LACIKA20

Regisztráció: 2012-12-07 08:53:57

Hozzászólások száma: 1 263

Utolsó hozzászólás: 2024-02-22 09:21


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Est média szekta" topikból

A moderálás a "Est média szekta" topik #83111 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Troll.

utolsó 20 hozzászólás

Állami Nyomda csütörtök, 09:21
R : 2780
Állami Nyomda csütörtök, 09:20
R: 2770
Mtelekom csütörtök, 08:14
Izgalmas éven lehet túl a Telekom, amely a várakozásunk szerint erős negyedévet zárhatott, így minden fontosabb soron jelentősebb növekedést produkálhatott a bázishoz képest. A bevételnövekedésben továbbra is az inflációkövető díjkorrekció játszik fontos szerepet, de a költségek lassabb mértékű növekedése is a profitabilitás javulását okozza. A befektetők az osztalék és a részvény-visszavásárlási program bejelentésére is várhatnak csütörtökön.
Erős negyedéves eredményeket várunk a Telekomtól, már a korábbi fair érték becslésünkről szóló elemzésünkben is jeleztük, hogy nagymértékű növekedésen lehet túl a cég, azonban a kedvező környezetnek, híreknek és eseményeknek köszönhetően további tér nyílhat meg a Telekom előtt a jövőben. A hosszabb távú kilátásokba nem merülnénk bele ismételten, erről a hosszabb elemzésünkben részletesebben is beszámoltunk. A nemrég zárult negyedév kapcsán azonban érdemes összegyűjteni a fontosabb pontokat, amelyekre a befektetők is különösen figyelhetnek.
  • A bevételek esetében éves szinten 12,6 százalékos növekedést várnánk, a javulást elsősorban az inflációkövető díjkorrekciónak, illetve a magasabb sávszélességű internet előfizetések iránti stabil igénynek köszönheti a cég. Tehát ebben a negyedévben is rekordbevételt realizálhatott a Telekom, amely a következő időben tovább javíthatja az eredményeit.
  • Mind a magyar mobil, mind a magyar vezetékes láb terén 15 százalék feletti bővülés várunk, elsősorban a nem hangalapú, illetve az internet szolgáltatásokhoz köthető bevételek dinamikus növekedésének köszönhető az emelkedés. Tehát mobil oldalon a nem hangalapú bevételek tekintetében az előző negyedévhez hasonló, 27 százalékos növekedést várunk. Vezetékes oldalon az internet előfizetésekből származó bevételek mértéke akár 28 százalék körüli javulást is mutathat, de a TV bevételek is dinamikus növekedést jelezhetnek.
  • SI/IT terén óvatos emelkedést prognosztizálunk éves szinten, a negyedik negyedév historikusan is erősebb eredményeket szokott hozni, így a harmadik negyedévhez képest 3 milliárdos javulásra így is látni esélyt. A macedón leányvállalat terén nem várunk érdemi növekedést, a forintjavulás negatív hatásokat eredményezhetett.
  • A költségek lassabb növekedése további profitnövekedést eredményezhet, így 10 százalék feletti nettó marzsot realizálhatott a Telekom. Nagyobb kiadásokat továbbra is az energiaköltségek jelenthetik, de a közvetlen költségek is emelkedhettek. Az EBITDA-marzs 33-34 százalék körüli értéket jelezhet.
  • Részvényenként 85 forint körüli eredményt realizálhatott az év során a Telekom, így ebből akár 59-60 forintot juttathat vissza részvényenként a befektetőknek (osztalék és részvényvisszavásárlás formájában).
Összességében tehát nagymértékű növekedést várunk profit tekintetében, ezzel együtt a marzsok is magasabb szintekre kerülhetnek az egy évvel korábbi értékekhez képest. Az üzemi eredmény 43 százalékos emelkedése, vagy a nettó eredmény 37 százalékos javulása kifejezetten erős eredménynek számítana. Az egész éves eredmény is kedvező osztalékokat jelezhet, amely a befektetők számára is pozitív hírnek számít.
