Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 02. 10:36
Előzmény: #89918  Electricity
#89920

Mi tagadás nagyon negatív a Rába részvényesi hangulat
Hogy mi a gond?
Tovább kell ezt beszélni, gondolni.
Igazából 1997 óta a menedzsment kezében van a cég (árfolyam is)
Soha nem tudott egy szakmai, lásd Maláj, Kályhás Korányi érdemi bevásárlásra vetemedni.
Telek: Az is igaz, hogy nem lehet másra gondolni az OTP s lány alulértékelése mellett mint hogy a telekre fáj a foguk.
Mind mind  alappal rendelkező tény
Az is lehet hogy összességében mind szerepet játszik az árfolyam megítélésében.
Azt is tudni kell hogy közben a cég hízik, megújul
Szóval kíváncsian várom egyszer ki fogja megmenteni az enyészettől.
Telek pedig szintén egy zsíros falat, egyszer ott is kell hogy következzen a földindulás.
Törölt felhasználó 2019. 03. 02. 09:52
Előzmény: #89918  Electricity
#89919
Nem kell olyan messzire menni, hogy a konkrét okokat találgassuk egy olyan forgatókönyvre, ami nem is tisztán megítélhető. Hagyjuk meg az újságíróknak.. Nézzük felelősség oldaláról, és hogy mit lehet velük kezdeni, mivel az elég tiszta.
Tehát ki is a felelős az árfolyamért? Egyértelműen a kibocsátó és azon belül közvetlen végrehajtóként a menedzsment, aki ahelyett, hogy (saját részvényt vásárolna az indokolhatatlanul túlméretezett eredménytartalékból és/vagy megfelelő tájékoztatással és/vagy érdemi osztalékfizetéssel, stb..) vonzóvá tenné a céget rövidebb távon is, mint az unokáink unokáinak jóléte, bemutatna egy pozitív rövid-közép és hosszútávú jövőképet, szóval mindezen lehetőségeket a korábbi explicit részvényesi kéréseket leszavazva és szándékosan mellőzve inkább szajkózza az alapanyag és energiaárak emelkedését, és nem csinál semmit.
Mit lehet tenni velük? Ez is egyszerű. Eltávolítani, vagy megszüntetni azokat a kényszereket, aminek engedelmeskedve ezt teszik. Az a kérdés tehát, amit tisztázni kell, hogy a menedzsment önként rombol az MNV gyenge felfogó képességét kihasználva, hogy így legyen kevésbé vonzó az állami tulajdonlás nyomasztó kötelezettségeit fellazítandó, vagy épp ellenkezőleg állami parancsra? A kettő között nincs nagyon más verzió. Az első esetben nincs más teendő, mint a politika szemét tágra nyitni a megfelelő helyeken és időben. Jön az önkormányzati választás, Győrben is biztos szeretne nyerni a fidesz. Kérdés, hogy mekkora botrányba vagy sikerbe akarnak belesétálni. Egyelőre ugyan a botrány felé tartunk, de hátha eszmélnek az utolsó kanyarban.. A második esetben pedig azt kell megítélni, hogy hajlandóak és képesek-e tenni valamit a parancs megváltoztatásáért, vagy nekünk kell elérni a változást. (Na az én hitem ezzel a jelentéssel ebben rendült meg így 7 év után. Ezt most rettentően eltaktikázták. Innentől all in, lapokat mindenkinek terítenie kell.)
Azt, hogy ezt miért tették mindezt éveken át majd megvizsgálja az ügyészség, ha lesz megfelelően indokolt büntető feljelentés, vagy egy kormányváltás.. Láttunk már börtönbe vonuló ex. MNV vezért Magyarországon (érdekes analógiaként ugyanúgy ingatlanos simliskedésért, ha igaz), egy mindenkori rába menedzsment, igazgatóság és/vagy FB ehhez képest senkinek sem hiányzó szakik gyülekezete. Ugyanakkor pusztán a piaci árazás erre nem ad alapot, maximum okot. Máshol van a kukac, de ott van, és amíg nem TPT konform a Városrét mérlegben való szerepeltetése, vagy egy valódi(!!) piaci áron való értékesítése meg nem történik, addig nem tudják kimagyarázni. Ráadásul minél tovább húzzák egy esetleges ezirányú per lefutását, annál közelebb kerülhetnek egy kormányváltáshoz, elbizonytalanodó bírósághoz, ki tudja mit dob a gép akkor.
Electricity 2019. 03. 02. 06:31
Előzmény: #89917  pancserlama.
#89918

