Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Nincs ezen mit csodálkozni. A magyar multik is ugyanezt csinálják. Szivattyúzzák ki a lóvét a régióból. A világ már csak így működik. De legalább nekünk is vannak már olyan cégeink, amik haza hozzák a pénzt. Az arányokon lenne jó változtatni!
Igen, a divergenciák jól működnek ennél a keresztnél...lent is biztosan jelzi a fordulót...egyébként elég durván emelkedik...USD meg nagyon bika lett, mondjuk nem szomorkodom, mert szinte minden eszközöm usd-ben jegyzett, így most még a szerencsétlen aranynál is tompít valamennyit...
Az ország éves gázfogyasztása kb 10 mrd m3, ebből a lakosság 3.5 mrd. Most nincs előttem a gázszámla, de kb bruttó 100 ft egy m3 gáz végfelhasználói ára, azaz elosztói díjjal együtt nettó 80 ft. 80×3.5=240. A lakosság évi netto 240 mrd-ot költ földgázra...tehát ha szinten akarja tartani az állam, akkor 1% gázár emelkedés 2.4 mrd-os költségvetési vonzattal járna kb...nem ettől fog bedőlni a költségvetés...ha a versenypiaci cégeket is dotálni akarná(ami persze versenyjogi aggályokat vetne fel), akkor az még 5.2 mrd 1%-onként...azt egyébként kötve hiszem, hogy a versenypiaci szereplőket támogatni fogja...aztán sok függ az orosz gázszerződés tartalmától is, amit ugye megint nem tudunk...én nem a lakosság miatt aggodnék, mert azt legrosszabb esetben is pár száz mrd forintból be lehet védeni. Ez az összeg nem tétel...a versenypiaci energiaár emelkedés már sokkal veszélyesebb lehet, hosszan magasan tartva az inflációt...kis gázár elmélkedés...
Elég necces volt...emlékszem '18 szeptemberben, amikor a Sargentini-jelentést elfogadta az EU parlament, az OTP elkezdett esni...nagyon közel esett ahhoz a TL certihez, ami nekem volt...eladtam mindet, elég szép bukóban..utána 2019 tavaszáig meg sem állt...30 milla lett volna a nyereség. :D ...persze biztos nem tartottam volna addig, de akkor is morcos voltam...szóval, ne izgulj, mindenkivel előfordul...egy tanulság van, mindig távolabbi certit kell venni...
Az 1-es opció jött be (szerencsére csak a certik felét szórtam ki, de annak hiánya is sajog kicsit). Pedig az első két 347 alatti ijesztést még kibírtam. Most már viszont menjünk 360 fölé, hogy még jobban leülepedjen a kereskedési tanulság.
Backtest és ami mögötte van