Topiknyitó: 27400 2014. 06. 24. 12:07

Állampapír  

Szerintem itt már nem a hozamvadászatra gyúrnak hanem a Forint erősödésére játszanak.

Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.

Ezért tartja még a Templeton is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD hétfő, 14:31
Előzmény: #6119  mrk_mrk
De jó hogy ezt eddig nem mondtad, így eddig soha nem váltottam vissza eurót forintra a befektetésekből.
De ezután se tervezem.
És még csak nem is járok euroért vásrolni, de azt amúgy azt hallottad hogy már többen nagybevásárolnak külföldön meg rendelnek online mint a gorenjeturizmus idején? 
Vissza KELL váltani, ja.Új látásmódot hoztál, azt azért meg kell hagyni.
mrk_mrk hétfő, 14:22
Előzmény: #6115  Atgeda
Hol lennél, ha 2021-ben 350-ért minden pénzedet euróra váltod, és beteszed euró alapú állampapírba (4-8%)? Most lenne a kamatos kamattal kb 20% kamatod és az árfolyamon tovább 18%. Ez összesen legfeljebb 40% szemben a forinton realizált 50%-os hozammal.
És mivel a boltba a kenyeret forintért adják, csak vissza kellene váltani az eurót.
Matyi_atya
Matyi_atya hétfő, 12:27
Előzmény: #6116  Rincewind2

1980 óta a forint már a tizedét sem éri dollárban.
Néhanapján megnézem ezt a kis videót, hogy el ne felejtsem: https://www.youtube.com/shorts/DyCKodcNXNU
Boby
Boby hétfő, 12:17
Srácok,mi ez a forradalmi hangulat itt!? Érjétek be szépen ti is 4-5%-val, állítólag ebben már van reálkamaty is!:-)
Rincewind2 hétfő, 12:12
Előzmény: #6115  Atgeda