Egy pár kérdés, amire talán van válasz.
Mi okozza azt, hogy az állami pénzekkel kitömött tőzsdei cégek árfolyamai szárnyalnak, a többségi állami tulajdonnal bíró RÁBA árfolyam szenved?
A tulajdonosok között szereplő norvég alap RÁBA befektetés ellehetetlenítése nem állhat a háttérben a pár évvel ezelőtti magas szintű affér miatt?
A Manyup pénzek államosítása után  a telket nem tudták kivenni a cégből, a pletykák szerint egy-két kisbüfi "okvetetlenkedése" miatt. Az OTP-n keresztül itt a bosszú?
Az hogy lehet,  M.o-on a legnagyobb pénzintézet elemzői trendszerűen félre vezetik a befektetőket (lásd. RÁBA elemzések és célár) és közben a saját tréderein keresztül (árjegyzési jogosítványuk birtokában) felelőségre vonás nélkül gyalázzák a RÁBA árfolyamát.
A cég működik, fejleszt és élni akar. Ez sajnos nem tükröződik az árfolyamban, ami lehet a rossz kommunikáció része is. Azonban van valami -amire én legalábbis nem találom a magyarázatot-, hogy mi okozza a részvény ilyen szintű kerülését és az árfolyam gyalázását.
 
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 01. 20:06
Előzmény: #89915  csongor64
#89917
Nincs eladva
Dunát lehet rekeszteni vele 
eurocent 2019. 03. 01. 19:14
#89916
RABA lassan de biztosan csúszik lefele. Jövő téttől kissé jobban megönthetik.
csongor64 2019. 03. 01. 18:10
Előzmény: #89914  pancserlama.
#89915
Te tudod? Kár volt eladnod
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 01. 17:56
Előzmény: #89913  csongor64
#89914
Én 
Frászt !
Ez kezd durva lenni
1100 nál ismét kemény vétel ?
csongor64 2019. 03. 01. 17:16
Előzmény: #89912  pancserlama.
#89913
Ma is kaptam
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 01. 16:49
Előzmény: #89911  csongor64
#89912
A BUX ból ?:)
csongor64 2019. 03. 01. 16:44
Előzmény: #89910  pancserlama.
#89911
Kíváló
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 01. 15:32
Előzmény: #89909  lukskypoker
#89910

Ilyen gyorsan ?
lukskypoker
lukskypoker 2019. 03. 01. 14:53
Előzmény: #89906  farkasj41
#89909
Netán kiesett a bux-ból? 
Sztem csak ennyi történt.
csongor64 2019. 03. 01. 12:40
Előzmény: #89907  csongor64
#89908
Csali pakolgatás 
csongor64 2019. 03. 01. 09:28
Előzmény: #89906  farkasj41
#89907
Tesztelik a piacot és várják a vásárlóerôt amíg nemjön addig bátran gyűrűk az arfolyamot
farkasj41 2019. 03. 01. 09:05
Előzmény: #89902  pancserlama.
#89906
A RÁBA JÓ......HASIT A RÁBA.....jövőt árazza...
gyurka64 2019. 03. 01. 08:47
Előzmény: #89904  pancserlama.
#89905
https://p1.akcdn.net/full/198377963.stihl-ms-261.jpg
Igazad van,jön a tavasz .Kis segítség a sikeres gallyazáshoz:))
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 01. 08:28
Előzmény: #89903  gyurka64
#89904

Nem tudok feltölteni rajzot, de általában én a grafikonon az extrém kilengéseket legallyazom .
Pl. kályhás és Korányi trükkösködései, államosítás....
A technikai elemzést félreviszik ezek az átmeneti letűzések vagy felhúzások.
gyurka64 2019. 03. 01. 07:52
Előzmény: #89902  pancserlama.
#89903
Természetesen,ha jönnének zsíros  megrendelések,akkor minden előfordulhat.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 03. 01. 07:07
Előzmény: #89901  gyurka64
#89902
Úgy érted végleg elhagyta az emelkedő csatornát ?
gyurka64 2019. 02. 28. 20:39
#89901
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_ef3fe1a72c16bc6040c5c353bdaa72a3.png
Talán felmászik egy goodbay kiss-re a 100-as mozgóról 1320-ig.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek