Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Moodyt, Fitchet megúsztuk, de ne felejtsük el, hogy ezen a héten fog lejárni az a 30 napos határidő, amit Trampli adott a gyógyszergyártóknak az árcélok meghatározására. (értsd: Nagy Márton stílusú mennyivel szeretnéd "önkéntesen" csökkenteni a gyógyszereid árát.) . Ebből kellene még valahogy jól kijönni a Vraylarnak, azután akár mehetnénk is újra 11K irányába.
Nincs gazdája a topiknak! Ne várj mást, nem kell reagálni a betűnácikra oszt annyi! A gyógyszeripar az egyik legnagyobb hozzáadott értékkel bíró iparág. Ha megnézem 3 gyerekkel mennyi megy minden lófaszra, valahol csak vissza kell keresni :)
ráadásul az 50 100, 150, 300 éves nyelv az nem olyan mint amivel te vitézkedsz. Akkor melyik az igazi nyelv? Amíg általánosba jártam megkaptuk a könyveket mi volt az első, nyissuk ki x, y zz oldalt és javítsuk ki ezt azt a szót. Emléxem egy esetre. Biológiai könyv, tanár mondja a vakondot javítsuk ki vakondokra, mondom neki, és a többesszám a vakondokok? mindjárt egy egyessel kezdtem az évet.
a nyelv él, és ott van a szleng az argo a jövevény szavak a térségek nyelvjárásai. Mindent is, itthon otthon, itthol otthol... kafa, kóser, fájl.. ráadásul a technika az új irányzatok hoznak be új szavakat időszakos divatos szófordulatokat. A kommunikáció lényege a gondolatok információk átvitele. Nekem szánalmas ha valaki ezen nyargalászik. Ráadásul nem mindenki szerencsés, hogy jó iskolákba jó környezetben nőljön fel, esetleg a terstvéreire kellett vigyáznia már 6-7 évesen. A másik: Sok határon kívüli van aki anyukájától tanulja az anyanyelvet mert iskolában nem ezt tanulja, beszéli a nyelvet olvasni is tud magyarul de az írás a helyesírás már nem az erőssége. Most a nyelvtannácik ezeket szétszedik, gondolod milyen jólesik nekik.
Az én ifjú koromban (30 évvel ezelőtt) sem tudták megtanítani a tanárok a helyesírást. A diákokat nem is érdekelte. Itt meg nem ezért vagyunk itt hanem, hogy megosszuk gondolatainkat egymással a Richter részvényt illetően. Nem tisztem más helyesírását minősíteni. A hibákat átugrom, nem tudok mást tenni. Azért kitalálom mit akart írni az illető. Annyira "megszokottak" már ezek a helyesírási hibák, hogy már így a helyes :-).
:))) Na, legalább Te is itt vagy. Ez is valami, de vajon hogyan
érték el nálad, hogy szó nélkül tűrd ezeket a román meg ukrán Trollokat
mindenhol? Te, akiből még én is ki tudom hozni a nyelvtannácit? Hogyan? Menthetőnek
kell érezd az alanyt, hogy kijöjjön belőled vagy miért tűrsz szó nélkül? Nem értem. Amikor kezdik, hogy a „tied”
és abból a „tiedét” uhh, hát az ilyenektől még én is kipusztulok és akkor közben
itt vagy Te is? Kiderül, hogy itt vagy? Csendben? Nem értem. Miért csendben? Mert ez már az a rend, ami
félelem és csend vagy mi lett veled? Hol a kardod? :)))
Na, még: - egy soros: ebben a szövegkörnyezetben egybeírandó. -írjuk egyben a dolgainkat: !egybe! - Itt így ....: Itt, (vessző) így ... Na, befejeztem. :-)
- elszemetel, teleszemetel: nem azért írjuk ebben a szövegkörnyezetben egybe, mert 6 szótagnál kevesebb hanem, mert igekötős ige. - úgy sem: ebben a szövegkörnyezetben egybeírandó. -a többit a "gyors gépelés"-nek tudom be :-)
Nekem is hasonló a taktika egy ideje, bár nem vártam meg a 15-20%-os eséseket. Veszegettem a részvényeket amikor lement és most néhány már 10% körüli nyerésben van azóta. Persze néhány meg -1 .. +2 % körül stagnál, 2db meg kb. -10%-ot bukott. Richtertől kicsit többet vártam, de van időm, nem adom még el. Nálam most nyugi van. Nem kapkodok, nem stresszelek! Össze-vissza ment/megy a csapkodás, inkább óvatosan kereskedek. :)
Elszemetel,
teleszemetel stb. nálunk ált. iskolában tanított ökölszabály, hogy 6 szótagig írjuk
egyben a holmikat. A „-val” „-vel” hasonul, ezért az írásaid’val az „írásaiddal”
lesz. A ilyen dupla betű a kiejtés miatt pláne közismertebb nálunk. Tiéd, stb. Ezek miatt
hiába írsz 1 sorost, abból is nyilvánvaló lesz mindig mindenhol, hogy nem Magyarországon
jártál iskolába. Ha itt jártál volna suliba, akkor elképzelhetetlennek tartanád,
hogy valaki, aki ilyesmikkel sincs tisztában egyáltalán olvas. Azért, mert nálunk
az ennyire aluliskolázott emberek szótagonként tudnak csak valamit felolvasni
és többnyire nem az a legnagyobb problémájuk, hogy milyen részvényt vegyenek. Egyszerűen nincsenek
itt. Kompetencia hiányában egy hosszabb hozzászólás elolvasásába bele sem kezdenek máshol sem.
Mivel gyorsan gépelek, előfordul, hogy hosszabban írok, de ebből egyenesen
következik az is, hogy Neked azért nem kell vele foglalkoznod, mert úgy sem
olvassák el olyanok, akik téged fogyasztanak szívesebben. De újra írom, eleve
itt sincsenek. Szerintem ne AI-val próbáld szerkeszteni, amit írsz. Inkább tanulj
magyar nyelvtant, mert nem kell nagyon tudni, hogy ne lógj ki a sorból, de mégis
van egy minimum és Te bőven a minimum alatt vagy. Itt így nem lehet kardoskodni,
ahogy Te próbálod. Ha muszáj, mert Te ilyen Harcosok Klubja tag vagy és már
vállaltad, hogy hoznod a mennyiséget, akkor inkább YouTube videók alá írd az
egy soros bármit. Ott hat az algoritmusra. Itt semmi értelme. Az, hogy
kereskedési időn kívül beszélgetünk pl. Trumpról annak utána, hogy többek
között miatta nincs a papír 11k felett azért annyira nem meglepő. Kárpátalját ez miért zavarja? Ez egy fórum. Minden hozzászólás mellett ott van, hogy ki
írta. Simán kihagyhatod, amit írok. Én örülnék. Éves átlagban amúgy a napi egy sem jön ki. A teleszemetelés az nem ilyen. :)
Miért kell tele szemetelni az AI-val szerkesztett irásaidal egy pecifikus topikot.Hozzál létre egy topikot és ott kifejtheted magvas gondolataidat ami nem is a tied.Üdv!
Amerika szert tesz egy technológiára, amivel nyereséggel tud
felszínre hozni olyan mélyen lévő olajat és gázt, amit korábban nem lehetett
nyereségesen bányászni a mélysége miatt, így a korábban értéktelennek tartott készletek
egyik pillanatról a másikra mesés vagyonná változnak át. Ukrajna felfedez egy
óriási kincsesbányát részben a tenger alatt a Krím mellett, de nem rendelkezik
a kitermeléshez szükséges technológiával. Ezt követően nem elég, hogy elküldi a
kutatási eredményeket a Shell-nek még engedélyt is ad az amcsiknak további
mérésekre, így az amcsik pontos adatokat szereznek minden kincsükről, köztük
olyan ritkaföldfémekről is, ami az USA-nak nagyon kell. Az egyszerű fizikai közelség
miatt is megverhetőek az oroszok árban, hiszen olcsóbb közelebbről az EU-ba
hozni a bármit is, így az ukránok mesés gazdagodásra kapnak ígéretet a
Shell-től. A kitermelés megindításához szükséges beruházásoknak egyetlen
feltétele, hogy azokat katonailag meg kell tudni védeni. Véletlenül attól
kezdve az ukránok a NATO-hoz akarnak csatlakozni. Ezt követően véletlenül
elfoglalják az oroszok a Krímet. :) Kiderül, hogy a mező az ukrán területről is
bányászható. Az ukránok továbbra is a NATO-hoz akarnak csatlakozni, aminek
feltétele, hogy nem állhatnak háborúban és véletlenül a Krím miatt nem történik
kvázi semmi. Az oroszok megszerzik az adatokat és amikor az ukrán NATO
csatlakozás látótávolságba kerül megtámadják Ukrajnát. Ezt követően az
ukránoknál már nem indul beruházás és nem szerzik meg az európai energiapiacot az
oroszoktól. Az ukránok nem adnak el sehol amcsi segítséggel kitermelt energiát
és mivel háborúban állnak a NATO-ba sem tudnak belépni. Az oroszoknak úgy fest
húzni kell a háborút.
Az amcsik éppen csak annyit segítenek, hogy ne veszítsenek az ukránok és megszerzik a versenyképtelen távolságban lévő saját palagázuknak az EU piacot az oroszoktól. Ha nem kell árversenyt megnyerni gázuk van saját is, van az otthon
is elég. Nem kell az ukrán mezőbe beruházni. Véletlenül fegyvert használnak és húzzák a háborút.
Bejön. Az EU tapsolva veszi az amcsi gázt drágábban is. Ritkaföldfémük viszont
nincs elég, ezért megszerzik az ukránok ritkaföldfém készleteit. Ehhez is fegyvert
használnak és véletlenül addig húzzák a háborút, amíg az ukránok önként át nem adják. Miután
megszerezték az energiapiaci részesedést és a ritkaföldfémeket már nincs okuk tovább
húzni a háborút és hirtelen egy bolond amcsi elnök csinál rengeteg marhaságot,
aminek (egyesek szerint nem szándékos) következménye, hogy az orosz
költségvetésben szerepelő olajár felére esik le a piaci ár és fenntarthatóból
immár fenntarthatatlanba megy át az oroszoknak a háború további sok éves folytatása. Az USA egy elnökcserével hopp feltétlen háború és támogatás helyett azonnali békéről
kezd beszélni és az oroszokról való teljes leválásról. Azaz az egész energipiacról
kezd beszélni meg 500%-os büntetővámokról mindenkinek, aki nem vásárolja
tapsolva az amcsi energiát drágábban. Ha lassítani próbálod az oroszokról a
leválást büntetést kapsz! Költői kérdés: Ha megtörténik a teljes leválás vajon melyik csővezeték
nem robban fel ott, ahol rogyásig van minden amcsi fegyverszállítmányokkal? Igaz, ha
az oroszok nem támadnak az USA akkor is megszerzi tőlük az energiapiacot és közben az
ukránok gazdagításával hosszú időre erős szövetségessé is teszi az ukránokat,
viszont úgy olcsó lenne az energia Európának. Drágább USA energiával az EU is
versenyt veszíthet? Az pech. Valahogy véletlenül mindig az történik, ami az
USA-nak még jobb is. Valahogy így alakul egy szunyókáló trottyal, meg egy nárcisztikus bolonddal. Azért ügyes. Az
oroszoknak persze marad olcsó gázuk, de ha felrobbant a cső és nincs elég LNG
kapacitásuk? Az pech.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.