Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Jo reggelt! Lesz devizakotveny is…mert mi a piacrol is tudjuk finanszirozni magunkat! Nem lenne jobb megbekelni azzal a mocsok EU-val? A kerdes teoretikus…
a KKV-at a duma ellenére bőven leszarja a kormány...az egészen kis cégek a kutyát nem érdeklik, csak amíg lehet velük kampányolni...ja meg a voluntarista béremelés pont ezeknél a cégeknél okozza a legnagyobb gondot, mert a bérköltség itt igen nagy szeletet hasít a költségekből...
Na pont ez a része a parasztvakítás, mert a javak legnagyobb részét ugyebár külföldről szerezzük be EUR-ért, vagy USD-ért. Szóval engem senki ne akarjon elszédíteni a Ft adatokkal. Az országok teljesítményét is USD-ben szokás összehasonlítani, tudtommal ezen a téren nincs változás. Másrészről nem értem, hogyan lehetséges ez. Valami nagyon csúnya ebben, azon túl is, hogy a Fidesz nagyon komolyan szédíti a választóit. EUR Mrd-ok érkeztek az országba ezen idő alatt. A nagy multi cégek árbevételei megtöbbszöröződtek USD-ben, vagy EUR-ban, ahogy tetszik. A KKV-k ezek szerint veszteséget termeltek, vagy a kormány? Tényleg kilopják a javakat az országból?
Azt megtudja nekem valaki magyarázni, hogy a magyar GDP hogy a viharban lehetett ugyan azon a szinten dollárban 2019-ben és 2008-ban??? A 2 év között pedig alacsonyabb szinteken? https://www.ksh.hu/stadat_files/gdp/hu/gdp0004.html
"Kétszázezres alsó bértarifa elfogadása esetén a
munkáltató nem vehet fel jogszerűen munkavállalókat száznyolcvanezres
fizetéssel akkor sem, ha abban a térségben és adott ágazatban lennének
jelentkezők." És részmunkaidőben sem, BPÁ? De! Egyébként azzal egyetértek, hogy érdemi teljesítmény/termelékenység növelés nélkül a minimális bér központi kierőszakolása egyrészt felelőtlen, másrészt káros.
Úgy gondolom, hogy végül a kapitalizmus meg fog újulni. Egyébként ez a szocializmus egyelőre csak régi gyermekbetegségét hozta elő, ami nem más mint a kontraszelekció...az már tetőfokára hágot...
Igen, nagyon fura, ami történik. Persze csak gazdasági szemüveggel, mert politika oldaláról meg érthető az egymásra licitálás, hiszen választás közeleg. Az árát meg úgy is az átlagpolgár fogja megfizetni. Az EU reálbér csökkentés érdekes gondolat. Na ezzel még nem találkoztam, bár logikusan hangzik, tisztán gazdasági alapon. Akárhogy is nézem, csak igaza lesz Marx-nak, hogy a kapitalizmus a szocializmus előszobája! Később valósul meg, mint sokan hitték, meg volt közben vakvágány is. Végül mégis az lesz az igaz út?
,,a magyar jövedelmi szinttel van bajunk, ami nem választható el a gazdasági hatékonyság, termelékenység színvonalától, a gazdasági modell teljesítőképességétől"- a lényeg. Kissé kezd elcsépelt lenni a téma. Én nem támogatok ekkora minimálbér emelést, noha tudom, hogy ez a kutyát nem fogja érdekelni és meg fogják emelni...ennek következtében pedig infláció van, volt és lesz...egyébként egész Európára nagyon ráférne egy kb 20-30%-os reálbér csökkenés, amivel visszanyerhetné a versenyképességét a világgazdaságban...
Backtest és ami mögötte van