teljesen nonszensz, hogy mennyire nem kommunikálják ezt világosan, hogy az arabok most milyen mértékben és hogyan venne részt, és kinek hány % a terv? Lehet csinálnak a molnak egy aranyrészvényt? És akkor mehet 50% alá? De ne én találgassam már!
A tranzakció lezárásához szükség van többek között az OFAC (Amerikai Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközöket Ellenőrző Hivatala), illetve szerb kormányzati és állami jóváhagyásokra. A szándéknyilatkozat tartalmazza a megkötendő adásvételi szerződés főbb feltételeit, beleértve a NIS átvilágításának és a hatósági jóváhagyások kérvényezésének menetrendjét. A felek törekednek az adásvételi szerződés 2026. március 31-ig történő aláírására.
"a MOL ( hozzáteszem bölcsen) évek óta nyereségének kb felét áldozza részvényeseinek jól tartására." :) Összevetetted már mondjuk az elmúlt 10 év MOL osztalék hozamát az elmúlt 10 év inflációjával? Vagy 10 év MOL osztalékát 10 év állampapír kamattal? Pl Pmáp. Jól tartás :))))
Az irányító paketthez elég lehet 36% is. Legalábbis én így tanultam a kapitalizmus politikai gazdaságtanában, amiből még vizsgáztam is. Pedig messze nem vagyok közgazdász
Ez a te árad. Az én árazásom ez alatt van. De kiállok az 5+k felett ha bennfentes lennék. De nem vagyok az. Csak egyet tudok javasolni a kis részvényeseknek, itt most eladni nem érdemes :-))
Gondolatkísérlet, avagy mennyi osztalék várható... Ha a 2024 évet vesszük alapul, a MOL 1 db részvényre eső nettó nyeresége 493 Ft volt, míg a NIS esetében ez kb a fele, 233 Ft. Ha a MOL átveszi a NIS részvényeket 2:1 arányban, úgy elmondható, hogy, ha nem is lényegesen, de mégis csak csökkenés várható az 1 db részvény után keletkező adózott nyereségben. Emiatt dőreség azt gondolni, hogy a megugrott részvény-árfolyamnak hatása lehet az oszti mértékére, különösen, hogy a MOL ( hozzáteszem bölcsen) évek óta nyereségének kb felét áldozza részvényeseinek jól tartására. Az AI gyors (és fenntartásokkal kezelendő) számítása alapján a 493 Ft kb 470-480-ra zsugorodna, ha a 2025. év eredménye ugyanolyan lenne, mint a 2024...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.