Én meg mást hallottam Azt rebesegetik hogy nagyon jó üzlet lesz a Molnak, mert a szankciók sokáig fognak tartani. Pláne hogy nem is akarnak békét kötni az ukránok és az oroszok. Lásd tegnap mi történt. Tovább tud terjeszkedni a Balkánon a magyar olajcég,igy eloszto központtá válhat ami évek során sok sok profitot fog termelni. Ha meg a ssak simán ott marad a számláján a pénz az még csak folyamatosan romlik az infláció miatt Na de meglátjuk mi lesz, de bizakodóak vagyunk Magyar miniszterelnök meg nem mindhato hogy mindenről Ő tehet és mindenbe beleszol ez csak ellenzéki tevkepzet
Breaking News! Moody's bóvliba vágta Budapest adósbesorolását!!! Hitelminősítő ezzel a befektetésre nem ajánlott Ba1 kategóriába sorolta a főváros hitelképességét, főleg a kormányzati elvonások és az állami szerződéses teljesítések elmaradása okán. Miközben a választási pénzszórás mértéktelen a kormányzat részéről addig Budapest kivéreztetése ( bírósági döntések ellenére ) tovább folyik . Moody's azt is jelezte, hogy tovább vizsgálja a főváros pénzügyi helyzetét ami további leminősítést helyez kilátásba!
Köszönöm! Pár hete azt olvastam, hogy a NIS Orosz tulajdonának kivásárlása a Mol teljes likvid tőkéjét felemésztené. Amennyiben ebből indulok ki úgy kockázatosnak látom a dealt, sajnos nem tudok eltekinteni a politikai kötelmektől sem, mert a MOL korábban nem érdeklődött a NIS iránt, csak az USA szankciók okán Orbán megígérte a segítségét Vukicsnak és leszólt a Molnak, hogy tárgyaljanak. A folyamatokat nézve is túl nagy falatnak tűnik ez, ráadásul nem végleges a konstrukció, mert rebesgetik, hogy az esetleges eladási opció tartalmazna egy kötelező visszavásárlási lehetőséget is. Szóval az egész történet "csak" egy ideiglenes kijátszási mutyinak néz ki. Tévedés jogát fenntartom.
Emlékszem rád 2023-ból emlékeim szerint többször beszéltünk is akkor .A te stratégiád egy a sok közül, nekem is az jött be, vagy sokszor jött volna be ha nem ugrálok, de ez a tözsde, itt sokszor utólag vagyunk okosak.
2222-es átlaggal van 18K db-om (sima adás vétel cska mivel fingom sincs mik ezer a certifikát dolgok) Szóval már 5 + éve egyfolytában siker van. Osztalák miatt nem is akarok megválni tőle. Telkoval együtt idén is 5.9 milla volt nettóba az osztalékuk. Szóval amíg kb a dupláját keresem azzal hogy csak "van" mint a teljes éves kiadásom, addig nem szándékozom eladni. Egyszer pedig el kéne adni,és a zsetonom átteni tbszre mert ha eladnám őket 5 millát fizethetek majd adóba ,az meg sok..
2023-ban 2500-tól mentem 3000 ig a MOL-lal, de azóta nem volt MOL-lom, most sem lenne, ha nem lenne ez a herce-hurca körülötte. Nehéz terepnek tartom, és most is fenntartásokkal kezelem a helyzetet, annyi pénzt tettem bele, amennyit merek kozkáztatni, mivel certim van, ezért kis tőkével vagyok benne. Egyébként ha 2800 alá ment volna, akkor adtam volna bukóban és lentebb vissza vettem volna, de ugye nem ment 2800 alá. Sok sikert neked!
Én nem vagyok szerelmes a MOL-ba, évek óta nem piszkáltam, viszont most látok benne fantáziát , ezért vagyok itt.Nem tudom mi lesz a vége azt sem tudom, hogy a piac hogyan reagál az esetleges akvizícióra, ugye itt sok múlik a részleteken, amit mi utoljára fogunk megtudni, de egy kis kockázatot szerintem érdemes vállalni. Én akkor vettem amikor te veszteséggel eladtad, jelenleg kis pluszban vagyok, de ez még nem jelent semmit Jövő héten dől el az irány, de az már biztató, hogy 2820-ról, idág feljött, tehát a piac pozitívan fogadja a híreket, mindezt úgy, hogy a nyak vonal letörése után mindenki 2700- ra várta.
Az N1-nek nyilatkozó Vladimir Vasics, rámutatott, hogy ideális esetben Szerbia maga vásárolná meg az orosz tulajdonrészt, ám ezt nehéz megoldani a korábbi kötelezettségek és piaci feltételek miatt. Így a MOL-lal való megállapodás „második legjobb megoldásnak” számít, amennyiben a magyar társaság tudja erősíteni a vállalat gazdasági helyzetét és új piacokat nyitni régiós szinten.
Én arra a nagy HA-r alennék kívcsi hogyan hatna a MOL árfolyamára és az osztalékra HA NEM a fidesz nyerne jövőre. Mert ugya mutyis alapitványok miatt az oszti mértéke nem volt mindegy eddig sem... Ha ezek teszem azt kiesnének meg hogy az új kormány nem lejmolná le ennyire a molt stb. Érdekes lehetne az árfolyam és az osztalék összege is .De sajnos nem látom azt hogy itt változás lesz ,bruáls sokan vannak akik fidesz áhitatban élnek a mai napig :(
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.