Egyre figyelj, rövid távon nem biztos, hogy pozitív lesz, mert a forint árfolyamok tudnak ugrabugrálni, de hosszútávon valószínűbb a jobb eredmény. Engem már a 2000-es évek közepén is győzködtek, hogy jó a forint nem fog gyengülni. Én a figyelmükbe ajánlottam a dollár és német márka árfolyam változását a 80-as évektől 2000-ig.
Atgeda hétfő, 12:03
Előzmény: #6112  kjanek
Én nem vagyok market maker , viszonylag kisbefektetőnek mondanám magam , de kitartottam eddig mellettük (hogy minek azt magam sem tudom) 100%-os forint befektetéseim vannak ,  vizsgáltam picit az inflációs kosaramat , hiába az elmúlt évek jó pmáp kamatai 6.6-11.7-16-19.1 , meg volt fixmáp , bmáp stb is , 2021-től el lehetett érni kamatos kamattal kb 50% hozamot , miközben mindennek az ára felment nagyjából 60-70-80%-al is akár...Legyen szó ingatlanról , autókról , élelmiszer bármi.... Szóval nominálisan jónak tűntek ezek a kamatok , reál értelemben meg mindenki bukott vele kb:) Bevezetése óta a fixmáp kamatait is felzabálta szépen a forint leértékelődése...Szokták mondani hogy ezcsak értéktartásra vagy kárenyhítésre jó , hagyjuk már...
Mostmár nekem is elég volt ebből , teljes átcsoportosítás fog következni , mehet a lóvé dollár-eurós alapokba, állampapírokba, usdt stakelést is megprobálom , kevés kripto meg valamennyi eur etf is (ha zuhanás lenne majd ráveszek átlagolok)
Ami engem meggyőzött volna: Inflációt nem lehazudni iylen pofátlan mérkékben ,hanem normálisan kimutatni ,  jegybanki alapkamatot legalább 7-8%-on hagyni ami kb az egyensúly lenne , így mostmár ez ennyi , egy múltkori interjúban Zsiday Viktor is megmondta, hogy ami pénz egyszer átmegy dollárba euróba az többet nem fog visszamenni forintba....
rezsi25 hétfő, 11:43
Előzmény: #6095  Second Wave
Én is abban bízom, hogy Kurali ennél okosabb. Bár ....tudjuk: akit a mozdony füstje megcsapott
Boby
Boby hétfő, 11:14
Előzmény: #6110  gyula1971
https://www.google.com/amp/s/www.portfolio.hu/gazdasag/20241127/vannak-aknak-a-2025-os-koltsegvetesben-726014%3famp
Nem tudom ki hogy van vele,de a jövő évi költségvetés gyakorlatilag az ÁSZ szerint is kuka,pedig nem a Gyurcsány nevezte ki őket.
kjanek
kjanek hétfő, 11:05
Előzmény: #6104  Atgeda
"Kivételt képezhetnek a privátbanki ügyfelek, akiknél egyébként is nagyobb állományok koncentrálódnak, de nekik azt üzenjük, hogy ha eladják, nem fognak tudni visszajönni (csak a 25 milliós korlát erejéig), és nincs más forint inflációkövető befektetési termék Magyarországon. Inflációkövető intézményi papírt sem fogunk kibocsátani." :D
Gondolom mennyire megrémültek most az eddig több száz milliót állampapírban tartó ügyfelek, főleg azok akik esetleg 2033/I-ben dekkolnak és jövőre a 0,25%-os kamatprémiummal is csak 4% körüli kamatot kapnának. Majd szépen elviszik máshova a pénzüket, leváltják USD-re, EUR-ra vagy bármi másra aztán befektetik másba. Első körben talán a bűngyenge forintot kellene stabilizálni, mert még a CZK-hoz meg a PLN-hez képest is gyalázatosan teljesít, így viszont rohadtul nem vonzó forintban befektetni.
bronz hétfő, 11:04
Előzmény: #6110  gyula1971
"Az Államadósság Kezelő Központ azzal számol, hogy a lakosság 1323 milliárd forinttal több állampapírt vesz majd, mint amennyit visszavált."
Azért erre nagy tételben ne fogadjanak. :)))
Nem merik frissíteni a PMÁP állományt mértékét, havonta kétszer szokták, a november végi elmaradt.
gyula1971
gyula1971 hétfő, 11:01
2024. december 9. Jövőre további 4123 milliárd forintra lesz szüksége az államnak, ennyi ugyanis a költségvetés nettó finanszírozási igénye. Az Államadósság Kezelő Központ azzal számol, hogy a lakosság 1323 milliárd forinttal több állampapírt vesz majd, mint amennyit visszavált. A cél érdekében akár kamatot is emelhetnek – derült ki a pénteki tájékoztatón.
A költségvetés 2025. évi nettó finanszírozási igénye 4 123 milliárd forint, amelyet ugyanekkora nettó kibocsátás finanszíroz – derült ki pénteken a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen (ÁKK) tájékoztatójából.
https://azenpenzem.hu/cikkek/kiderult-mennyi-penzt-szedne-be-tolunk-az-allam/10581/?fbclid=IwY2xjawHDmkVleHRuA2FlbQIxMAABHZIazoQggLKP2ikoRZ
Boby
Boby hétfő, 11:01
Előzmény: #6107  Ishar
Hihetetlen veszteség!:-))) Nekem amúgy fekszik ez a zsarolós hasonlat, mert az is,csak hát szerintem pont a privátbanki ügyfelek azok,akik ezt lesz@rják. 
Boby
Boby hétfő, 10:58
Persze, hogy megszűnnek az inflációkövető papírok,hisz megszűnt maga az infláció is!:-)))
Ishar
Ishar hétfő, 10:55
"Mindenki azt hitte itt ( vagyis inkább a másik topikba) hogy annak érdekében hogy ne áramoljon ki a pénz a pmáp-ból ,majd kitalálnak nagyon jó alternatív konstrukciókat meg plusz hozzá még azt hogy ingyen lehet cserélni ezekre a jobb papírokra , erre tessék szerintem inkább ilyen zsarolás szagú dolog törnénik hogyha te kimész pmáp-ból akkor többet már nem tudsz visszajönni infláció+1.5%-osba , sőt lehetséges hogy az egész pmáp-ot beszántják majd?" --- Ezt szerintem senki nem hitte, legfeljebb feltételezte. Az általad említett "zsarolás" meg arra vonatkozik, hogy maximum 25 milliót lehet beletenni a most elérhető 2032/J és az esetleges jövőbeli PMÁP sorozatokba, így aki nagyobb összeget parkoltat(ott) PMÁP-ban, az nem tudja majd az egész összeget PMÁP-ra újrakötni, ha a most futó sorozatokból esetleg kilép.
kjanek
kjanek hétfő, 10:30
PMÁP beszántás napirenden lehet, a jelenlegieket hagyják kifutni, viszont majd nem lesz új PMÁP sorozat. Előbb-utóbb inflációkövetők csak az adók lehetnek, állampapírok nem, utána majd jöhet a magasabb infla. Valószínűleg a PMÁP a PEMÁP sorsára jut. 
Rincewind2 hétfő, 10:24
Szerintem a privát banki ügyfelek ettől a hírtől kaptak sírógörcsöt, ami azóta is tart náluk.
Atgeda hétfő, 10:22
Előzmény: #6097  Boby
,,Nem számítunk tendenciózus kiáramlásra. Kivételt képezhetnek a privátbanki ügyfelek, akiknél egyébként is nagyobb állományok koncentrálódnak, de nekik azt üzenjük, hogy ha eladják, nem fognak tudni visszajönni (csak a 25 milliós korlát erejéig), és nincs más forint inflációkövető befektetési termék Magyarországon. Inflációkövető intézményi papírt sem fogunk kibocsátani."
Mindenki azt hitte itt ( vagyis inkább a másik topikba) hogy annak érdekében hogy ne áramoljon ki a pénz a pmáp-ból ,majd kitalálnak nagyon jó alternatív konstrukciókat meg plusz hozzá még azt hogy ingyen lehet cserélni ezekre a jobb papírokra , erre tessék szerintem inkább ilyen zsarolás szagú dolog törnénik hogyha te kimész pmáp-ból akkor többet már nem tudsz visszajönni infláció+1.5%-osba , sőt lehetséges hogy az egész pmáp-ot beszántják majd?
bronz hétfő, 09:23
Előzmény: #6101  Rincewind2
Egyre jobban nő a bizalom a Fidesz-KDNP pedokormánnyal szemben.
Ishar
Ishar hétfő, 09:22
Előzmény: #6097  Boby
"Azé' eddig nem erről volt szó,hanem kőbe volt vésve az 1%." --- Hegyezhetitek itt a répát erre az elejtett mondatra, de a kérdés alapvetően a visszaváltási díj csökkentésére vonatkozott. 
Rincewind2 hétfő, 08:48

Úgy látom intenzíven megy a PMÁP vissza küldés K&H tele van  eladó pemáppal.
2027, 2028, 2030, I,J,, 2032,2033, 2027/K

Topik gazda

27400
27400
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek