Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 14. 07:22
Előzmény: #50532  pancserlama.
Jó reggelt !

Javaslom mai témának az ajánlati ár sajáttőke számolt illetve valós kirivóan nagy érték aránytalanságát !

Támadható ?

1. Jogilag
2. Politikailag
3. Üzletileg
4. Erkölcsileg ?
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 13. 21:30
Előzmény: #50538  Törölt felhasználó
És vagy visszaönti vagy kitör a Rába a karámból !
De az 50+ 1 % nak van realitása.
Lehet hogy az utolsó héten felhúzza "1500 ig"
És a cél megvan.....és kész vége ennek a történetnek.
Maradunk egy állami tulajdonossal a parketten !
Egy országos buszfejlesztés előtt!
Perek meg mennek és majd lesz valami , Lesz minden napra valami hír!

Kérdés a Rába csomaggal mi ilyenkor a felállás?
A 7% ilyenkor mibe és hogy számolódik bele?!

tigus
Te vagy ebben a tudor segítesz?
Törölt felhasználó 2011. 11. 13. 21:12
Előzmény: #50536  xmann
Nem a lényegre koncentrálsz. Az ajánlat nem éri el a törvényi minimumot, így a téves PSZÁF határozat ellenére törvénybe ütköző, ezért minden szerződés, amit ez alapján vesznek megsemmisíthető lesz bírósági úton. Amit tehetnek, az az, hogy az ajánlat árnyékában tőzsdén veszik strómanokon keresztül 790-800 között a remegőkezűektől. Ez a mennyiség a forgalom alakulását tekintve kb. 2-3 kereskedési nap múlva elfogy, és nem lesz meg belőle a szükséges 24%.
Ezek alapján koránt sem egyértelmű, hogy lesz-e az állam 50% fölött.
Az ügy külön pikantériája lenne, ha az AB véletlenül az mnyp lenyúlást is visszacsináltatná. Mert hogy ennek is van néhány% esélye.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 13. 21:06
Előzmény: #50536  xmann
A könyv úgy kiürül hogy a spekik oda teszik az árat ahova akarják.

Szerintem 50-70 közt lesz az állami!
Senki nem számol ? 10-20 % halott illetve inaktív részvénnyel?
Szerintem, ha ezt figyelembe vesszük matematikailag lehetetlen a 90 % !
Valakinek van tippje hogy mennyi lehet a „halott” részvény mennyisége ?
Én becslésem szerint 5-10 % teljesen halott 5-10 % közt marad erős kézben !
És 5-10% közt marad akik a kiszorításra játszanak !
Ez azt jelenti, hogy 15-30 % a levegőben lóg !
Tehát ha lesz akkor „második körben” 70-85 % még mindig kérdéses a kimenet tehát a tétet szépen megkel emelnie a vevőnek !
xmann 2011. 11. 13. 20:32
Előzmény: #50524  Törölt felhasználó
1702,

igazad van. az én véleményem abból a szempontból irreleváns, hogy az ajánlat alakulásába nincs beleszólásom, de attól még véleményem lehet, és lehet hogy igazam is van. Persze az is lehet, hogy nincs. Elég valószínű, hogy az állam 50% fölé megy, valószínűtlen hogy 90% fölé, így a papír marad a tőzsdén. Innentől fogva az lesz a kérdés, hogy lesz-e újabb ajánlat. Én nem értem minek lenne, anélkül is teljesen kontrollálni fogja a céget. Ha meg nem lesz akkor két eset van:
A.) profitgyárat varázsolnak a Rábából
B:) állami mutyizda lesz belőle

Ha A: akkor felmegy a részvényár, ha B:) akkor lemegy. Melyiknek nagyobb az esélye???

"RE:
És eddig még csak olyan hozzászólásokat olvastam:
A) Kisbefektető vagyok, ennyiért nem adom, mert többet ér
B) nincs Rábám, de nem értem mit akartok,
C) 4xx-en vásároltam (1-2K-t), mekkora király vagyok a 815-el.

A B és C típusú versenyzők véleménye tök lényegtelen, mert nincs beleszólásuk az ajánlat sorsába. (C-nek azért nincs, mert %-ban kifejezve a részesedésüket ők a nullához konvergál.)"

pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 13. 20:03
Előzmény: #50517  Törölt felhasználó
1720 hozzászólásához
Ma Pokorni TV M1(igaz csak elkaptam a mondatot) egy államtitkárra azt mondta a kommunisták is okosabbak voltak tőle !
Ez azért jelzés, nem?
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 13. 19:09
Előzmény: #50533  pancserlama.
+18

link
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 13. 18:34
Előzmény: #50532  pancserlama.
De nem elképzelhetetlen a kettő is.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 13. 18:33
Előzmény: #50528  ambrika
Végre valaki józanul beszél!
Ha nem áll meg az állam a harmincnapos (815)vásárlást követően, (50-70 %) akkor még minimum egy vételi ajánlatmódosítás lesz!
Vélhetően 2010 de akár 2011 es saját tőke és akár valamennyi +
De elképzelhetetlen a kettő is.
Első körben számtanilag 80 % fölé nem tud menni !
Azt nem tudom a Pintérék 7 % val mi van ilyenkor?!

Kiszorítási eljárás
Következő

Ha az ajánlattevő a sikeres nyilvános vételi ajánlat lezárását követő három hónapon belül 90%-ot elérő, vagy azt meghaladó befolyással rendelkezik (és az ajánlatban nyilatkozott arról, hogy vételi jogával élni kíván), akkor ún. kiszorítási eljárásra kerülhet sor.

