Jó napot! Private Banking friss:--MTelekom napi: A fő trend lefele áll, ebben nincs változás a kis emelkedés ellenére, mert ez csak visszatesztelésnek számít. A 375 környékén összpontosul egy fontos természetes támasz szint. Mivel az utolsó jelzés eladási volt, így a csökkenő trendvonalat érdemes figyelni. Amíg ezt nem töri felfele, addig komolyabb emelkedési potenciál nem fog tudni nyílni és ehhez még hetekre lehet szükség. Támaszok: 375; 359. Ellenállások: 438; 453.
Nagyon jó cikk - érdemes elolvasni. , Bemutatja valójában, hogy kisbüfiként, (tehát akár Te is) a DT -al szemben egy kis porszem vagy. Se osztalék jövőkép, se bizalom. Tulajdonképpen elgondolkodtató az, hogy még miért is van a tőzsdén, hiszen távirányítással vezérelt. "Szerintünk ez a két dolog nem véletlen, ezek nem függetlenek egymástól.
Ha a menedzsment jövedelme jelentős súllyal attól függene, hogy hogyan
alakul a Magyar Telekom árfolyama, jó eséllyel jobban meghallaná azokat a
hangokat a kisebbségi részvényesektől, hogy mik azok a problémák,
bizalmatlanságok, amikre választ kellene adni. Nem azt kérjük, hogy a
társaság azonnal tömje tele a befektetők zsebeit pénzzel, hanem hogy
adjon egy középtávú jövőképet, ami válaszol ezekre az aggályokra." (via Cser Tamás - HOLD alapkezelő) (https://www.portfolio.hu/uzlet/20220425/ugy-tunik-mintha-a-magyar-telekom-gyakorlatilag-egy-egyszemelyes-reszvenytarsasagkent-lenne-mukodtetve-541043
két út maradt sajnos és ez rám is és másra is vonatkozik. Az egyik eladni srv ben realizálni az esetleges bukót és dobni jó messzire! szaladni ...vissza se nézni.... a másik az ugyan ígyindul az az dobni srvn.. viszont vissza is kell venni... nem szabad mohónak lenni.. nem az 550 ben kell jelenleg gondolkodni... DE ha valaki kivesz srvn 40 ft tiszta hasznot..és ezt eljátsza jövőre is és utána is... az már az osztalékkal egybekötve nem rossz éves haszon. MÁSHOGY TELJESEN FELEJTŐS!!! mondom Én,,, :(
Remélem okoztam pár boldog pillanatot neked, legalább azzal, h. leanyázhattál. Engem megkevernek ezekkel a számomra feleslegesen közölt dátumokkal, amikoris egyetlen kereskedési pillanatig dátumig kell tulajdonolni osztalékért bármely osztalékfizető részvényt. Ezért is kérdeztem, és köszönöm a hétvégi válaszokat. Majd a piac megmutatja, hogy valóban érdemes-e osztalékért + srv-ért itt venni, vagy kivárni az osztalék leesését, mivel benne van TA alapján a további esés, ezt ráadásul te is irtad. Sok nyerőt mindenkinek.
15 milliárd forintnyi kifizetés 1 milliárd részvénynél 15 HUF, míg 900 millió részvénynél kb. 16,5 HUF. Értem én, hogy ezzel 10%-kal nő az osztalék, de ha van pl. 20-25 ezer darab részvényed, akkor a különbség a kettő között kb. egy pár jobb bőrcipő 2-3 év alatt.
nem, azt jelenti 10-ből 1 felbeszélő van. (és az rv sok-sok éves árfolyamát nézve, ismerve a telekom vezetést, a DT-t mint gondoskodó anyacéget a felbeszélés megmosolyogtató)
Mtelekom