Na ná,hogy végigolvastam,közben friss hírként betették Szijjártó katonai repülőgéppel(?) volt tárgyalni náluk, és onnan hazafelé nem engedték leszállni a gépét Boszniába emiatt..... A MOL tud segíteni kb. annyit mint ami az ottani saját üzemanyaghálózatához kell,úgy a piac 1/3-at. Hosszú ideg ez nem fog menni hiszen Sz.batta fél gőzzel üzemel a tűz miatt.
Ezzel a linkelt "hír"-rel csak az a bajom,hogy ezt eddíg csak magyar források adták közre.Valamiért -Isten útjai kifürkészhetetlenek!- az amerikai külügy szót nem ejt erről a mentességről,miközben a mentesített országokról már adtak ki közleményt....Még Paks II-t is konkrétan megemlítik,de az orosz olajról egy mukkot se szólnak sehol....Értem én,hogy kezetfogtak,de csak emlékeztetőül: Viktor Putyinnal is kezetfogott,amikor megígérte,hogy nem támadja meg Ukrajnát....Részemről az amerikai külügy a hiteles forrás. Se Szijjértó,se Viktor,se Hernádi nem az....
A Mol megkapta az Egyesült Államok által biztosított mentességet az
orosz eredetű kőolajra vonatkozó szankciók alkalmazása alól, amely 2025.
november 21-től érvényes. Ennek is köszönhetően a társaság ellátása
folyamatos és stabil. Minden szerződéses és logisztikai kötelezettségünk
zavartalanul teljesíthető.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.