Nem találtam olyan pontot, amelyik a jelenlegi német kormányra ráhúzható lenne. Ha valaki ezen pontok alapján valamely ma működő kormány működését ismerné fel, akkor gondolkozzon el rajta egy kicsit!
Umberto Eco olasz filozófus 14 pontban foglalta össze a fasiszta állam ismérveit: "1, Hagyománykultusz, visszatérés az aranykorba, a dicső múltba nézés, mindehhez a modernizmus, a liberalizmus és felvilágosodás elvetése szükséges; 2, A vallás vagy legalábbis valamilyen okkultista pótlék beemelése a nemzeti politikába; 3, A cselekvés kultusza – mindegy, hogy mit lép a politikus, de ne látsszon döntésképtelennek; 4, Az egyet nem értés megbélyegzése, az ellenzék általános hazaárulónak minősítése, ezzel a nemzetfogalom kisajátítása; 5, Félelmek generálása, általában az idegengyűlölet tudatos erősítése; 6, Az ellenzék idegenszívűnek minősítése és minden ellenzéki kísérlet államrenddel szembeni fellépésnek titulálása; 7, A külső és belső ellenség szerepének, hatalmának és céljainak felnagyítása, torzítása, amiket általában összeesküvés-elméletekkel oldanak meg, ám a kijelölt ellenség mindig kevés reális veszélyt jelent, különben fennáll a veszély, hogy visszaüt; 8, „A küzdelemért él és nem az életért küzd”, a lényeg a háborús hangulat, a mozgósítás, amivel a híveket ugrásra készen lehet tartani; 9, „Tömegelitizmus”, azaz populista és elitista egyszerre, élen a Vezérrel; 10, Hősiesség kultusza; 11, Szexizmus, a fasiszta rendszer hangsúlyozza a „férfiasságát”, miközben a nők szerepe a családra redukálódik; 12, Közösségelvűség akár az egyéni szabadságjogok teljes elvetésével, ám a közösség érdekeit egy szűk kör nyilatkoztatja ki; 13, A fasiszta rendszer mindig a többség akaratára hivatkozik, minden ellenérvet erővel söpör le az asztalról; 14, A parlamentarizmus elvetése, mivel a többség akaratának érvényesítéséhez elegendő egy szűk uralkodó réteg, ami ismeri a tömegigényeket és ki is elégíti azokat."
A NÉMETEK kettő világháborúba vitték bele Európát. most Ők vezetik Európát. Véleményem szerint teljesen elment az eszük. Ez Vélemény! Itt mindenkit lehet szidni, csak NÉMETEKET nem. Neked más e véleményed. Értem. Kérem ezért Téged ne moderáljanak. Csak az akinek ezzel radikálisan ellentétes véleménye van. Persze volt a 80- as években a szocialsita pularizmus, az a volt a komcsi tempo= német E.U...
Majd ha magyarok nagy barátja a NÉMET Ursula engedi. Ők (NÉMETEK) a mi nagy jótevőink. II.vh- ban is keletről jött Sztalin az ellenség, a NÉMET barátaink ,meg nyugatra vittek(mert a NÉMET nem LOP, hanem JÁR naki) mindent. ! 4 mrd birodalmi márkányi vagyont lopott a büdös NÉMET a szövetséges magyartól. Várjuk URSULA segítségét... Szakadna meg az összes szar NÁCI NÉMET!
https://index.hu/gazdasag/2026/02/27/europai-unio-bizottsag-orban-viktor-level-uzenet-mol-brusszel-koolaj-baratsag-vezetek/ "A bizottság nem fűzött kommentárt a magáncégek nyilatkozataihoz. Itkonen ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy már több napja nem orosz eredetű kőolajat szállítanak az Adria-vezetéken Magyarország és Szlovákia felé, és a Mol további nem orosz szállítmányokat is lekötött a horvátországi terminálra." Vityka mondta anno, nem arra kell figyelni, amit mondanak, hanem arra, amit tesznek! Én erkölcsileg ezt nem tudom elfogadni, sem az ország miniszterelnökétől, sem a MOL elnökétől. Az azonban megnyugtat, hogy nem annyira hülyék, hogy padlóra fektesség az ország és a régió stratégiailag talán legfontosabb vállalatát. Szóval stratégiai nyugalom, és szép hétvégét!
Továbbra is az a véleményem, hogy ez a jó előre eltervezett színjáték arra is jó, hogy szép sunyiban nem orosz olajra cseréljék a stratégiai tartalékot. Az átállást követően ugyanis nem sok értelme lenne több hónapnyi orosz olajkészleten ülni. Az ugyanis a finomítók átállitása után már nem lesz ideális, eladni is nehéz volna. Jobb most elhasználni, szerintem.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.