Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Kérdésedre válaszolva én magam részéről idén nem tervezek realizálást, ennek több oka is van, amibe most ne menjünk bele. Kereskedő társaknak nem kívánok tanácsot adni, csak tényeket és meglátásokat teszek közzé...köszönöm és értékelem a hozzászólások őszinteségét és nyíltságát.
Én detto ezt tettem és opit cseréltem erre! A tegnapi nappal minden opus veszteségem nyerőbe fordult. Érzelmi alapon viszonyultam a rv-hez...nagy hiba volt
a BÉT szerint 6 937 200 db részvény van "közkézen", de biztos vagyok benne, hogy ennek a nagy része is "jó" kezekben van, szerintem a ténylegesen likvid, kereskedhető részvényszám max 1-2 millió lehet, ennek is egy része olyanok kezében van, akik nagyot álmodnak, mint én... és nem 1200-ért szeretnék eladni a részvényt, hanem jóval többért... :) na mára befejeztem
egyébként erre én is ráfáztam, akkor vettem először rv-t, amikor kiderült, hogy a Lölöék beszállnak, 3500 körül, hónapokig oldalazás volt csak, aztán split után megindult, aminek annyira megörültem, hogy 525-ön felső limiten ki is szórtam a részvényeim... utána ment még bőven... aztán az opussal befürödtem, mert az csak zuhanni tudott az elmúlt hónapokban, és amikor a 4IG visszakorrigált 680-ra, úgy döntöttem, hogy inkább eladom az összes opusomat és ide tolom a lóvét... most utólag jó döntésnek bizonyult, és elhatároztam, hogy 3 évig csak bővítek, nem napizok többet, tanultam a hibámból gyakorlatilag kimaradtam az 525-680 közti emelkedésből, illetve kevesebb részvényem van, mintha végig tartottam volna az elejétől bocsi hogy ilyen hosszú lett, csak gondoltam most az ünnepek alatt belefér egy kis "élettörténet"
annyira kicsi a közkéz aránya a részvényben, hogy olyan iszonyú borításra én nem számolok, biztos lesz korrekció is az elkövetkezőkben, de pénteken megint bebizonyosodott, hogy nagyon rizikós arra játszani, hogy eladom és visszaveszem alacsonyabban, mert ha ez megindul, akkor lehetetlen jól kijönni ebből, és garantáltam csak drágábban tudod a pakkod visszavenni
A múltban nem hinni kell, hanem tanulni belőle...a legnagyobb hibát sokan akkor követik el mikor érzelmi alapon kereskednek és hagyják, hogy félelmeik vagy a hiszékenységük irányítsa döntéseiket. Ez egy üzlet és nem barkóba játék.
Mióta felfigyeltem a 4ig szárnyalására, azóta már 4 szint lépés történt és minden egyes megindulás után előjött ez a kérdés. A válaszokat már ismerjük. Én is bizonytalan voltam, emiatt egy szinttel magasabban tudtam csak beszállni, mint ahogy eredetileg terveztem.
Kétség sem fér hozzá, hogy a tavalyi Konzi árfolyam emelkedéshez kísértetiesen hasonlít az elmúlt napok, hetek történése...ha van egy jó forgatókönyv minek is változtatnának rajta. 2017.07.03-án épp ezen a szinten volt a Konzi és július 12-én 2800 Ft felett zárt, ami hét kereskedési napot foglalt magában. Szép ! Kellemes pihenést és jó spekulálást !
Törölt felhasználó2018. 11. 01. 05:54
Szerintem jovoheten megnezzuk az 1400-1500os szintet, majd onnan vissza egy 1200-1300 csatornaba, es ott megpihenunk egy par napig / hetig. A mostani 10-20-30k eladok, split elott 1-2-3k voltak. Aki ML hirre beszalt az szepen keresett vele es a nagy veteli erore ki is tudott szallni. Lett helyette uj beszallo, aki gondolom szinten szeretne keresni es nem par szazalekon eldobni majd a pakkjat. Meg mindig a folyamat elejen vagyunk. Azt latjuk, hogy a cegeket egyesiteni akarjak (ez a mostani kgy temaja is). Takinfot meg mindig nem raktak be es nincs is meg datum, hogy mikorra tervezik. Forgalom alapjan mar Premium kategoria, de meg mindig semmi hir azzal kapcsolatban sem. (Ott1 mar most premiumra keszul, itt meg hir sincs errol, pedig ez a ceg tobbet er, forgalom is nagyobb) nem jottek meg nagyobb megrendelesek sem, pedig nyilvan erkeznek majd azok is. Az is latszik, hogy jovore nagyon sok penz fog IT fejlesztesre elmenni. Igy az, hogy jovore egy 50milliardos ceg legyen en teljesen realisnak latom, lehet meg ala is lottem... Nem tudjuk milyen szerepe lesz a telekommunikacioban a 4ignek, de mar jeleztek, hogy szerepe lesz, akkor pedig meg keveset is mondtam az 50milliardos forgalommal. Kozel 3-4000 kepzett szakember hianyzik az IT piacrol, ami pedig az arakat / arreseket is feltornassza, igy nyereseggel sem lehet gond jovore. Nyilvan adjak most is emberek az en 360kori atlagomnal sokszor nekem is kell ulni a kezemen, mert ez is szep nyereseg mar es nem csak virtualisan szeretnek nyerni, de ilyenkor mindig eszembe jutnak a fent leirtak. En meg kivarok, mert szerintem meg van benne novekedes. Ez csak az en velemenyem, nem buzditok senkit se vetelre se eladasra. Pihenjetek, hosszu 7vege van vegre. 😊
Pontosan én is ezen agyaltam nézegetve a kötési listát, hogy ki vagy kik dobtak el limiten 35 ezres pakkot, úgy hogy a vevők sorban állnak és az eladók pedig elfogytak. Nem értem a logikát benne. Remélhetőleg arról van csak szó, hogy valaki, valakik nem bírtak a kezükön tovább ülni , és nem arról, hogy jövőhéten majd öntik ránk ezeket a papírokat.
Pörög a topik. Akik eladták, számon kérik a többieket, miért nem tették ezt ők is! Mire várnak! Más azt mondja, ÓÓÓriás pakkokat adtak el...de azt nem mondja, hogy azok a 30-40k eladások a split előtt 3-4000 db-k voltak, amik akkori értéken kb 10millát értek! Tehát még közepes büfinek sem nevezném az ilyen eladót! Ezt itt nem a nagyok adták! Ez az rv ennél sokkal többet ér...vsz! Jövő héten 1500 körüli konszolidációt várok.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...