Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SBob szerda, 06:28
Előzmény: #261899  qw12qw
éjfélkörül nekem is eszembe jutott, be is néztem ide, de már nem kommenteltem. Megint igazad lett. A bekerülési kritériumokkal kapcsolatos, korábbi írásodnál még nem olvastam konkrétabb írást eddig sehol. Maradt a ló elé kötött répa esete, ami talán jobb is, mert bennmaradt egy pozitív kilátás. Még erősödik a forint újabb néhány tíz százalékot és már el is értük a limitet :) ( a Richter kapitalizációjának a fele a közkézhányadra vetítve ág, szinte reménytelen (hacsak nem esik nagyot a ricsi :) )
qw12qw kedd, 23:18
Előzmény: #261878  k-zs
Sajnos: https://www.msci.com/indexes/index-resources/index-review
mage kedd, 21:34
Előzmény: #261893  herlas
Húr túlfeszítésnél kire gondolsz? Új kormányzat? Szerintem a Tisza nem fogja kikényszeríteni az emelés visszavonását, mint tavaly a fidesz. Egy különadót el tudok képzelni, főleg, ha ki akarnak cseszni a 4ig-vel.
Lakosságnál nem tudják túlfeszíteni a húrt, mert már nincs digi aki 15 évig blokkolta a telekommunikációs  áremelést a saját díjaival. A 4ig aki szintén integrált szereplő kényszerhelyzetben van mivel le fognak járni az mnb-s hitelei, eximbankos hitel garanciái és veszteségesen/minimális profittal működik. Ők ha tehetnék 100% emelnének megint 1,5 év alatt a díjaikat, mint a digi felvásárlása után. A telenor nem integrált szereplő és eddig se akart piacot szerezni inkább profitot realizált és kifizette az anyavállalatnak osztaléként, tehát ők is emelni fognak szerintem.
A kenyeret meg húst könnyebb kiváltani, mint a kommunikációs fogyasztást, tehát lakossági lemorzsolódás akkor is minimális lenne, ha ledupláznák az árakat.
Emlékeim szerint a NER terheket sokáig nem építették be az árakba, a digi miatt nem tudták. Az persze érdekes kérdés, hogy a digi 2022-es felvásárlása után jövő 14,5% és 17,6%-os inflációs emelés mennyire egyedi a külföldi gyakorlathoz képest.
 25%-os tőkearányos jövedelmezőség csalóka lehet, mert még 2010 körül egy kutatás szerint a világ második legjobb digitális országnak voltunk korea mögött,  jelenleg lecsúsztunk a középmezőnybe. Szerintem nagyon sok eszköz van amit már amortizációval 0-ba írt le a cég, de egyébként még üzemel, pl a 20 évvel ezelőtti kábeleken simán nyújtani tudja a tkom a digitális tévéadást. De például tavaly le lettek választva a tornyok és töredéknyi könyvszerinti érték jött ki, mint amit az erste becsült előzetesen a magyarországi vodafone tornyok értéke alapján. Mondhatjuk, hogy jelentős költségcsökkentést csinált azzal a telekom, hogy visszafogta a fejlesztéseket, 0-ba amortizálta papíron az eszközöket és rengeteg alkalmazottat rúgtak ki.
Azért se gondolnám, hogy különadók eltörlése volt a kulcs a profit felrobbanásához, mert tippre azt mondanám, hogyha visszavezetnék az összes különadót akkor is kevesebb, mint 20%-kal csökkenne a profit. Miközben 2015-2021-ban 40Ft volt az átlagos eps, idén 250-260Ft várható. Tehát ha csak a digit vissza nem hozzák én profit összeomlást nem várnék.
bodij kedd, 18:36
Előzmény: #261893  herlas
Nem a szolgáltatások drágák, hanem a cég brutálisan versenyképes — és ez hamarosan a versenytársak árfolyamán is meg fog látszani. A Telekom bírni fogja a versenyt. Kicsit elmosolyodtam, miközben leírtam a „verseny” szót. :)
herlas kedd, 18:22
Előzmény: #261890  harding
Ünneprontásnak fog tűnni, de ha jól számoltam, kb 25% ROE, tőkearányos jövedelmezőség mellett működik a cég, vagy máshonnan nézve minden 100Ft bevételből 24,77Ft a tiszta profit. AI info szerint ez Európában kiugróan magasnak számít. Bizonyára azért is ennyi, mert a NER-es terheket beépítették az árakba, ezek kivezetésével meg egyből megugrott a profit. Nemzetközi viszonylatban drágák itthon a szolgáltatások.
Biztos jó ötlet ebben a helyzetben automatikus inflációkövető áremelést érvényesíteni? Oké, van mit kompenzálni a korábbi évekből, de nem kéne túlfeszíteni a húrt.
bodij kedd, 18:12
Előzmény: #261891  Odor
A csökkenő árbevétel elbizonytalaníthatja a „profi” elemzőket, engem azonban nem.
Odor
Odor kedd, 18:03
Ki mit jósol holnapra ezek alapján ?
harding
harding kedd, 17:53
Előzmény: #261886  jvgb
Úgy érzem, hogy jó cégben vagyok tulajdonos! Gratulálok Nektek, a részvénytársaimnak is! 
jvgb
jvgb kedd, 17:50
"A Magyar Telekom megkezdte az inflációkövető díjkorrekció végrehajtásának előkészítését. Összhangban a korábbi kommunikációival
és gyakorlatával, a Társaság 2026. július 1-jei hatállyal, a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett 2025. évi átlagos fogyasztói
árváltozás értékével megegyező, 4,4%-os mértékű díjkorrekciót alkalmaz. A 2026. március 12-étől érvényben lévő díjcsomagokra
kötött ügyfélszerződéseket a díjkorrekció nem érinti, valamint ezen díjcsomagok árai 2026. július 1-től is változatlanok maradnak."
Greenbull
Greenbull kedd, 17:49
Előzmény: #261886  jvgb
Úgy látom Stayerkének jelentősen csökkentek az esélyei, hogy ősszel 2K-ért Telekomot vegyen.  
qw12qw kedd, 17:43
2026-os EPS a várakozás alapján 264 Ft
jvgb
jvgb kedd, 17:36
Előzmény: #261884  jvgb
Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, elmondta:
„Erős lendülettel kezdtük a 2026-os évet, amelyet a fegyelmezett végrehajtás és az alaptevékenységeink iránti tartós kereslet segített.
Az optikai hálózat iránti változatlan keresletnek és a növekvő mobiladat-használatnak köszönhetően az alaptrendek és a bevételi
struktúra kedvezően alakultak, míg kereskedelmi fókuszunk stabil ARPU-alakulást tett lehetővé. A negyedév során célzott
beruházásokkal tovább erősítettük infrastruktúránkat és képességeinket az optikai hálózat és az adatközponti kapacitás terén, valamint
kedvező feltételek mellett megújítottuk a 2100 MHz-es spektrum licenszünket.
Bár a bevételeink éves összehasonlításban kismértékben csökkentek, a mennyiség helyett a minőségre valamint a költséghatékonyságra
történő összpontosítás javuló eredményességhez vezetett, az EBITDA AL 4,0%-kal, a módosított nettó eredmény 7,5%-kal emelkedett
éves összehasonlításban. Az erős évkezdést és a sikeres végrehajtásba vetett hitünkre alapozva megemeljük a 2026-os célkitűzéseinket,
EBITDA AL tekintetében közepes egyszámjegyű, a módosított nettó eredményben pedig nagyjából 10%-os növekedésre. A szabad cash-
flow értéke várhatóan legalább 200 milliárd forint lesz.”
JUVENTINO kedd, 17:11
Előzmény: #261882  fezo21
Az osztó vágás óta szépen jegelték az árfolyamot.Amolyan lassú víz partot mos szindrómával, szépen gyűjtögették a papírt.
Bízom a jó gyj-ben és a pozitív kilátásokban.
fezo21
fezo21 kedd, 17:06
Előzmény: #261880  severian
Annyira nem lepett meg. :)   Várjuk a jelentést.
fezo21
fezo21 kedd, 17:05
Záró : 2 418,00 / 50383

Topik gazda

forest_30
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek