🤣
Madeinhungary 2023. 04. 17. 10:01
Előzmény: #42082  Törölt felhasználó
Szép az euró-forint árfolyam. Fáj, ugye? 😆
Törölt felhasználó 2023. 04. 17. 10:00
Előzmény: #42093  Törölt felhasználó
Ne bosszantsd fel a még csak félig németbe szakadt segédmérnököt.
Mert megint elszakad a cérnája és kitiltatja magát...
...és akkor ki csal mosolyt az arcokra ?!
----
Most még nem neki való a fix német élet.
Nem érzi ott kellően komfortosan magát.
Ennyi.
.
Persze kiagyal meséket az itthoniakról a valóság elfedésére.
Mert érzi a "jobb pénz" nem elég gyógyír az ilyesmikre.
Hisz migráncsként élni egy országban valójában nem sima ügy lelkileg.
(ez látszik internetszerte az írásaikból)
geza77
geza77 2023. 04. 17. 09:54
Előzmény: #42077  Paja1975
pont mint március közepén 2 nap alatt (és akkor csak az 1/4-eállomány csökkenés volt kb 8emilliárdról 6e-re és az 20 FO$egységet jelentett).. Azóta 1 hónap alatt küszködte ide vissza magát!! Szép teljesítmény!! SIKER!!
A moratórium végének hatásainak a számai még nem érkeztek ki. Az első negyedév eredményeit már innen onnan hallom. Nyaralás NYET, egyéb extrák nyet, kirándulgatások nyet, hétköznapi autóhasználat munkába járásra nyet....  Meg lesz ennek a következménye munkanélküliség és fizetésemelés/csökkentés fronton.
De nincs itt gond, meee tele vannak a bóótok! Ja enni még próbálnak az emberek...
és a szállodák is tele vannak. Ja szép kártyásokkal, meg külföldiekkel. Sárvár és közelében azt mondják 90% német nyelvű... Gyulán 1/3 -2/3 közötti Román.... legalább ide hozzák a FO$rintnál sokkal értékállóbb lejt :)
De nem is értem, most miért erény a FO$rinterő,amikor évekig az volt a mantra, hogy mindegy mennyi a juró, hisz itt FO$rint van....
EURHUF_goes_to_haven 2023. 04. 17. 09:53
Előzmény: #42093  Törölt felhasználó
Feladom. Örülök neki, hogy neked jól megy, de mégis mindig csak a belföldet nézed csőlátó módon, minden szupi.. ha így gondolod váljék egészségedre! A többi információ meg egyszerű trollkodás. Egyelőre EUR-HUF nem akarja lefelé törni a csatorna alját . De örülj csak az erős Ft nak. Mennyi is volt tavaj év elején ?
Törölt felhasználó 2023. 04. 17. 09:46
Előzmény: #42090  EURHUF_goes_to_haven
Én is leírom a tényeket, hogy nyugodtabb legyél. Többet keresünk, mint amennyit egy hónapban költünk. Járunk nyaralni és telelni is, kellemes környezetbe, tengerhez, sípályákhoz. Az élet gyönyörű, most kisütött a nap Budapesten, kellemes tavaszi idő van, az ablak előtt a juharfa épp a legszebb halványzöld színét mutatja, a nappali előtt a hársfa is zöldül már, hamarosan illatos is lesz. A hétvégén kirándulni tervezünk, és előtte a boltban fogunk venni péksütit és ásványvizet, de kb nem érdekel az ára, mert megengedhetem magamnak. Azt is megengedhetném, hogy beüljek egy ebédre a családdal valamilyen étterembe, de elvinné az időt, és már gyerekként úgy szoktam meg, hogy a kirándulásra csomagolom a kaját. Valószínűleg benzint is kell majd tankolni, mert kb 150 km-re elég ami a tankban van.
resone
resone 2023. 04. 17. 09:35
Előzmény: #42079  Madeinhungary
Bocsanat, rosszul latok? Elsodleges cel? Hogy kinek? Ezt te komolyan gondolod? Pont hogy szandekosan tartjak fent, en mar ugy latom :) az infli jo az allamhaztartasnak, az extra feltét hogy ezt a magyar emberek finanszirozzák. Szepen lassan eltunik a kozepreteg es ket reszre szakad az orszag. Gazdag es csóró. Megegyszer irom: ez szandekos fenntartasa az inflacionak. Direkt olyan lepeseket hoznak, hogy minel kesobb torjon le. Lasd: rezsi ar maradt es maradni is fog egy jo darabig. :) 
Törölt felhasználó 2023. 04. 17. 09:34
Ez a korábbi alj egyelőre fal. 
EURHUF_goes_to_haven 2023. 04. 17. 09:33
Előzmény: #42089  Törölt felhasználó
Sírtam volna ?  Nem. leírtam a tapasztalaton, első kézből tényeket. Ha neked ez nem tetszik ez van. Valahogy még itt egy pénzügyi fórumon is szeretik csak belföldről szemlélni. Ehhez nyújtok egy kis perspektívát.
Törölt felhasználó 2023. 04. 17. 09:18
Előzmény: #42088  EURHUF_goes_to_haven
Te írtad, hogy élhetőségből az ország megbukott. Aztán te sírtál, hogy a családod alaptalanul aggódik a külföldi migránsok miatt. 
Aztán kiderül, hogy mégse menne senki sehova.
Nem én írtam le az élettörténetem, hanem te, egy nyitott fórumra. Aztán pedig kikéred magadnak, hogy miért szólok hozzá.
Azért szólok hozzá, mert leírtad, ha nem írtad volna le, nem tenném.
EURHUF_goes_to_haven 2023. 04. 17. 09:14
Előzmény: #42087  Törölt felhasználó
Na most álljon meg a menet! Legyél szíves állj le az élet vezetési tanácsokkal, köszönöm én és a feleségem el tudjuk dönteni mit, mikor és hogyan cselekszünk. Ebben neked beleszólási jogod NINCS!
Ha jönne a család, pontosan ezt tenném, de pont őmiattuk is hagytam nyitva az ajtót, hogyha esetleg haza akarnánk költözni. Egyelőre a hitelt kifizetjük és utána meglátjuk. Az otthoniakat meg támogatjuk ahogy csak tudjuk. Az arogáns kioktató hangnemből vegyél vissza, és tágítsd a látóköröd, próbáld több szemszögből, és ne csak a te élethelyzetedből figyeld a magyar és az európai történéseket. Túl gyakran tapasztalom, hogy egyesek önként csőlátóak, mert az összefüggések összezavarják őket.
Törölt felhasználó 2023. 04. 17. 09:06
Előzmény: #42085  EURHUF_goes_to_haven
Beszéld rá őket, hogy menjenek oda, ahol kinn élsz. Járj elő jó példával, add el a magyarországi ingatlant, égess fel mindent, és költözz ki, élj boldogan, hiszen miért tartanál fenn ingatlant egy nyomorgó országban, ami a vesztébe rohan? Ellenben te épp azon agyalsz, hogy pénzt fektetnél a magyarországi ingatlanodba, fel akarod újítani. Érzek némi zavart az erőben, hogy akkor mi is legyen, mert b...ni és szűznek maradni egyszerre nem fog menni.
Paja1975 2023. 04. 17. 09:03
Előzmény: #42084  EURHUF_goes_to_haven
Kicsit olyan erzesem van, mint a kommonizmus idejen, amikor megbelyegeztek, hogy te vagy a szemet diszidans. Hogy merted otthagyni Magyarorszag ot. Mar nincs is kedvem hazamenni. Regebben evi 3-4 szer hazaugrottam, most mar 1,5 eve nem voltam otthon. 
EURHUF_goes_to_haven 2023. 04. 17. 09:01
Előzmény: #42083  Törölt felhasználó
Te is aztán megragadtad a lényeget barátom. Tudod én nem vagyok ennyire önző, és belegondolok, hogy pl szűk vagy tágabb családi körben (akik otthon laknak, élnek) mi a helyzet. Hogy hogyan tudnék nekik segíteni. Az, hogy én mikor haza megyek 1-2 hétre mennnyibe kerül tökéletesen hidegen hagy. 
EURHUF_goes_to_haven 2023. 04. 17. 08:59
Előzmény: #42080  Paja1975
Amúgy ezt családon belül is látom.. Kis nyavajgás, de tett az semmi. Látják, hogy hónapról hónapra kevesebb marad a pénztárcában, de csak húzzák a nadrágszíjjat. Úgy érzem ebből kell egy kellemetlen beszélgetést kezdeményeznem majd... És ők akarnak nekem tanácsod adni befektetésből.. azt hittem elröhögöm magam.. Húsvéti családi összejövetel első kérdés. "sok ott az ILLEGÁLIIIS MIGRÁNS???" 
Hát mondom ilyen nincs... nagy a sötétség. Alapvető összefüggéseket is csak nagynehezzel látnak meg... 
Törölt felhasználó 2023. 04. 17. 08:59
Előzmény: #42078  EURHUF_goes_to_haven
Megértelek, hiszen nem elég, hogy Ft-ban infláció van, még az EUR-ban megkeresett kemény béred is kevesebbet ér Ft-ban, ha itt költöd el. Borzalmas érzés, értem, hogy nem 3x annyit keresel, mint aki Magyarországon hasonló munkakörben van, hanem csak 2,7x annyit, és ha a magyar boltban költöd el, akkor csak 2x annyinál fogsz járni, és ez tarthatatlan. A megoldás egyszerű, nyomoroghatsz a magyar boltokban, vagy költsd el Ausztriában.
Törölt felhasználó 2023. 04. 17. 08:57
Előzmény: #42070  Madeinhungary
Na kiengedtek ? - hiba volt.....
EURHUF_goes_to_haven 2023. 04. 17. 08:56
Előzmény: #42079  Madeinhungary

Szerintem innen a magyar Infláció nem fog Holland okt-nov sebességgel esni, talán egy lassú, de gyorsuló csökkenés lehet. Én áprilisra is ég 20% fölött talán még májusra is. És onnan lassan le. Év végére TALÁN 12-15% ra. Életszínvonal további csökkenése garantált. 
https://m.hvg.hu/gazdasag/20230317_eu_inflacio_dragulas_arak%C2%A0

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók