Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Régen jártam már erre. Lehet sokan már nem is emlékeztek rám.:)
Figyelem a tőzsdét, de már nem fórumozok.
Készítettem egy honlapot, ami lehetőséget kínálhat arra, hogy felvedd külföldi tőzsde szakértőkkel a kapcsolatot(bizalmas).
Ha van egy perced, nézd meg.
Oldal:
link
Facebook: link
Köszi, sok sikert, sok pénzt, kellemes ünnepeket, sok pihenést!
ezt a bundos sztorit én sem értem, mindig ellentétesen szoktak mozogni.
Ezt az erstemarket oldaláról:
"Tegnap komoly teljesítményt nyújtott a DAX index. Sikerült a korábbi lokális maximum fölé kerülnie és megcélozta a 7.600 pontnál levő következő szintet, amely fölött már csak a 8.200 pont környéki minden idők legmagasabb értéke van, mint ellenállás. Vagyis mintegy 8 százalékra van a piac a csúcstól! Gondoljunk csak bele. Válságban vagyunk, recesszió van, miközben a különböző intézmények egymás után csökkentik a jövő évi kilátásokat. Pl. Ma reggel a Bundesbank volt nagyon pesszimista. A „száz évvel” ezelőtti előrejelzését módosította a piac közeli értékre, illetve az alá. Az ECB is pesszimistábbá vált. A piac tehát nem igazán foglalkozik már ezekkel a dolgokkal. Továbbra is a kockázati prémium csökkentése/csökkenése van napirenden, uggyanis a profitvárakozások változásában még nem látunk felfelé mutató irányt. Vagyis ahogy már korábban megírtuk: ugyanazt látjuk, mint amikor lefelé jött a piac 2008-2009-ben, csak fordítva. Mivel az eredményvárakozások nem igazolják vissza az emelkedést (akkor a csökkenést) ezért sokan pesszimisták (akkor optimisták voltak), s most nem vesznek, míg akkor vettek. "
3 dolgot emel ki....bár valóban erős gyertyával tört ki az árfolyam a napos charton....DE
nem kísérik azok az indexek akik mindig vele mennek: stoxx !
illetve emelkedik már hetek óta a német államkötvény...masszívan nem emelkedhet mindkettő egyszerre tehát vmelyik instrumentum mozgása hamis....persze lehet hogy a bundé az, de ez semmiképpen sem szokványos, tehát aggodalomra ad okot...
ettől függetlenül én megvárom a napos charton a nagytestű csökkenő gyertyát, addig mozi...
rocco szerint bármikor megindulhat egy masszív több száz pontos gyors pull back...
Földrengésnél a számozás nem azt jelenti hogy a 8 kicsit erősebb a hétnél, hanem exponenciális. Dél európában hetesnél már lennének károk, de Japánban földrengésbiztosan építkeznek, hetes rengés hidd el nekem hogy nem komoly.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?