Kiszorítási eljárás valójában azt jelenti, hogy az ajánlattevő - amennyiben egyedüli tulajdonosa kíván lenni a céltársaságnak - vételi jogot gyakorolhat a céltársaságnak a vételi ajánlat során (vagy az azt követő három hónapon belül) tulajdonába nem került részvényeire vonatkozóan. A kiszorítás további fontos feltételei még, hogy az ajánlattevő a fenti időtartamon belül bejelentse a Felügyeletnek, és egyidejűleg közzétegye a vételi jog (kiszorítás) gyakorlására vonatkozó szándékát, valamint igazolja, hogy megfelelő fedezettel rendelkezik a vételi jog tárgyát képező részvények megszerzéséhez szükséges ellenérték teljesítéséhez.

A kiszorítási eljárás során alkalmazott ellenérték a vételi ajánlatban meghatározott vételár és az egy részvényre eső saját tőke értéke közül a magasabb. Amennyiben a kisrészvényesek nem adják át határidőre részvényeiket, úgy a társaság érvénytelenné nyilvánítja azokat új részvények kibocsátása mellett, és a kisrészvényesek számára elkülöníti a részvények ellenértékét, melyet azután – kamatok nélkül – át lehet venni a társaságnál. Ilyenkor a BÉT szabályai értelmében a részvények automatikusan kivezetésre kerülnek a tőzsdéről.

Ha a vételi ajánlati eljárás lezárásakor az ajánlattevő befolyása eléri a 90%-ot, akkor a befolyás bejelentésének közzétételét követő 90 napon belül a fennmaradó kisrészvényeseknek joguk van ahhoz, hogy részvényeiket eladják a főtulajdonosnak, akinek ilyenkor vételi kötelezettsége áll fenn (az ellenérték ebben az esetben is a vételi ajánlatban meghatározott vételár és az egy részvényre eső saját tőke értéke közül a magasabb).
Törölt felhasználó 2011. 11. 13. 18:27
Előzmény: törölt hozzászólás
na tipli van......
ambrika 2011. 11. 13. 17:34
Előzmény: #50529  ambrika
bocs a dupláért
ambrika 2011. 11. 13. 17:32
Előzmény: #50516  Törölt felhasználó
A jelenlegi vételi ajánlati összegért én nem adom! HA(!!) eljutunk a kiszorításig (link addig még nagyon sok HA van), akkor sem kaphatok kevesebbet a jelenlegi ajánlati árnál - és nem önként adtam, hanem erővel elvették tőlem! Aminek ugye írásos nyoma marad. Továbbá, egy részvény befektetés javasolt/átlagos futamideje cca 4-5 év. Ebből nekem még van 3-4 év, s ebben az időtartamban benne van
- min egy orszgy.-i képviselő választás(kormányváltás?!),
- traki emelkedő pályán lesz.
Nincs itt semmi gáz. Egy rv befektetési pozi indításakor ilyen nem várt epizódok lehetőségére is számítani kell. OVI-t majd lenyugtatózzák (most egy kicsit hiperaktív), Matcsit majd lapátra teszik, visszahívják IMF-et,... stb Csak pozitívan, ne lássátok sötéten a jövőt!! Egy ilyen dilettáns, amatőr bagázs nem foghat ki rajtunk.

ambrika 2011. 11. 13. 17:32
Előzmény: #50516  Törölt felhasználó
A jelenlegi vételi ajánlati összegért én nem adom! HA(!!) eljutunk a kiszorításig (link addig még nagyon sok HA van), akkor sem kaphatok kevesebbet a jelenlegi ajánlati árnál - és nem önként adtam, hanem erővel elvették tőlem! Aminek ugye írásos nyoma marad. Továbbá, egy részvény befektetés javasolt/átlagos futamideje cca 4-5 év. Ebből nekem még van 3-4 év, s ebben az időtartamban benne van
- min egy orszgy.-i képviselő választás(kormányváltás?!),
- traki emelkedő pályán lesz.
Nincs itt semmi gáz. Egy rv befektetési pozi indításakor ilyen nem várt epizódok lehetőségére is számítani kell. OVI-t majd lenyugtatózzák (most egy kicsit hiperaktív), Matcsit majd lapátra teszik, visszahívják IMF-et,... stb Csak pozitívan, ne lássátok sötéten a jövőt!! Egy ilyen dilettáns, amatőr bagázs nem foghat ki rajtunk.

Törölt felhasználó 2011. 11. 13. 15:03
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2011. 11. 13. 14:56
Előzmény: #50525  Törölt felhasználó
jav. vételi
Törölt felhasználó 2011. 11. 13. 14:55
Előzmény: #50519  Norbert75
nekem sem felel meg a étweli ajánlat.
én is tartom.
3,5K van.
Törölt felhasználó 2011. 11. 13. 14:54
Előzmény: #50522  Törölt felhasználó

A B és C típusú versenyzők véleménye tök lényegtelen, mert nincs beleszólásuk az ajánlat sorsába. (C-nek azért nincs, mert %-ban kifejezve a részesedésüket ők a nullához konvergál.)
Törölt felhasználó 2011. 11. 13. 14:54
Előzmény: #50522  Törölt felhasználó

A B és C típusú versenyzők véleménye tök lényegtelen, mert nincs beleszólásuk az ajánlat sorsába. (C-nek azért nincs, mert %-ban kifejezve a részesedésüket ők a nullához konvergál.)
Törölt felhasználó 2011. 11. 13. 14:49
Előzmény: #50521  xmann
Ha 1-2 ember gondolja, akkor valóban nem. Ha a 60% körüli kisbefektető így gondolja, akkor az ajánlat sikertelen lesz, és emelni kell a limitet legalább 1142-re (jelen állás szerint).
xmann 2011. 11. 13. 14:37
Előzmény: #50520  xmann
attól hogy szeretnéd nem fog

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek