Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
nem anyázni kéne meg parasztkodni hanem szépen pozikat nyitni és értelmesen tőzsdézni
de látom itt még mindig a li-pite stílus megy beszédben és pénz keresetben is
pedig lehet ezt másképp is
de ehhez fejlődni kéne és nem itt dagonyázni és szerencsétlenkedni
Veled amúgy nem lenne semmi baj, ha anyád időben észbe kap és azonnal kibasz a kukába, amint felsírtál. Fogalmad nincs, ki hol áll, ne gondold már, hogy itt mindenki shortol 5000 óta. Azért ennyire nem hülye a csapat.
nekem sajnos az efféle rövid trédekre nincsen stratégiám....ez valamilyen skalpos, momentumos stratégia, rossz hozam kockázattal,de trendben magas találati aránnyal....alkalmatlan vagyok erre....inkább megvárok egy nagyobb korrekciót ha lesz, vagy a tetőt....
vagy devizázok, arany, olaj....bár most az arany is fos....talán fed bácsi megmozgatja holnap felfelé :)
mi a baj a stílusommal?
ha beszólnak azt kapják amit kivívnak maguknak
értelmes beszédűt még soha nem szóltam le
sajnos errefelé ritka mint a fehér holló
a trendet nem fordítja meg semmilyen hír sem....majd ha úgy döntenek a nagyok hogy elég akkor azt látni fogod a charton...bár én inkább snp-t néznén naposon...egyelőre várni kell....és rövidtávon longolni piciket ahogyan blade teszi....persze a stílusát inkább nem minősítem, de attól még hidegvérű....
A vállalatok cégek tőkéjük nagy részét nem a reál gazdaságban, hanem különböző befektetési alapoknál tartják!
Mivel a FED nyomtat így a ő tőkéjükre pozitív hatást, kamatot gyakorol így a hangulatindex nem a reálgazdaságba mutatott pozitív várakozást tükrözi! Ebből még nagy baj lesz! Kína tavasszal bejelentette, hogy szűkíti az exportot és a belső keresletét élénkíti, így is tett! Ez pedig az egész európai gazdaságra nézve igen negatív sőt akár katasztrofális következményekkel járhat!
Szinte az összes autógyártó és nagyobb műszaki cikkes cég leépít! Az európai munkanélküliségi ráta dinamikusan nő!
Úgy gondolom, hogy már minden jó hírt beárazott a piac. A görög, spanyol, olasz, portugál helyzet a szőnyeg alá van söpörve egyelőre. Esnie kell hamarosan az indexnek mert a fundamentumok nem támasztják alá az emelkedést. Csökken az állásajánlatok száma Németországban és lassul a gazdaság is. A benchamark pedig a válság előtti állapotot tükrözik ami nem tűnik reálisnak.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?