Az első negyedéves adatok alapján most is közel a 10-es P/E értékhez mozog. Az eredménye jelentős részét ráadásul kifizeti osztalékként. Miért ne lenne reális az árfolyam? Ez nem állampapír, ezt nem úgy kell számolni, hogy osztalék/árfolyam. Egyetlen mutatónak érdekes, de nem perdöntő. A kutya nem venne OTP-t különben, ha 1000 forint az osztalék idén, az árfolyam meg 25k feletti. A Nyomda most dinamikusan növekszik. Nem a mai napot veszed, hanem a következő éve(ke)t. Ha láthatóan visszalassulna a növekedése, akkor lenne értelme töréseket, meg korrekciókat vizionálni.
Higgadj le. Nem edekel sem a likeok szama sem az erzelmek, csak a DCF modellem. Majus közepen irtam be a 8800-as celaramat es mostanra 5%-on belülre kerültünk. A szamok magukert beszelnek.
A kivezetéstől se kell feltétlenül félni. Én még mindig tartok pl. KulcsSoft-ot, ami pár hete ugyanúgy utalta az osztalékot, mint évek óta. (Igaz, annyiban szívás, hogy Zrt. papírjait sajnos nem tarthatod TBSZ-en.)
Nekem az eleje 600-800 közöttről való. Igazság szerint én is sokszor óvatosan nyúltam bele, mert nem értettem, miért stagnál még mindig az árfolyam, most viszont csak elégedetten mosolygok. És ugyan már ki vagyok vele tömve rendesen, de ha megérkezik a Richter és a MOL osztaléka, abból is (részben) ezt fogom bővíteni.
Az inflációs években 10% feletti osztalékhozammal forgott a részvény. Előtte a 0% körüli kamatkörnyezetben 5-6%-on. Aki ez alapján értékelte a részvényeket, a végig tartotta a Nyomdát és megsokszorozta a tőkéjét.
Lényegében korrekció nélkül emelkedik 1760- tól. Biztos veszi valaki, mert a külföldi intézményi nem változik, a belföldi intézményi a 2022- es 5.5 millióról lement 4,5- re. Nem a Józsi bácsik zsákolják. Concorde 12 hónapos célár 7000...
Mindenki úgy számol, ahogy akar. Nekem aztán "hótmindegy". Érzelmi kötődésekkel, irreális ragaszkodással, stb. nem tudok számolni, beárazhatatlan; erre nincs képlet. Nyilván lájkokat arra lehet itt kapni, hogy kincsként őrzöd a papírt és a Holdig várod az árfolyamot, 10 ezer, 12 ezer, jövőre legyen inkább 19 ezer, szerencsés esetben 22 ezer. Ugyanmár... De lezártam, igazad van, 22 ezer előtt el ne vesztegesd. Pazarlás lenne. Csak nehogy sírás legyen belőle 2 hónap múlva, hogy "dehülye voltam, hogy nem adtam el 8460-ért".
Visszatekintve gondolj bele mekkorat hibazott az aki nem kalkulalta be a hosszu tavu profit potencialt a nyomdaba es csak az aktualis osztalek alapjan probalta ertekelni.
es a 2025/2026 utani növekedessel mi lesz, azt elfelejtjük ? :) En atlagos 3% eredmeny növekedessel szamolok hosszu tavon. A fixMAP-odban szerinted mekkora lesz a profit növekedes :D
Az első pakkot 490-ért vettem, 2013 szeptember 18-án. Szerintem elég jó hozam így visszanézve. 1536.73% a tegnapi záróárral. Plusz osztalék, amit azóta beszedtem. Nekem a legnagyobb félelmem, hogy egy nap kivezetik.
Állami Nyomda