Én vettem és venni is fogom lefelé 100 forintonként kb. Kosztó régi és igaz (?) mondása... "akinek esésben nincs részvénye, annak az emelkedésben sem lesz."
Azért én nem temetném ennyire a mikulás rallyt, de mint soxor mondtam, venni nem esésben kell!!!! Ha megfordult és stabilan kapaszkodik felfelé, akkor kell az entert nyomogatni. Minek keresni az alját?
Törölt felhasználó2021. 11. 12. 11:08
OMV -3%-ban, kezdik árazni ott is a hatásokat......
Biztos hogy nincs egységes ár. Nekem van ismerősöm, fuvarozó cégnél ügyvezető. Saját tartályuk van, abból tankolják itthon a kamionokat. Egyedi éves keretszerződés alapján a nagykerárhoz képest is van kedvezményük. Tehát minden nagyfogyasztó egyedileg alkuszik a MOL-al. Gondolom ez igaz a kúthálózat üzemeltetőkre is.
Na megneztem. Amikor 480 Ft kornyekere emeltek a bezzin atlagarat az iden okt 10-e korul volt. ekkor a brent 80-81 dollár volt. A forint a dollárhoz pedig: 310-312 Most az olaj ugyanott van a dollár pedig 318-319. Az egyéb körülményeket nem ismerem, de ebből nem jön ki 200 Ftnyi esés, vagy máshogy számolva 120-130 mrd forint kapitalizacio romlás. Ez igy elnagyolva tulzo egy kicsit. Igen tudom meg sok minden láccik mogotte( beleavatkozas, mutyi, transzparencia hiánya...) de ezeket láttuk már 2800-nál is, és leginkább én szoktam hangoztatni!!
Legyen igazad! (Azért esélyesebb, mint a teljes összeomlás.Ezt még az ovisok is tudják.) 😊
Törölt felhasználó2021. 11. 12. 11:02
Ez igy nem fog menni. Emelik a béreket, ami az alapvető baj. Emiatt az mnb-nek el kell gyengitenie a forintot, mert annyira vacak a magyar gazdaság, hogy nem birja el a nagy osztogatásokat. A gyengülő forint miatt viszont nem sok esély van olcsóbb olajra.
Szerintem neked fogalmad sincs hogy mit látsz egy charton, igaz ez nem újság, te is mondtad! Nem mindig értek egyet pompival és ritkán nézem meg a chartjait, de most visszalapoztam rá és szerintem jobb ha cidrizel! Főleg, hogy nekem is az jött ki...:))) persze az enyém nem számít, mert a szabályokat áthágom :))..! Ami a lényeg nálam", hogy értsd egy kicsit. Az elmúlt kereskedési adatokból adódnak a jövőbeli célárak, nevezzük így egyszerűen, hogy értsd (ta)! Mindegy, hogy melyik irányba halad a kereskedés, mindig fogunk kapni a másik irány fele egy értéket/célárat! Személy szerint én kimondottan nagy hangsúlyt adok ezeknek. Na most ezeknek az általam számolt/tervezett célár/értékeknek (pingus sávja) ugye vannak ellenállási" szintjei/pontjai amit figyelni kell, mert fordulhat a rövid trend, mert hát a hosszú trendet nem szabad figyelmen kívül hagyni! (most is itt tartunk) Akkor el is érkeztünk a lényeghez, ha nincs célár, akkor nincs ellenállási" pont! Nem kell elérni mindig a célárat, de figyelni/tudni kell ebből, hogy hol fordulhat!!!! Ja és azért neveztem ellenállási" pontnak, mert ha valamilyen cél felé haladunk, akkor ott ellenállási pontokba ütközhetünk, nem támaszokba! Máskülönben ha ránézünk a chartra az egy támasz szint! Sok sikert... ui: A funda mindent átírhat"... Ez tőzsde!! "Mindenki másképpen csinálja".....😃😃
"Teljesen kizartnak tartom, hogy ezek utan MOL nyereseget mutasson ki Q4re." János. Eccer ajánlottam egy fogadást neked, a mol árfplyamával kapcsolatban. Én mást gondoltam mint te az elemzéseidben. Nem fogadtad el! Most újra felajánlom a fogadást. Tét: Ismét legyen Törley de most: Tokaji Brut 3L Tárgy: A Mol nyereséges negyedévvel zárja a 2021/Q4-et!! Na?
A mostani helyzet kiváló lehetőség a MOL-nak, hogy a nem saját kúthálózatba tartozó kutakat megszivassa, amennyiben nincs olyan előírás, hogy köteles egységes nagykereskedelmi áron adni az üzemaynagot. Erről tudtok valamit?
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.