Nincs gond a profitabilitássalAmi mindenképp pozitívum, hogy a bevételek növekedési üteme meghaladhatja a költségnövekedés mértékét, tehát profitsoron is érdemi javulást várnánk. Ugyan az SI/IT beruházásokhoz kapcsolódó kiadások is emelkedhettek, illetve a közvetlen költségek terén is várható emelkedés, a működési eredmény így is a 40 milliárd forintos szintet haladhatja meg. Negyedéves alapon nem számolunk nagymértékű költségnövekedéssel a személyi jellegű ráfordítások terén, illetve a távközlési adó és pótadó is mérsékelt ütemben növekedhet.Az EBITDA is a tavalyinál magasabb szintekre emelkedhet, így a 75 milliárd feletti eredményhez közel 34 százalékos eredményhányad párosulhat. Emellett a következő időben az adók kivezetése további javulást hozhat profitabilitás terén, amely a marzsokat is magasabb szintekre lökheti.A nettó profit alakulása szempontjából a pénzügyi eredmény kiemelt szerepet játszott mostanság, hiszen a kedvezőtlen kamatváltozások és derivatívák átértékeléséből származó veszteségek alaposan elrontották a cég pénzügyi eredményeit. Erre a negyedévre érdemi javulással számolunk, a forinterősödés segíthetett a cégnek, de így is 11 milliárd forint körüli teher ronthatja a cég eredményeit, ennek hatására valamivel 23 milliárd forint feletti nettó profittal számolunk. Marzs oldalon ez 10,4 százalékos mutatót jelez, amely jelentős javulásnak felel meg a bázishoz képest.
Mi lesz az osztalékokkal?
Az évet záró gyorsjelentésben a részvényesi juttatásokról is szó eshet, így a korábban elfogadott részvényesi juttatási rendszer alapján a tisztított nettó eredmény 60-80 százalékát fizetheti ki a Telekom. Ha egy 70 százalék körüli kifizetéssel kalkulálunk, akkor ez részvényenként 59-60 forintos juttatást jelenthet, ahol az osztalék és a részvényvisszavásárlási programra szánt összeg aránya lehet kérdéses. A korábbi időben 15 forint jutott részvényekre a vissza-vásárlási program keretén belül, ez pedig azt jelentené, hogy 44-45 forint körüli összeget határozhat meg a vezetőség osztalékként. Ez valamivel 6 százalék alatti osztalékhozamot jelentene a jelenlegi árfolyamszintekhez képest, amely a magyar 10 éves kötvényhozam szintjétől nem sokkal marad el. Azonban a részvény-visszavásárlási programmal együtt már ettől nagyobb hozam figyelhető meg, tehát változatlanul osztalékpapír maradhat a Telekom, amely a javuló fundamentumoknak köszönhetően a jövőben még nagyobb juttatásokat biztosíthat a részvényeseknek.
Állami Nyomda 2024. 01. 02. 10:08
Lehet, hogy olyan erős lett a 2023.q4, mint a 2023q3-volt ???? :)))))
Állami Nyomda 2023. 12. 21. 14:15
Az Állami Nyomda élete a koronavírus óta nagyon felpezsdült. Míg 2021-ben és 2022-ben a nagy számban megújítandó személyes dokumentumok növelték az eredményeket, 2023-tól három-négy éven keresztül intenzíven érezteti hatását az Angolával kötött korábbi szerződés az útlevélrendszer teljes kiépítésére. Emellett jövőre az EU-s és az önkormányzati választások egyszeri addicionális bevételei is a növelhetik a profitot. A cég várakozásunk szerint kimagasló, akár 280-300 forint osztalékot is kifizethet 2024-ben. Az osztalék nélküli 12 havi célárunk 2490 forint a társaság részvényeire.
Állami Nyomda 2023. 12. 21. 09:36
R: 2440 
STRT Holding 2023. 12. 14. 10:31
#64
Alakul a buli :):):)
Állami Nyomda 2023. 12. 07. 10:23
Ghánai útlevél szállítására szerződött a Nyomda 2023. december 7.
 – A következő 10 évben az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. szállítja a ghánai útleveleket. 2023. december 6-án a Társaság szerződést kötött a Biometric Travel Solutions LTD-vel, a ghánai Külügyminisztérium hivatalos partnerével, az ország útleveleinek gyártására és szállítására. A több éves tapasztalat, a szaktudás, a technológiai fejlesztések és az innovatív megoldások, valamint az okmánybiztonsági fejlesztések eredménye a Nyomda sikeres exportpiaci terjeszkedése. A Biometric Travel Solutions partnercéggel kötött hosszú távú szerződés alapján, 2024-től a Társaság szállítja az új biometrikus azonosítókkal ellátott ghánai útleveleket. A 10 évre szóló szerződés keretösszege 44,9 millió USD, mintegy 15,9 milliárd Ft.
 ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 
Állami Nyomda 2023. 11. 20. 10:02
2090
4IG részvény 2023. 11. 20. 09:09
2080
Állami Nyomda 2023. 11. 17. 19:12
255 Ft/ részvény az erefmény eddig :):)
4IG részvény 2023. 11. 09. 10:08
A közlemény szerint a megállapodás célja az infokommunikációs vállalatcsoport szerepvállalásának megerősítése a hazai és nemzetközi versenyképesség növelését célzó kormányzati stratégia, valamint a Nemzeti Digitalizációs Stratégia minél magasabb szintű megvalósításában. Nagy Márton kiemelte, hogy nincs versenyképesség fejlett telekommunikációs szektor nélkül, hiszen a digitális gazdaság már a teljes GDP legalább 25 százalékát és a k+f kiadások 7 százalékát adja, miközben a multiplikátor hatásokat is figyelembe véve a foglalkoztatottak 17 százalékának biztosít munkalehetőséget.Jászai Gellért hozzátette, hogy a digitalizációval mindenki nyer, ez Magyarország gazdasági fejlődésének és versenyképességének hajtóereje. A nemzeti digitalizációs stratégia 2030-ig határozza meg a digitális fejlesztési célokat, a 4iG ezt korábban, 2028-ig tervezi megvalósítani.A ma aláírt megállapodásban négy fontos vállalást tesz a 4iG:
  • A Csoport 2028-ig 150 milliárd forint értékű mobil-és vezetékes hálózati beruházást valósít meg Magyarországon
  • A beruházások eredményeként a jelenlegi gigabites szolgáltatási területéhez képest 2028-ig további 1,1 millió háztartásban tesz elérhetővé a gigabit képes hálózatot vezetékes és nagykapacitású 5G vezeték nélküli technológiák használatával
  • A 4iG vállalja, hogy a lakosság közel százszázaléka számára teszi elérhetővé a szélessávú internet és a nagy felbontású televíziós szolgáltatások használatát.
  • A 4iG Csoport Budapesten és agglomerációban, a vármegyeszékhelyeken, továbbá a főbb közlekedési útvonalak mentén vállalja a nagykapacitású 5G technológia kiépítését, amelynek keretében legalább 1000 bázisállomáson telepít modern 5G technológiát, 3GHz-s bázisállomásokkal.
A BERUHÁZÁSOKHOZ A FORRÁSOKAT RÉSZBEN A TÁVKÖZLÉSI ÉS KÖZMŰADÓ KIVEZETÉSE BIZTOSÍTJA – TETTE HOZZÁ A 4IG ELNÖKE.Nagy Márton megerősítette, hogy jövő évtől a közműadót, 2025-től pedig a távközlési pótadót megszünteti. Ez a második megállapodás, amit a kormány a telekommunikációs szektor szereplőivel aláírt, a Magyar Telekommal már kötött egy ilyen szerződést - tette hozzá a gazdaségfejlesztési miniszter. A Magyar Telekom és a kormány szeptemberben kötött hasonló tartalmú megállapodást, amelyben a távközlési cég vállalta, hogy 2024-2027 között összesen 123 milliárd forintot fordít vezetékes és mobilhálózat-fejlesztésére.

friss hírek További hírek