Nehezen hiszem, túl nagy lenne már 2200-nél az osztalékhozam a MÁP kamathoz képest. Persze nem lehetetlen, azon a szinten viszont nagy bevásárlást kellene tartani.
Jó napot! Nincs messze a trendvonal 2500 ft-alatt kicsivel-szeptember elejére elérheti. Akár egy leszúrás is elképzelhető a EBMTELTL38-ért-2 447-ft a kiütése. Innen már szeptembertől áprilisig benne van a 3000 ft,azaz 20%-emelkedés.
De vajon lehet-e egyszerre gyűjtögetni és árfolyamot lenyomni?! ...mert én azt vélem, hogy egyszerre nem fog menni a két dolog. Abban egyetértek, hogy az árfolyam bárhova tehető, ha egy nagyobb szereplö az ajánlati könyv mindkét oldalát aktívan menedzseli... bár ez nem tudom hogy mennyire szabályos.
Nem feltétlenül, ugyanis a TL 38 kiütési pontja most van 2447-nél, az Erste viszont hónapokig fog gyűjtögetni. Elég ha "megvárja", hogy feljebb jöjjön mondjuk 2480 - 2500 környékére a KO határ, miközben szép lassan nyomja lefelé a részvény árfolyamát 2500 irányába.
Miért nincs a TAO úgy kezelve, mint az SZJA-nál az 1+1%? A vállalkozás nyereségadójának pár százalékáról lehessen egy választék listából rendelkezni, és ez járjon kedvezménnyel!
Ha az Erste (vagy más) elkezi gyűjtögetni, azt a forgalomból és árfolyamból elvileg érzékelnünk kell(ene). Ez elvileg bármikor, mindenféle bejelentés nélkül is elindulhat.
még azt sem lehet tudni, hogy lesz e "következő". A cégvezetés még nem tett ezzel kapcsolatos bejelentést, ami akár azt is jelentheti, hogy folytatódhat, hiszen a korábbi bejelentés szerint jelenleg ( már évek óta ) a részvények bevonásával kíván "értéket teremteni" a megmaradó tulajdonosoknak. A bejelentés ennek a folyamatnak a változását jelenthetné, míg a hallgatás a változatlanságot. Amit lehet tudni, hogy az idei 6 hétig tartó 50 milliárdos visszavásárlás úgy zárult, hogy még 3,8 milliárd megmaradt és ezt jövő év elején fogják felhasználni.
a kedvezmény csökkentése is egyfajta emelés. A TAO vonatkozásában igénybe vehető kedvezmények túlnyomó része vitán felül pozitív cél. Például, kutatás-fejlesztés, munkahelyteremtés, tiszta technológiákba történő beruházás, energiahatékonysági beruházások utáni kedvezmények. Amire itt sokan gondolnak, hogy meg kellene szüntetni és ennek felülvizsgálatát én is helyesnek tartom, az pl. a sportcélú, vagy egyes művészetek támogatása után levonható adókedvezmény (pl. focicsapat támogatása ).
a saját részvény visszavásárlása egyszerre jelenti azt, hogy a tulajdonos a következő években is jövedelmezőnek tartja a céget és ezért az osztalék ( nem új kizárólag saját forrásból, hanem a cég által kitermelt forrásból, ami a lényeget tekintve abban tér el, hogy a többi tulajdonos osztalékából elvont forrással is növeli a tulajdonosok súlyát ). Viszont van egy olyan olvasata is, hogy nem tud mit kezdeni a megtermel forrással. Mi, kis tulajdonosok, pedig reménykedjünk abba, hogy ha a DT jó üzletet lát benne, akkor talán tényleg az.
miért kellene megemelni az adó mértékét akkor, amikor az egész EU-ban rekordot döntött idén tavasszal a csődeljárások száma. Az EU-val szervesen összenőtt magyar gazdaságban egy adóemelés ezt a negatív folyamatot biztosan nem fogja pozitív irányba fordítani. Magyarországon ráadásul már nem "lopják el" a közpénzeket, ami miatt nem jutott semmire sem forrás. Továbbá, mivel már megint "jogállam" vagyunk (jelentsen is ez bármit), érkeznek a korábban visszatartott Magyarországnak járó uniós források, melyek volumenben nem is nevezhetők jelentéktelen összegnek még a GDP vonatkozásában sem. Akkor miért is kell adót emelni? Különben is az volt az ígéret, hogy a vagyonadót leszámítva (ami csak a "gazdagokat" érinti) inkább csökkenni fognak az adók.
A nagytulajdonos érdeke az értékteremtés. Ameddig srv nagyobb értéket teremt, mint más befektetés, addig ez folytatódhat. Most azt lehet feltételezni, hogy folytatódni fog még egy-két évig.
Senki sem tudja. Először is azt kellene tisztázni, hogy mit jelent a határozat szövegében az "adó mértéke" kifejezés. A 9% ugyanis nem adó mérték, hanem adókulcs. . A határozat szövege alapján tehát emelhetik akár a kulcsot is mondjuk 9-ről 15%-ra, de az is lehet, hogy marad a 9% és csak bizonyos nagyvállalatokat érintő adókedvezményeket szüntetnek meg. . Ezért írtam, hogy nem kell kapkodni. Meg kell nézni majd a költségvetési tv tervezetét, ha azt benyújtják és akkor már többet tudunk.
1230/2026. (VII.17) Kormányhatározat . A Kormány a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv kapcsán tett vállalásra tekintettel felhívja a pénzügyminisztert, hogy figyelemmel a társaságiadó-bevételek növelésének céljára és a vonatkozó európai uniós elvekre – a nagyvállalatokra vonatkozóan – vizsgálja felül a társaságiadó-szabályozás hatékonyságát, valamint a társasági adó mértékét, megőrizve a társasági adó versenyképességét is.
Az első nagy kamatfizetés október 23/24 számomra, addig max 2 fizuból tudnék valamennyit venni. De köszi a tanácsot, erre nem gondoltam! A 4iget kénytelen voltam dobni, de még nem végeztem vele.
Szia Kata! . Nem úgy volt, hogy 8000-ig tartod a 4iG-t? :-) Na jó, nem basztatlak többet azzal a fostalicskával. . Ha szeptemberben lesz likviditásod én már nem kapkodnék a helyedben. A kormány várhatóan októberben nyújtja be a 2027-es költségvetés tervezetét a parlamentnek. Azt mindenképpen megvárom, mert ha megemelik a társasági adót, vagy sávossá teszik a tőkejövedelmek adóztatását, az még üthet egyet az összes részvény árfolyamán.
Pontosan erre jutottam én is! Szeptembertől a havi megtakarítást, plusz a negyedévente érkező állampapírkamatokat MTEL-be fogom beforgatni. Itt 2600 alatt már megfelelő az ár.
2025. aug. 19. napi min. 1942Ft. nov.19. napi min. 1708Ft. 12% esés még az őszi aljhoz. Messze még az oszti, legalább Q3-ig lecsorgást várok. Korainak találom a bővítést.
Mtelekom