Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2012. 04. 30. 12:44
Előzmény: #56499  Törölt felhasználó

Nézd !
Az egyik forgatókönyv legyen a következő.

MNV nem veszi tovább a Rábát !
Leértékelve bekerül a mérlegbe.
Majd évenkénti értékeléssel (javul a gazdasági környezet) a könyvekben a javuló üzemi mellett ez kimondottan jól mutat.
Ez építőjellegű verzió, persze teljesen a lopás sincs kizárva, de én nem hiszem.
Törölt felhasználó 2012. 04. 30. 12:11
Előzmény: #56496  pancserlama.
...a francba...!

...hibáztam, hiszen a 6 mrdFt-os "befektetési ingatlan" értékét, - "nyomták le" -, 4,4..mrdFt értékre, ahelyett, hogy 7 mrdFt-ra emelték volna...!!!
Törölt felhasználó 2012. 04. 30. 12:05
Előzmény: #56496  pancserlama.
...hmm...!

"...Én nem látok lopásra utaló jeleket..."

...na hát...! ...hogy lehetsz ennyire "vaksi"...???
...a 4,4.. mrd Ft-os "befektetési ingatlan" LEÉRTÉKELÉSE 1,5 mrdFt-al, az 1 mrdFt-os FELÉRTÉKELÉS helyett, minek nevezhető...???...!!!
...már jeleztem, - nem egy kommentemben -, hogy ebben a kérdésben, HOZZÁÉRTŐ vagyok...!!!

...csak, - eddig -, nem volt módom a kezemhez venni, az ezt "összehozó" szakértői (?) véleményt, hogy megalapozott lépéseket is tudjak tenni, ha nyilvánvaló HIBA található benne...!
...márpedig, 99 %-ra "taksálom", hogy akad benne ilyen HIBA...!

...na, ebben segítsetek...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 30. 11:53
Előzmény: #56495  fxboy
...hmm...!

...hát nem a francot...!
...nem hiszek abban, hogy ez csak egy oroszul is perfekt, "mérnököcskét" takar...!

...inkább gondolok arra, hogy Alan SPENCER (az angol) "eltakarítása" lehet a célja, ennek a húzásnak...!
...magán stratégiai érdekből, ez nagyon is indokolt lehet...!
...de, Alan SPENCER kora is indokolhatja, a közeli távozási szándékát, - bár a "fittsége" -, erre nem utal...!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 04. 30. 10:16
Előzmény: #56494  Törölt felhasználó
Én nem látok lopásra utaló jeleket.
Persze ez még nem szakértői vélemény.

Viszont az MNV töketlenkedése nem építő jellegű.
Legalább is a részvényárfolyamra nézve nem az.
Egyelőre a Rábának sem az, még ha bátortalan próbálkozások vannak is a háttérben.
Továbbra is tartom, hogy nem megy tovább az MNV .
Viszont valóban a kérdés mit kezd az állam a Rábával ?
Ha félév alatt még az sem derült ki mit akar, akkor, mikor valósul meg amit még nem is tud ?
fxboy
fxboy 2012. 04. 30. 09:56
Előzmény: #56487  Törölt felhasználó

Azért nem kell túl misztifikálni ezt az álláshirdetést. Az orosz tárgyalási szintű nyelvismereten kívül semmi különös szakmai követelmény nincs benne.
Törölt felhasználó 2012. 04. 30. 09:25
Előzmény: #56491  pancserlama.
...hmm...!

...aztán...!

...már 6 hónap telt el a "vételi ajánlat" bejelentésétől számítottan...!
...és ezen időszakon belül, semmi ésszerű indokát, szükségességét nem derítette fel a honi média, a Rába "államosításának"...!
...ebből az is gyanítható, hogy - esetleg -, akár kifejezett magán cél okán indíthatták be ezt a "kivásárlást"...!
...hát ugye, ki a franc gondolt arra, hogy a KÖZGÉP, egyetlen személy, Dr. Simicska Lajos tulajdona...???...!!!
...semmibe sem telik, az MNV-nek tovább passzolni, ezt a "szerzeményét"...! ...legalább is a honi JOGI állapotok okán, ennek aggályossága messze megkérdőjelezhetetlen, legalább is, az ÁLLAMI TULAJDONÚ termőföldek, jelenleg is folyamatban lévő, bérleti pályázatainak az EREDMÉNYEI okán...!
...ám ebbe a folyamatba, - "rondíthatott" bele, a folyamatba került jogi eljárások és az ismeretlen, EB "versenypiaci engedélye"...!
...más kérdőjelek pedig, alig merülhetnek fel...!
...én - az utóbbi fejlemények okán (közgyűlés, "bef, ingatlan értékbecslése, stb.) -,azt sem zárnám ki, hogy ebben a "partiban", a menedzsment is érdekelt lehet...!
Törölt felhasználó 2012. 04. 29. 22:41
Törölt felhasználó 2012. 04. 29. 22:22
...hmm...!

...mind a jogi eljárások, mind az EB ismeretlen "versenyjogi engedélye", erre az "útra" is mutathatnak...!
...mert ha nem, akkor már - szerintem - hallható lenne az "ének"...!
...de, nem hallható...!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 04. 29. 20:02
Előzmény: #56490  Törölt felhasználó
Egyedül vagyok aki nem hisz a MNV továbbvásárlásában?!

Látom Nantal45 is a további ajánlatban gondolkodik!

Téved a korcsma ?
Törölt felhasználó 2012. 04. 29. 15:49
Előzmény: #56477  Törölt felhasználó
...hmm...!

link 3. oldal...!

...nem tudja valaki, hogy hol van ezen a terven, az "önkormányzati telek"...?

"...A 2011-es év során, ezen a területen, két ingatlan, - egy telek az önkormányzat részére, illetve egy csarnok telekkel az Audi részére -, értékesítése történt meg.”
Törölt felhasználó 2012. 04. 29. 14:44
Előzmény: #56486  Törölt felhasználó
...hmm...!

...de az igazi "AKTUALITÁS", az 56477-es kommentem LÉNYEGE ez:

"...Saját „kommentem” ehhez: …na, IGEN …! …a Delloite közreműködésével, a részvényesek „szemeinek a kiszúrása”! (következhet!) …merthogy, a 4,479 mrdFt – valós – forgalmi értéknek, annyi lehet, - a nyilvánvaló -, valóság tartalma, mint annak, hogy én vagyok a szépségkirálynő…! …már csak a „bünti” feljelentés hiányzik hozzá…! …hogyan lehet ehhez az irathoz hozzá jutni…? …ebből arra gyanakszom, hogy – áttételesen -, az MNV, - így készíti elő -, „a második fordulót”, oszt így „nyomná le”, a vételár kötelezettségének a mértékét…!..."

...tudna segíteni...?
Törölt felhasználó 2012. 04. 29. 14:37
Előzmény: #56487  Törölt felhasználó
Még ez is ide vág:
link
Törölt felhasználó 2012. 04. 29. 14:33
Előzmény: #56486  Törölt felhasználó
...hmm...!

...végig elemezve a hirdetést, - röviden -, úgy vélem, hogy a Rába "szuperment" keres...!
...igencsak el lehetnek szállva maguktól...!
...de, legyen szerencséjük, messze nem vagyok irigy típus...!
...ám, gyakorlati tapasztalataim azt mondatják velem, hogy ilyen "szupermenekhez" jutni, - hirdetés útján -, majdnem lehetetlen...!
...vagy ha igen, akkor nagyjából 3 vezérigazgatói jövedelem biztosítása mellett és komoly további perspektívákkal...! ...az meg már a "maffia" birodalma, azaz túl kockázatos, azaz az eredmény fordított is lehet, az elvárásokhoz képest...!
...annál inkább van mód, ilyenek KI NEVELÉSÉRE, hosszú, gyötrelmes, kiválasztódások során...!
...nagyon nem kis feladat...!
...a valóságban, egy vezér legdöntőbb feladata, az utódlásának perspektív biztosítása, a napi operatív feladatai mellett...!

link
Törölt felhasználó 2012. 04. 29. 13:49
Előzmény: #56485  Törölt felhasználó
Fejlesztenének.....
link
Törölt felhasználó 2012. 04. 29. 11:44
Előzmény: #56482  Hegyesi2
...hmm...!

...az 56477-es kommentem LÉNYEGE ez:

"...Saját „kommentem” ehhez: …na, IGEN …! …a Delloite közreműködésével, a részvényesek „szemeinek a kiszúrása”! (következhet!) …merthogy, a 4,479 mrdFt – valós – forgalmi értéknek, annyi lehet, - a nyilvánvaló -, valóság tartalma, mint annak, hogy én vagyok a szépségkirálynő…! …már csak a „bünti” feljelentés hiányzik hozzá…! …hogyan lehet ehhez az irathoz hozzá jutni…? …ebből arra gyanakszom, hogy – áttételesen -, az MNV, - így készíti elő -, „a második fordulót”, oszt így „nyomná le”, a vételár kötelezettségének a mértékét…!..."

...tudna segíteni...?
Törölt felhasználó 2012. 04. 29. 11:23
Előzmény: #56483  pancserlama.
Frei Tomi is megírta (a Bankár),ez a már vég mikor egymást dobják fel és mélyebbre süllyednek mint valaha................Elfogyott a Cash, jön az újraosztás!:)
pancserlama.
pancserlama. 2012. 04. 29. 10:40
Előzmény: #56482  Hegyesi2
Jó reggelt!
Ez már tragikomédia, nem? :))

Ennek egy vége lesz. (ha már nem ott tartunk!)
A politikai réteg, felekezettől független, iszonyatosan degradálja magát!
Nem döbbennék le, ha kiderülne Laser vagy Szanyi általános iskolában puskázott!
Hibáztak a politikusok, amikor Schmitt bukását követően felvették a kesztyűt!
Kicsit óvodás és Zsófika (ö a korcsma infantilis prostija) stílus
Hm.. egymásra mutogatva csúfolódunk ?!
Ez most olyan bebebe te is pö@s vagy nem csak én…..

Őszintén, nem siralmas?
Kit érdekel most, vagy már, Feri a komikus ?!

Ui.:
De azt megígérem tök@@n rúgom a vezérkart, ha holnap én következek a hejesírásom miatt!!
Hegyesi2
Hegyesi2 2012. 04. 29. 09:01
Előzmény: #56478  pancserlama.
Törölt felhasználó 2012. 04. 29. 01:20
Előzmény: #56478  pancserlama.
...és a Közgyűlési jegyzőkönyv hol van...? link

...ez NEM az EB "versenyhatósági engedély"...!!! link

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek