A korrekció akkor ér véget, amíg maradt papírja olyanoknak, akik elhiszik, hogyha valaki bejelent x k eladást annak van is papírja, ráadásul minél olcsóbban meg is akar tőle válni, lehetőleg az egésztől, de legalább egy jó nagy pakktól.
szerintem a korrekció akkor ér véget, amikor minden olyan ember, aki úgy gondolja, hogy ennél többet nem ér már a papír, az eladta - ha csak valaki egy bedobott 100k pakkal letolja az árat 400ig, attól még szvsz nem ér véget a korrekció
persze lehet hogy nincs igazam, de én ebben hiszek
el lehet adni, csak az árfolyamot ne cseszd szét vele nagyon - ha beteszed 10-20k adagokban, akkor szvsz lesz rá vevő és nem csesződik szét az árfolyam
nyilván ha ráborítasz 100k-t a könyvre, akkor lemegy 400-ig is talán - na abból lehet hogy gond lenne
bár érdekes módon, amikor az ERSTE borítja rá a könyvre az akár 100k OTP-t, ha egy TL certi kiütődik, azzal nem foglalkozik az MNB - ez a kettős mérce?
Nem érted a lényeget. ad1. nem én találom ki a szabályokat, hanem ezek az mnb által megfogalmazott "gumi" szabályok ad2. minden forgalom kérdése. ha fogod és egyedül bebaszod a piacot és ezzel a forgalom jelentős részét akkor megbszhatnak. ha nem, akkor nem jelez be a rendszer. ad3. azért mert nem látod vagy nem tudsz róla, ne gondold, hogy pl az mnb nem látja, hogy a dm kerben vagy a megában spekák szétrántották az árfolyamot. látják aztán majd eldöntik mint tesznek. A bírságok elég kemények, de a pénzbünti mellett sokkal durvább, hogy büntetőeljárás is indulhat, ami meg elég kellemetlen. (keress rá, hogy 2024-ben hány magánember ellen indult piacfelügyeleti eljárás)
A rossz hírem, hogy piacfelügyeleti eljárás indulhat akár. Két dolgot javaslok: 1. írj az mnb-nek közvetlenül és várd meg a választ 2. van egy ügyvéd, akinek a címét meg tudom adni és ő bekérdez neked az osztályra, de az nem lesz olcsó
Szerintem, ha Jocek bedobja, akkor végre megcsináljuk az alját és indulhatunk felfelé! 🤣 Addigra vége lesz a választásoknak, a kormányközeli cégek is indíthatják újabb 2 évre a szabadrablást! És akkor pont leszarják mit szól a pórnép ahhoz, hogy kórház helyett Ferihegyre költenek! 😁
De végül is pellengére állítanit is írhatnék.. Egyébként a fizika tanárom mindig azt tanította sokszor van többféle módszer , megoldás ugyanarra a feladatra... Illetve a lényeg , hogy próbáljuk visszavezetni mindig a legegszerűbb alap dolgokra... Nem kell túlkombinálni minden napot végig sírni a faszságon hogy 490 vagy 500 ..Raus másik tőzsdét néz szerintem nem a BÉT-et..
Appeninn real