...meg egyéb USA risk off is van sztem, és ami emelkedés itthon megy a BUX-ban, akár annak is lehet köze ehhez. Amúgy meg arany, ezüst már eléggé túl van húzva, így másban keresgéli a helyét a menekülő pénz.
Részvénybefektetések Bankmonitor nyereségének adózása 2025-től TBSZ.: TBSZ nélkül 3 éven belüli feltorésesetén 28% 15% 3-5 ev kozotti feltoresesetén 18% 15% 5 éven túli kivétel 0% esetén 15% Megjegyzés: 2024. december. 31. után kötött TBSZ szerződések 5 éven belüli feltöréseesetén szocho-t kell fizetni.Forrás: Bankmonitor.hu, 2024. 12. 11.
Bob a saját élettapasztalat az a nevében van saját:) Ezt az utat mindenkinek végig kell járni. Erről szóló "okoskodást" legkevésbé egy internetes tőzsdei topikban tartom megoszthatónak. De azért a végén csak nem állok meg egy okoskodást:):): a leghatékonyabb tanulás a saját kárunkból történhet, más kárára, ha elég okosak vagyunk oda figyelünk és, ha nem felejtjük el, nem vétünk ugyanazt a hibát.
Engem ezek a dolgok nem érdekelnek. Esés alapból nem úgy van hogy 2000-ről másnapra 1000-et sem ér egy papír. Ha világgáz jön azt mindenki látja majd és cselekszik.
Szerintem meg a BITCOIN -ból és egyéb biztonságosnak vélt kriptovalutákból csoportosítják át a tőkét az aranyba. Meg kamatcsökkentés is várható már belátható időtávon.
Én meg már 56 vagyok és úgy néz ki idén megszűnik a cégemmel együtt a munkahelyem. Mivel osztalékból már dupla annyira számítok mint az éves keresetem ( pedig az átlaghoz képest annyira nem keresek rosszul ) én se fogok már elvállalni akármilyen munkát. Egy darabig meg biztos nem. Meg még megkapom a szép vékát is, kb.15 hónap. Valahogy majd kihúzom így nyugdíjig. :) Szóval a lehetőségek : tartani tovább osztalékpapírként, eladni és a nem TBSZ -t leadózni és állampapír ( ez a legbiztonságosabb ), eladni, leadózni és sok több osztalékfizető céget venni ( szétosztani a kockázatot ) vagy ezek kombinációja és még hagyni egy részt tőzsdei játékra is. :)
Mtelekom