https://privatbankar.hu/cikkek/reszveny/ez-a-400-forintos-euro-nem-az-a-400-forintos-euro.html Concorde helyzetértékelés. "Nagy sokk lesz sokak számára, amikor évi 18 százalékról évi öt százalék közelébe vagy alá zuhan az államkötvényük kamata. Vannak azonban arról hírek, hogy erre az állampapírok kibocsátója is készül, és addigra új, jobb kondíciókat kínálhat majd. A jelenlegi helyzetben évi hét-nyolc százalékos kamatra lehet szükség ahhoz, hogy a lakossági pénzek jelentős részét megtartsák – mondták el a szakemberek."
Majd reggel meghallgatom. Egyelőre a felvezőt olvastam. Szerintem sajnos valamilyen szinten már tart a 3 világháború. Nem tesz boldoggá, hogy Magyarország jelenlegi vezetése, szerintem aktív szereplője az eszkaláció elmélyítésének. Keleten putykó és Kína, Közel Keleten sátánjahu és erre jött most még trump, mint aktív aktorok.
Ezeket a trógereket csak 2/3-dal van értelme eltakarítani, különben az embereik blokkolni fognak mindent. Úgyhogy lényegében PedoFidesz vagy Tisza. Ez lesz a kérdés, minden más pártra adott szavazat most elpocsékolt lesz. Addigra talán a pedopárt által kitartott Fletó is meggyengül még jobban.
Le az európai statisztikai módszerekkel! Itt az idióta Marci féle. Ha van egy csökkenő ábrád, addig forgasd, amíg növekvő nem lesz. Ezek az EU-s hivatalnokok nem értenek hozzá, szerencsére itt van ő, havi 6,3 millió forintért az adófizetők által eltartva, aki képben van mindennel, a téma nagy szakértője.
Most szedtem ki a 3 évente esedékes Önyp adómentes hozamot. Kisebb része vissza lesz töltve az adójóváírás miatt, a többi EUR alapon lesz befektetve (részvény, SP500).
"Nem engedheti meg a kormány a forint elszállását, mert árad a tisza." Ebben teljesen igazad lenne, ha ez egy demokratikus ország lenne. Jó ideig én is úgy gondoltam hogy 2026-ban 450 feletti 500 körüli euroval nem lehet választást nyerni. Viszont ha jobban megnézzük, felmerül a kérdés, mire számíthatunk a választásokon egy olyan országban ahol 2022 májusa óta rendeleti kormányzás van és mindenről egyszemélyben Orbán dönt? Már jelenleg is szinte minden a fidesz kezében van, nem maradt semmi ami független lenne, bíróság, ügyészség, ksh, mnb, stb... Amennyiben, ha valami csoda folytán a választásokon nem a fidesz állna nyerésre, legfeljebb majd Orbán érdekében beavatkozik valaki az orosz, kínai vagy amerikai cimborák közül, úgyis szabad bejárásuk van az összes Magyar infromatikai rendszerbe.
Nem jót nézel, a Marcink megmondta van pénze a nagyaroknak. És a közgaszdászok rosszak, hogy nem erős növekedő gazdaságot vizionálbak.:) Tömören nem én vagxok csúnya a tükör rossz!
Komoly aszályos év 2022. volt az idei is aszályos, de közel sem annyira. A mezőgazdaságnak a hozzájárulása a GDP-hez 3-5% nem jelentős. Ráadásul folyamatosan csökken és egyre kevesebben élnek a mezőgazdaságból, annak ellenére, hogy fontos ágazat az élelmiszer alapanyagok előállítása szempontjából.
Csak a tisztánlátás kedvéért írom,amúgy itt mindenki azt ír amit akar,de ebbe a topikba elsősorban olyanok írnak,akik tágabb értelemben tekintenek az állampapírra mint befektetésre. Itt játszik minden,ami valamilyen módon köthető az állampapírhoz.Kötvények,kamatok, etf-ek, befektetési alapok,devizakersztek,ezek portfolióit kiegészítő bármely befektetések. Nem csak a szűken és statikusan vett magyar állampapír van játékban.
Árfolyam növekedésből eredő hozam kétségtelen az EUR mellett szól, a kamatokból eredő hozam meg a forint mellett. Az elmúlt 5 évben a leértékelődés mellett is jobb volt a forint. Az elmúlt 14 évre meg nagyjából ugyanaz. (Nem számoltam ki pontosan, de az 1-2%-os eurós állampapír hozam mellett már 8-10 éve is 4-5%-os forint hozam állt. Ez áll szemben a leértékelődéssel.) Ezért ha nem száll el (nem lesz 500-550) az euró, mondjuk egy év múlva, akkor az forintos állampapír még mindig jó lehet.
"De azért járok ide, mert itt sokan okosabbak nálam :)" Itt nem kell elhallgatnod az okosságod,nyugodtan írd le az ötleteid.... ,itt lehet,ez nem a Hathor csoport!Én például annyira meggyőzhető vagyok,hogy még azt is elhiszem, hogy fiatal demokraták és nem vén despoták irányítják az országot.
Részemről kb. 50% közvetett vagy közvetlen eur/usd mivel kb. 14 év alatt sikerült a 250-300-as sávból a 380-420-ba lépni, ezért az eurós befektetéseknek van egy jó hozam növelésük. Ja és az export növelés miatt tovább rontják a forintot
" Nem engedheti meg a kormány a forint elszállását," Pedig már 14 éve ezt csinálják, lsd USDHUF 218---------->390 5 éves időtávon meg már 6,328% az éves forintromlás üteme.
Igen, maradok forintban. 10% van euróban, a többi forint. Nem engedheti meg a kormány a forint elszállását, mert árad a tisza. Szvsz. De azért járok ide, mert itt sokan okosabbak nálam :)
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.