Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exmnbs1 2011. 11. 24. 08:21
Előzmény: #51159  cree1
szakmailag NULLA

bértollnok
cree1 2011. 11. 24. 08:18
Előzmény: #51157  ambrika
Kedves Ambri!
Nincs Rába részvényem, és ezért nem is vagyok elfogult, hanem tárgyilagosan tudok megítélni folyamatokat, és talán ezért nem is minősítek. Proud-t nem ismerem, és furcsának tartom, hogy nem annak alpján ítélsz meg egy hozzászólást, hogy szakmailag milyen, hanem azon, hogy politikailag szereted-e, vagy nem. A helyzet kezd számomra telejesen nyilvánvalóvá válni. Teljesen mindegy, hogy milyen szakmai érv hangzik el, ugyanúgy komcsiztok, hőzöngtök, mint a Torgyán, csak most a törvénytelenség, és az államosítás a duma. Tényleg nem érdekel, mit csináltok, csak azért írtam be a fórumba, mert zavart, hogy egy csomó hamis vád hangzik el, és hiú reményeket táplál olyan emberek számára, akik valódi kisrészvényesek, és ennek alapján döntenek.
ambrika 2011. 11. 24. 07:52
Előzmény: #51152  cree1

Száz szónak is egy a vége: Te vagy a nagy igazmegmondó! Mert mi csak Te szerinted: "...itt tényleg csak rosszindulatú, még az interneten sem kutató emberek ..." vagyunk!
Csak azt nem értem, hogy akkor miért vagy itt? A logika kimaradt belőled is, mint proudból.

ambrika 2011. 11. 24. 07:34
Előzmény: #51153  cree1
Szeva cree1!

Köszönjük az oktatást! Igazán hiányzott már valaki proud mellől. Ti legalább elmondjátok hogy mennyire kellene örülnünk ennek a - szerintetek velünk nagyon jót tevő - állami akciónak. Csak úgy mellékesen Tőled is megkérdezem, mint proud haverodtól: Hány darab Rába rv-ed van?

ambrika 2011. 11. 24. 07:24
Előzmény: #51137  Törölt felhasználó

Ha Neked nem tetszik itt a fórumon megforduló Rába rv. tulajok szakmaitlan, hazug, félrevezető, emberi értékek nélküli, Téged bérencnek tituláló, "tigus"-nak hívő beszélgetése, akkor erre van egy nagyon jó megoldás...
ambrika 2011. 11. 24. 07:17
Előzmény: #51137  Törölt felhasználó

Jó reggelt!

Mit görcsölsz már annyira kedves proud?!
Hát nem veszed észre, hogy mennyire hiszünk Neked? Nagyon-nagyon hiszünk Neked! Dehogy vagy Te bértollnok...
Véletlenül eszembe jutott: Hány darab Rába rv-ed van? Persze nem pontosan, csak úgy nagyságrendileg.

pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 24. 06:36
Előzmény: #51152  cree1
Jó reggelt !
Nézd miért hazudott ?!
Kaptam egy telefonos sőt írott agit proppos anyagot abban azt is írja hogy adjam és ő 17. Ig készpénzben fizet ! Ezt most sem korrigálta a közleményben sőt tegnapi telefonos blöfölös érdeklödésemre a bank megerösitette és ösztönzött "gyorsan" adjam a papírokat

Hogy jó e ez a szabadságharc ? Ami már nem is tudom ortodox vagy nem ortodox én vitatom.
Most akkor sza@ és névérték alat ér a Rába vagy szuper jó és10 millió ember jár jól vele ?!
Ebből is csinálunk egy BKV pénztemetöt vagy hagyni kelett volna versenyben erősödni …?
Ez barátom államosítás tetszik nemtetszik egy eröltetett értelmetlen államosítás ! Ami a mnyp államositásával kezdödött !
Jó a kérdés ,vagyunk e 10 millióan ?! Ezért és hasonlókért mennek a fiainak jobb élet reményében külföldre !
Mert vannak Matolcsyk akik mindenkivel harcolnak, államadóság ,IMF,stabilitás…adóság, belsö ellenség, de a legnagyobb gond hogy ezt valóban harcnak is élik meg! Maguk ellen is harcolnak…Ha volna képeségük vélhetően könyedén oldanák meg és nem volna ekkora teher nekik. Lásd mnyp,Rába…stb államosítás pl. jelen esetben mint az ajánlati ár törvényes számolása,ajánlat korrekt negfogalmazása…
Írhatta volna azt is fizetek ha minden ok.
De az alap gond az államosítás az elsö eldölt dominó az értelmetlen államosítás !
Vagy simán csak tőzdézni próbál a hatalom az állam ?
Az még rosszabb és remélem nem !
cree1 2011. 11. 24. 02:35
Előzmény: #51142  oldrider
kedves Oldrider!

A szüleim még jól emlékeznek az államosításra, amikor az elvtársak mindenüket elvették, és még deklasszálták is őket. Ez nem az. ez egy Eu konform törvényes tranzakció, amiben, ha részvényes vagy dönthetsz. Matolcsyról azt gondolsz, amit akarsz, akár ellenezheted is, hogy a magyar állam az adózók pénzét a Rábára költse, de ez attól még sem nem törvénytelen, sem nem tiszteségtelen ajánlat. Ne vetítsd ki elkeseredettségedet egy ettől független ügyletre.
cree1 2011. 11. 24. 02:30
Előzmény: #51140  Törölt felhasználó
itt tényleg csak rosszindulatú, még az interneten sem kutató emberek blogolnak??? A GVH eljárás bele volt írva, az Eu azért kell, mert kiderült, hogy van eu tag tulajdonos is (Ciprus ?:))Amit ugye előre még a cég sem tud...
Ilyenkor valami olyami van, hogy megkeresik az ottani gvh-t hogy átadja-e a vizsgálat jogát a magyar gvh-nak. ha mind igent mondanak, akkor hazai eljárás, ha nem, akkor Brüsszel.
cree1 2011. 11. 24. 02:21
Előzmény: #51120  pancserlama.
Pancser szó sincs egyoldalú módosításról! Ahogy mondtam az ügylet GVH-s, amit előzetesen nem lehet megkérni, másrészt előzetesen nem lehet tudni, hogy vannak-e külföldi érintettek, hiszen ilyet csak már mint ajánlattevő tudhat meg. És ilyenkor azonnal köteles a nyilvánosságra hozni. Ez csak prudens magatartás, biztos profi a tanácsadójuk.
cree1 2011. 11. 24. 02:10
Előzmény: #51089  tigus7313
SziA Tigus!

Ha júliusban utalták át az összeget, akkor a döntés úgy májusban születhetett. Az eredményhez semmi köze. Ráadásul július óta csorgott le az ajánlati ár szerintem vagy egy 100-ast. Ha jól emlékszem egyedül a Hende nyilatkozott a katonai dolgokról, szintén nyáron. Mint ahogy a MOL esetében, szerintem itt is irreleváns volt, hogy milyen éve lesz a Rábának..
Ha jól értem azt mondod, hogy az állam nyer ezzel a tranzakcióval. Szerintem ez jó dolog, és nagyon örülök neki, hogy végre az állam nem kótyavetyél, vagy nagyon drágán vásárol. Ha az ajánlat törvényes, akkor azt gondolom, hogy kb. 9,995,000 állampolgár, ha még vagyunk 10M-an, örülhet.
cree1 2011. 11. 24. 01:59
Előzmény: #51148  cree1
előbb hosszan írtam, elveszett.

SZóval nincs lehetőseége, hogy a felvásárlást MEGELŐZŐEN a céget a cég hozzájárulása nélkül felértékeltesse. Hiszen egy cég miért engedne be bárkit ezzel? Erre csak olyan esetben szokott lehetőség lenni, amikor egy közel 100%-os tulajdonú cég felvsásárlásáról születik döntést, privatizálják, vagy csak eladják (adatszoba stb.)

Én megértem, hogy úgy érzed, hogy az ingatlan okán többet ér a cég, vagy esetleg sokkal magasabb áron vásároltál, ezért zavar a mostani ár, de azért nem kellene vádaskodni. Különösen akkor nem, ha éppen az állam járhat esetleg jól a felvásárlásal.
cree1 2011. 11. 24. 01:53
Előzmény: #51068  Törölt felhasználó
ok nantal, sorban

1.) Az ajánlat előtt a piaci ár 550 körül volt. A mostani ár, gondolom Te is tudod, a 815-ös ajánlati árhoz van árazva az idődiszkonttal. Az egy részvényre jutó tigus sz. 805, így az MFB Invest húzta fel az ajánlati 815-re.

2.)Ld. előbb, semmi megtévesztés, ne hergeld a kisbefektetőket..
3.) Kötelező ajánlat, ha eléri az 50%-ot, de ez csak a vevőre, és a felajánlókra kötelező. Kevered a dolgokat. A KET nem vonatkozik a tőkepiaci eljárásokra, itt a TPT és az 2010-es PSZÁF törvény az irányadó. Sok pénzt ne ölj bele, beszélj előtte egy szakjogásszal...
4.) A GVH-s ügyeket is kavarod. Az EU-ban minden jelentősebb méretű felvásárlás GVH köteles. Ez ugyan méretében hazai elbírálású lenne, de a külföldi tulajdonosok okán vsz. eu hatáskörbe kerül. Ennyi.
5.) Jó lenne, ha megőriznéd a topikot szaktopiknak, és nem Budai Gyula topikja lenne belőle. Fogalmam sincs, hogy hol itt a bűncselekmény. Egy felvásárló tett egy ajánlatot a csoportjába tartozó vételi ár, a tőzsde ár alakulása, és a tőzsdei cég által megadott, mindenki által ismert nyilvános jelentése alapján a törvényben meghatározott módon. HA cég könyveiben ilyen értékkel szerepeltette, akkor ez a felvásárlás alapja. Ha magasabbal tette volna, akkor az lett volna. Egyetlenegy felvásárlónak sincs se joga, se lehetősége arra, hogy a nyilvános tőzsdei ....folyt.
Törölt felhasználó 2011. 11. 24. 01:13
Előzmény: #51141  oldrider
Nem igaz, amit írtál (szerintem, bár az összeesküvés elméletek is mindenre választ adnak, tökéletes rendszert alkotva, mégis elválasztjuk azokat a valóságtól).

Azt sosem tagadtam, hogy össze-vissza beszélnek jónéhány dolog kapcsán, és hoznak is rossz döntéseket, és hogy ezzel ártanak is. _Azonban_ erre rátelepül egy irracionális, ellenségképet alkotó téveszme, amivel kevered a tényleg, tényekkel igazolható, valóban ártalmas ill. hasznos dolgokat.

Persze ez olyan, mint a cirkuszi bohóc esete. Csak szeretnék abban hinni, hogy értelmesebb vagy annál, hogy még a végtelen gyűlölet ellenére se találj ki valótlan dolgokat, ne rágalmazz, ill. ne beszélj rá mindenkit úgy, hogy Te azt első kézből tudod. Már legalább két tucat szcenáriót olvastam itt, hogy miért veszik meg a RABA-t, de egyik sem (ill. 1-2 talán) alapszik semmi igazolható tényen.

És már sokadszor írom le, én sem hiszem hogy 815 Ft-ot ér, én sem adnám ennyiért (legalább 1100 Ft), a szabályozás valóban hibás, és a PSZÁF végülis hibázott, ennek ellenére bérencnek titulálnak itt egyesek (holott mi lenne a motivációm, azt írnám inkább, hogy adjátok oda 815 Ft-ért, ha az lennék). + még ötleteket is adtam, hogy mivel lehetne kicsikarni magasabb árat... "De én vagyok a bérenc..." Röhej.
Törölt felhasználó 2011. 11. 24. 00:30
Előzmény: #51143  oldrider
...hmm...!

...bocsánat, de például 20 mrdFt-ért (65 mEuróért), egy komplett speciális MŰKÖDŐ termelő üzemet venni, tapasztalattal, piaccal, Európa közepén, ami kb. 5 éven belül MEGTÉRÜL, az - szerintem -, "bagó pénz"...!!!
Törölt felhasználó 2011. 11. 24. 00:21
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 11. 24. 00:18
Előzmény: #51135  pancserlama.
…hmm…!
…tényleg buták lehetnek…! …különösen a PSZÁF…! …mert, ha csak a KET előírását betartva, MEGHÍRDETIK az eljárás kezdeti napját, valamint a vég napját, a nyitva álló időt az ellenérdekeltek betekintési és kifogásolási lehetőségét, kibukott volna az aránytalan vételi ajánlat hibája és javítható lett volna…! …most meg az is lehet, hogy érkezik egy ellenajánlat és oda a RÁBA, a hülyeségük okán…!
oldrider 2011. 11. 23. 23:57
Előzmény: #51140  Törölt felhasználó
Adná az Isten, hogy ellenajánlat legyen. (Sajnos nem lesz, mert a befektetők menekülnek tőlünk.)
oldrider 2011. 11. 23. 23:44
Előzmény: #51077  Törölt felhasználó
Azért, mert ez egy előre gondosan megtervezett akció volt a kormány részéről. ÁLLAMOSÍTÁS ez és nagyon aljas módon.
oldrider 2011. 11. 23. 23:26
Előzmény: #51070  Törölt felhasználó
Majd rádöbbensz, hogy igaz amit írtam. Ha fiatalabb lennék, menekülnék ebből az országból. A kocsmában a részegek sem beszélnek annyira össze-vissza és ellentmondóan, mint a jelenlegi kormányunk. (Ha nem látod ezt, akkor csak sajnálni tudlak.)

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek