A fantaziámat mindig dicserték :) ez persze simán lehet egy konteo. Harding: kétségtelen, csak ez a fajta erős vételi szándéknak van valami többlet oka szvsz.
ERSTE A konszenzusnál hajszállal gyengébb negyedéves gyorsjelentés profitrealizálást hozott az MTel-nél, ami az osztalékot is figyelembe véve így is csaknem 60%-os hozamnál tart az idei évben. Technikailag a rövidtávú, 20 és 30 napos mozgóátlagok megtarthatják az árfolyamot, ezek eleste esetén viszont a 2.602 forintos szintig is eshet az árfolyam. Támasz és ellenállás szintek
Nem nagyon tud éves 20m darabnál többet kiszívni a DT a magyar piacról, mert annyira nem likvid ez a papír... ráadásul egyre kevésbé likvid. és ahogy pár hosszászólással előbb írtam: a nagy kereslet egy szűkülő likviditású piacon --> torzulva emelkedő árfolyamhoz vezet (árfolyam rakéta), ami nyilván nem racionális DT oldalról sem. A DT és az Erste lassan fokozatosan tudja csak kiszívni a szabad közkézhányadot (illetve annak egy részét). Nagy kétségem van affelől, hogy el tudják-e érni a kiszorításhoz szükséges 90%-os tulajdonhányadot. Nyugodtan érveljetek, mert ez csak vélemény részemről, de majd meglátjuk. Egy biztos, hogy én a rakétán akarok lenni, ha megindul. ;)
A tapasztalatok szerint a befektetők nagyobb része (elemzőkkel együtt) nem értik az srv árfolyam-emelő hatását, és csak az osztalékkal számolnak. Deeee ez is már elegendő, hogy vonzóbbnak tűnjön a papír (kis számolás után) a mostani (és csökent szintű) állampapír hozamoknál. Szerintem ez is fogja még hajtani. Az srv meg csak hab a tortán (bár én nem tennék nagy fogadást, hogy sokáig megmarad az srv program...) Stagnálás nem lesz, mert Q3-ban már az áremelések is látszódni fognak. Az internet meg az életünk része... Apropó, plusz az új kormányzat szeretné támogatni a lakossági részvény befektetéseket is... bár szeritem ez hosszabb távú történet és folyamat, mert ugye agymosás kell a társadalom nagy részének, hogy lejöjjenek az ingatlanmániáról és a kockázat- és hozam mentes állampapírokról.
És mi van ha nem csak azért vásárolja mert megéri neki hanem mert a hírelt DTE amerikai összeolvadás elötte a DTE fel akarja szívni magát, hogy jobb arányt érjen el a fúziós hercehurca előtt és ennek része, hogy minden "többségi telekomos" leányt, felvásáról majd beolvaszt? És erre reagált a menedzsment ezzel a lépéssel ? Az kérdés ez a fajta "repatriálás" kinek jó az mtelnek magának vagy a dte -nek mind többségi tulajdonosnak ?
nagyjából egyetértünk abban, amit most leírtál. Azt senki sem mondta, hogy a Q2 rossz lenne. Talán hozzászoktunk, hogy néha két számjegyű pozitív eltérést okozott az elmúlt időszakban a konszenzushoz képet. Most pedig néhány soron 0.x %-al elmaradt. Azt sem hangsúlyozta senki, hogy Rékasi megerősítette az év végi célokat, ami pedig még mindig markáns növekedést jelent az EPS-ben a tavalyihoz képest. Az osztalék mértéke szerintem rohadtul nem érdekli az elemzőket. Hosszú időn keresztül fizette a 74 Ft körüli osztalékot a 2000-es években és még picit utána is. 2000-es évek közepén a 74 Ft talán többet ért mint ma a 200 Ft. Nem volt rossz a hozam, az árfolyam mégis egyre csak csökkent. Majd amikor a 74 Ft lecsökkent, az árfolyam végképp bezuhant. De nem lehet összehasonlítani az akkori viszonyokat a mostanival. Ahogyan korábban már kiszámoltam, a korábbi 2000- évi csúcsár ma 9-10 ezer forint lenne, ha csak az inflációt vesszük figyelembe és nem számolunk a részvények darabszámának a csökkenésével.
