https://index.hu/gazdasag/2026/02/27/europai-unio-bizottsag-orban-viktor-level-uzenet-mol-brusszel-koolaj-baratsag-vezetek/ "A bizottság nem fűzött kommentárt a magáncégek nyilatkozataihoz. Itkonen ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy már több napja nem orosz eredetű kőolajat szállítanak az Adria-vezetéken Magyarország és Szlovákia felé, és a Mol további nem orosz szállítmányokat is lekötött a horvátországi terminálra." Vityka mondta anno, nem arra kell figyelni, amit mondanak, hanem arra, amit tesznek! Én erkölcsileg ezt nem tudom elfogadni, sem az ország miniszterelnökétől, sem a MOL elnökétől. Az azonban megnyugtat, hogy nem annyira hülyék, hogy padlóra fektesség az ország és a régió stratégiailag talán legfontosabb vállalatát. Szóval stratégiai nyugalom, és szép hétvégét!
Továbbra is az a véleményem, hogy ez a jó előre eltervezett színjáték arra is jó, hogy szép sunyiban nem orosz olajra cseréljék a stratégiai tartalékot. Az átállást követően ugyanis nem sok értelme lenne több hónapnyi orosz olajkészleten ülni. Az ugyanis a finomítók átállitása után már nem lesz ideális, eladni is nehéz volna. Jobb most elhasználni, szerintem.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.