Akarmilyen idotavben gondolkodsz, (napi, hetes) a top felett 1 tick-el most mar jo a stoploss. En 1333 korulre vartam top-ot Elliott szerint, de mar 1329-nel lefordult, tehat stoploss 1330.
Komolyabb support csak 1260-1280 kozott van, addig le kellene mennie; raadasul az osszes emelkedes 140 pont, aminek Fibo 50%-a is 1270 fele van.
En is leveraged shortban vagyok. Nezgetem majd, hogy menetkozben milyen hullamokat csinal, es ha marad benne ero, valahol 1280 tajan mar szorosra veszem a stoplosst.
Ha meg gyenge less, es koveti lefele SPY-t, nos, lehet tovabb is tartani. Boven benne van egy 1190-es ujra teszt is.
Most napi grafikont nem tettem fel, mert maradt ugyanaz mint tegnap.
Azon meg tudod nézni mit várnak pár hét egy hónap mulva.
Ami nem biztos h úgy is lessz.....
Mondjuk ezeket a grafikonokat, meg elemzéseket tanulmányozgatva, én akinek fogalma sem volt a tőzsdéről egy éve, bizony sokkal jobban tudom a nemesfémek várható mozgását beazonosítani.
Ha tehát foglalkozol ilyesmivel akkor melegen ajánlom.
Eladtam Dénes, kedden nyitottak, hétfőn nem volt amerika. De szerencsémre egy jó nagy up-al. Azonnali zárásra voltak állítva, szerencsém volt.
Még aznap estek vagy 3-3,5%-ot.
Viszont shortot is vettem kedden....most már szép haszonban van.
(A microsztatikus pozim....:))))
Ahogy pomperj írta a korrekciót ha látom befejeződni akkor ujranyitom.
Az órás grafikonon látottak nem pár órán belül következnek be, hanem akár napokon belül.
De én nem tudom jól elmondani, a portfólió tudástárban, vagy szakkönyvekben olvass utánna.
Bocs nem kioktatásnak szántam, csak abból amit írtál nekem úgy tűnik......de persze tévedhetek.
has nem is órakon belül hanem innen mint target.
De én nem hiszem. Valamennyit még eshet, de utána fel, aztán jöhetne egy nagyobb esés. Tán, de ki tudja.
Nehany gondolatom megosztom a hosszabb kilatasokrol, mert a kerdesekbol ugy tunik, talan van akiknek erdekes:
1)Vilagos es eros korrelacio van a FED money-print es a tozsdek mozgasa kozott, most mar 3 eve. Ennek ellenere, maga a gazdasagi recovery sokkal gyengebb mint a szokasos, a es ha a penz nyomtatast, az evek ota mestersegesen fenntartott nulla kamatot is figyelembe vesszuk, akkor pedig plane. Amikor es amint a FED leallt, a piacok estek. Ha az a szandek megvalosul, hogy a FED ev vegere leallitja a kotveny vasarlasait,, miert gondolja barki, hogy a piacok a mai magas szinten fennmaradnak?
2)A technologia szektor, ami egeszseges piacok eseten vezeti a rallyt, nos, elgyengult. Ha megnezed. az 10 elso technologia ceget AAPL, IBM, CSCO, HP, stb.azokbol, 2 kivetelevel, egyik sincs a csucsa kozeleben. Egyes periferialis temak, pl. cybersecurity, 3D printing novekszik, mas alig.
3)Ennek ellenere, nem igazan lehet (meg!) shortolni sem, mert a FED azonnal elindithat egy QE5-QE6 programot, ha az SP500 leesne 1500 pont ala. Es a reszvenyek meg elkepesztobb arszintekre emelkedhetnek.
4)Az arany ara dramaian nagyot esett 2013-ban. Mert az eddigi legnagyobb vevo, India, megtiltotta az arany importjat, es a szokasos 1000T helyett par tiz tonna erkezett csak a piacra, az is tobbnyire csempesz utakon. Ekozben, fokepp a kezdeti lassu areses miatt, a NY-i Gold Fundok eladasai razudultak a piacra, es pl. GLD 1350 tonnajabol 550t-t eladtak, ami 4 evnyi volume emelkedes volt. Az osszes Fund eladasa 800t koruli, es az majd mind KInaba ment, olcson, egy keves Torok es Orosz vetellel.
Ennek hatasara az Indiai ar 160 ponttal magasabbra szokott a vilagpiacinal, es mert ott lehetetlen hazasodni arany vetel nelkul, kenytelenek lesznek a tavaszi valasztasok korul enyhiteni a behozatali korlatozast.
5)India tehat nagy lendulettel vissza fog jonni a piacra 2014-ben. A Kinai kereslet nagyjabol stagnalhat, de az ar emelkedo trendet ott sokan figyelik es elobbre hozzak a vasarlast. Az amerikai alapok meg ujra venni kezdenek, ahogy GLD+GDX emelkedik.
A kisebb Azsia vevok, akik egyebkent sokan vannak,pl. Thai, Vietnam, Saudi, Torok, Orosz, Ukran, Kazah, mind veteleik noveleset tervezik.
6)Roviden: 2014 az arany kereslet megugras eve lesz. Az arany banyaszok kozul nekem Anglogold, Kinross, AgnicoEagle, es Goldcorp tetszik legjobban. Ezek kozepes/nagyobbacska cegek, es mindeegyik atlag alattian alacsonyabb kitermelesi arszinten dolgozik, tehat az arany ar megugrasa egyenesen a profit sorra esik. A junior banyaszok indexe, GDXJ is vonzo, erosen diverzifikalt es, igen konnyen emelkedhet 50-100%-ot 2014ben. Sot, akar ennel is tobbet.
7)Aki a banyaszokat figyeli, azoknak talan nem lesz egeszen ellenszenves, ha az uranrol is szot ejtek. Ugyanis a 20 eve megkotott Orosz-amerikai szerzodes alapjan a fegyverekbol szarmazo uran nagy reszet mostanra elegettek az eromuvekben, ez a forras kifogyott. Az atomeromu tiszta energia. Japanban vissza-inditjak oket, mert nem birjak az oriasi olajimport szamlakkal, Kina 30-40db-ot tervez epiteni, akarcsak India, es Oroszorszag. Ekozben jonnek az elektromos autok, az autos lapokban mar alig lehet masrol olvasni, azokat is taplalni kell a konnnektorbol. Erdemes hat korulnezni az uran banyaszok tajan, Cameco (CCJ) es URA, URRE, stb. nagyon bevalhat, mahoz 3-5 evre.
8)Ettol meg igaz, hogy az arany banyaszok elso emelkedo impulzusa a vege fele jar, es korrekcio jon. Aminek melysege kiszamithatatlan, mert lehet, hogy egeszen sekely lesz, de egy elindulo SP500 lecsuszassal karoltve, a tavasszal meglepoen mely is tud lenni.
Aki nem nezegeti hetente a helyzet alakulasat, az csukott szemmmel is belevehet, talan a mostani korrekcio aljaban, es aligha fogja megbanni. Ha meg a vilagmeretu elegedtlenseg novekedese atcsap, ahogy gondolom, kisbb-nagyobb polgarhaboruk ujabb sorozataba, nos, akkor meg inkabb.
Szerintem ezt most nem lehet megjósolni, attól függ áttöri-e azt a 15xx-as szintet.....az idén.
De látod, ezeken a szinteken is nap mint nap küzdünk hogy követni tudjuk a piacot..., tehát 2015-re jósolni lehet, de a tutit senki se fogja tudni megmondani.....
De nézd meg pomperj honlapját, belinkelte......az is megtörténhet.
Ő csak most várja az igazi emelkedést.
Én is el tudom képzelni.....de ennyire messzire már nem gondolkodom mint 2015....
A fizikai befektetésről hogy mit tervezek, azt lejjeb olvashatod-ha ezért kérdezted.
Tiszteletben tartom a véleményed, de nem osztom....:)))
Szerintem a gazdaságpolitikai helyzet ahogy változik úgy változhat az arany trend iránya is....
A másik h a fizikai kereslet lakossági oldalról ázsiában, indiában roppant magas. A bankok is gyüjtögetik, hogy miért?! Na ez jó kérdés.
Lehet TA alapon 1050-is várnak, ez rendben is van, de akkor miért veszik az országok állami tartaléknak?!
Azért amiért én is megveszem 1050 dolláron, itt a tőzsdén és a fizikai aranyat is, a magam kis 50-200gramját, mert ennyire tellik...ha tellik. Arra várok, legyen csak 1050 és sokan mások is várnak erre. Szerintem a grafikonon nem fog napokat ezen az értéken tölteni.
Aki ül a drágábban vett fizikai aranyán, az ismerettségi körömben, az nem azért vette hogy két vagy öt vagy tíz év mulva eladja, hanem azért hogyha a 300millós háza, meg a húszmilliós autója, vagy a majdnem egymilliárdot érő cége a kutyának se kell, akkor ez is egy lehetőség hogy talán kezdhet vele valamit, mert van három gyereke.
De ha kicsit is bizonytalannak látná a helyzetet akkor biz venne a vagyonához mérten nem túl nagy mennyiséghez.
De tévedés joga fenntartva.....lehet Neked lessz igazad, a piacról már megtanultam hogy bármi történhet.
szerintem: nem fog az arany sokat emelkedni a kovetkezo evekben...
...mivel megszunt az emelkedo trend, az alapok mar nem altnak benne fantaziat, maganszemely aki akart mar vett, es most bukoban van...
van egy nagyfoku csakodas most az aranyban...
ellene szol a tapir, es egy esetleges ujabb valsag is lassan aktualis...
2015-re en 1000 korul gondolnam...
1800 majd 10 ev mulva lesz ujra, ha lesz egyaltalan...
Törölt felhasználó2014. 02. 19. 09:01
ForexPeaceArmy | Sive Morten Gold Daily 02.19.14 link
Arany-Ezüst