ennek ellenére, akkor is kiállok mellette, ha bármilyen cikket betesz ide, ami a telekomról szól. Szerintem el tudja mindenki dönteni, hogy maga az írás mennyire jó, vagy nem. Ha van benne szakmai hiba és valaki, kiszúrja azt és itt helyre rakja valaki más, az nagyon is hasznos. Az pedig, hogy kinek melyik újság tetszik, vagy nem tetszik, nem ok arra, hogy felszólítsuk az információt adót arra, hogy ne linkeljen ilyeneket. ( a napi jelentéseket én is teljesen haszontalannak tartom, de azt már többször kifejtettem, hogy miért. De még azok a gagyi, felületes, semmitmondó egykaptafa írások is hasznosak valamilyen szinten, de mindenképpen a beküldő mások iránti segítőkészségét mutatják)
Ez a mostani Q2-es jelentés nem rossz. Nominálisan nem jobb, mint a tavalyi, de azért nagyon erős, és egyszeri események (forint erősödés, SI/IT gyengélkedés, tavalyi pénzügyi nyereségek idei kiesése) rontották az eredményt. De amiért (valóban továbbra is) optimista vagyok a papírral, az az, hogy bár a cég számai bár alig változtak a tavalyihoz képest, de a működési környezet az sokat javult a választások óta. Így ugyanakkora eredmény és EBITDA AL most értékesebb, mint tavaly. Pontosabban nem az idei év eredménye miatt fog emelkedni a részvény árfolyama a továbbiakban, hanem azért, mert a jövendő évek osztalékainak jelenértéke ma sokkal többet ér, mint tavaly. . De azt őszintén szólva nem értem, hogy az elemzők ezt miért nem látják, vagy miért nem számolják a modelljeikben?! . (Szerintem van még egyéb várakozás (felfelé mutató kockázat) is, de azt majd máskor mondom.) Ez a országkockázat- és infláció csökkenés önmagában is elegendő azon árfolyamcélok eléréséhez, amit itt többen várunk (évvégéig 2900-3000 tartományba nyalás, és jövőre ennek masszív áttörése. (Persze lesz korrekció is. Meg lehet egyéb globális havária, ami általános esést okoz. De negatív trendbe fordító faktor szerintem nincsen, legfeljebb tranziens események.) (az adókörnyezet egyszerűsődése és költségvetési megszorítások még nem tudjuk, mit okoznak. Remélem nem kezdenek az előző kabinathaz hasonló szektor adó mutatványokat, de ugye az nem egyszerűsítés volna...)
emlékezz vissza, én Gyulával akkor akasztottam bajuszt, amikor elkezdte osztogatni a tanácsait, hogy mit kell tenni a Richterrel, meg a telekommal. Ráadásul úgy tette ezt, hogy akkor éppen szerencsétlen fázisba érkeztek a korábbi "megmondásai", amely tényeket ráadásul makacsul tagadott és talán tagadja ma is. Én a tények tagadóival pedig nem tudok és nem is akarok foglalkozni, mert annak végképpen nem látom értelmét. Illetve a jelentgetős embereket sem kedveltem soha. Ezért írtam korábban, hogy őt nem szeretem.
ha akarod bebizonyítom, hogy nem én mínuszollak, csak kérned kell. A következő módon gondolom ez bizonyítani. Kétszer nem értékelhet valaki ugyanarról a nickről. Ha akarod, leírom, hogy az utolsó 5, vagy tíz beírásodra milyen a like arány, majd mindegyikre adok egy pluszt, vagy mínuszt, amelyik jobban tetszik. Így a korábban leírt arány mindegyike egy szavazattal változni fog, szinte egy időben a beírás után. Persze ezt az egész like dolgot picit gyerekesnek tartom. És ahogy neked, úgy nekem is van markáns véleményem a világról és ezt nem is rejtem véka alá ( ahogyan te sem ). A markáns vélemény pedig megosztó, így sokakban érzelmeket vált ki. Ezért kapsz te is és én is sok mínuszt (meg plusszt is). De ennek nincsen jelentősége, hiszen ez a természetes. Én olyan fórumra nem is szeretek írni, ahol mindenki csak tapsol a másiknak.
neked talán még sosem adtam mínuszt, illetve adtam, de azok szinte mindig akkor voltak, amikor nekiálltál politizálni és akkor is csak akkor, amikor már szerintem túlmentél a racionalitás határain. A telekomot érintő hozzászólásodért még sosem adtam mínuszt. Pluszt már igen, de nem gyakran. Pedig sokszor nem értek egyet a véleményeddel, mert szerintem itt is szélsőséges vagy. Telekommal szemben megfogalmazott kritikát még talán nem is hallottam tőled. Biztosan nincs is. :) Azt pedig végképpen nem értem, hogy miért írtad, hogy "fogadd el, hogy ez egy fórum és mindenki leírhatja a véleményét". Sosem írtam ezzel ellentéteset, éppen ez okozza most is a nézeteltérést közöttünk. Te nem tűrsz más véleményt, csupán azt ami szerinted igaz. És ez mindenre igaz. Én is "kemény" csávó vagyok, ha vitázni kell és eléggé markánsan tudom védeni az álláspontomat. De én meghallgatok minden szart is és sokszor meg is változtatom annak hatására a véleményemet. Téged is mindig elolvaslak és ha hiszed, ha nem, miattad is változott már sok kérdésben az álláspontom. A telekom csupán egy cég. Szerintem benned (ezen a téren is) túl sok az érzelmi szál. Ezért lehet az, hogy a mostani jelentésben képtelen vagy észrevenni az apró, de negatív eredménysorokat. Nyilván én is drukkolok neki, 100 ezer darab feletti részvénnyel ezt ne vond kétségbe. De én már régóta nem vagyok szerelmes sem a cégbe, sem ebbe az iparágba (ahogyan korábban az voltam). Így érzelemmentesen talán könnyebb jó döntést hozni a vétel, a tartás, vagy az esetleges eladás vonatkozásában.
Na ez is milyen cím már... földrajz tantárgyból volt olyan tesztünk annó általános iskolában, hogy két tagmondatos állításokról, kellett eldönteni, hogy mindkét tagmondata igaz-e. vagy sem, és hogy van-e kapcsolat közöttük. Volt olyan válasz is, hogy "igaz-igaz, nincs kapcsolat". Na ez a cím épp ilyen. Clickbait...
Mtelekom