Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Kíváncsi leszek hogyan alakulnak az energiaárak a télen és legfőképpen jövő tavasszal...ha ezeken az extrém szinteken nem is marad pl a gáz, de a korábbi évek alacsony árazása szinte kizárt, hogy visszatérjen sztem...ami viszont még ennél is érdekesebb, hogy ennek mennyi lesz a költségvetési vonzata, hiszen a lakossági energiaárat állami dotációval lehet már csak ezen a szinten tartani..
B+, mindenki gennyesre szedte magat a kornyezeteben, nem kicsit, nagyon…ez meg eljatsza a berbol es fizetesbol elo puritan allampolgart, engem talan ez haborit fel a legjobban!
Igen ez még anélkül is haza elleni bűn lenne, ha közben nem a saját meggazdagodásuk állt volna a háttérben. DE UGYE AZ IS MEGVALÓSULT. Szóval miközben az országot a nyomor szakadékának peremére tolták, ők maguk vastagon meggazdagodtak. Ez azért súlyosbító körülmény, mert az is egy teljesen más tészta, ha csak hülyék lettek volna hozzá, és egyszerűen elcseszték.
Betonba ontottek a jovot. Az oktatas korszeruve tetele helyett, falvaknak epitettek uszodat, csarnokot, stadionokat, olykor a kert vegebe, hintaagy hianyaban… Az egeszsegugy helyzete ismert, ahogy honfitarsaink egeszsegi allapota, az egyik legtragikusabb Europaban. De sebaj, a Hungexpo epulete megujult, ahogy a topolyai stadion is! 10 ev alatt csodat tehettek volna, ehelyett kaptunk egy megosztott tarsadalmat, kritikan aluli kozbeszedet - lasd orszaggyules - es teljes parbeszed hianyt…hat nem tudom, nekem ez annyira nem jon be:(
Részben igazad van. Semmilyen jelentős reformot nem sikerült véghez vinni az elmúlt 1 évtizedben, pedig most kedvező volt a helyzet...a hatások viszont nem csak itthon futottak ki, hanem mindenhol a világban...2008-tól az olcsó jegybanki pénz és a dezinflációs hatású energiaár zuhanás tartotta fent a világgazdaság növekedését, a hatalmas adóssagterhek alatt...egy kicsit emelkedni kezdenek a nyersanyagok, már minden düledezik...rázósak lesznek a '20-as évek, mert sztem nagy nyersanyag bull lesz, mivel az elmúlt évtizedben az alacsony árak miatt 0 beruházás volt, így mostanra gyakorlatilag mindenből hiány alakult ki...
Nem a hatások kezdenek kifutni, hanem eltékozolták az ölükbe hullott erőforrásokat olyan beruházásokra, amik hosszútávon nem biztosították a folytatást. Persze ez csak az én véleményem, lehet vele vitatkozni!
Persze. Mindegy ki lesz, a gazdaság realitásaihoz mindenkinek igazodnia kell. Orbán reggeli interjúja is meglepően szolid volt az elmúlt hetek ígéret cunamijához képest...gyakorlatilag minden olyan hatás, ami a '10-es években segítette a gazdaságot, egyszerre kezd kifutni...
Backtest és ami mögötte van