Szerintem nincs túl sok jelentősége, ahogy annak sincs, hogy 27K felett, vagy alatt zár. Jelentősége annak lenne, ha 27500 felett (pénteken hagyott rés alja), vagy a pénteki min. (26300) alatt!
Az ilyen chartok megtevesztoek mert idokozben vis major is volt , az eps is nott! Szoval volt honnan visszaemelkedni es van alapja mindennek . Nincs hatalmas tulertekeltseg , sőt
És amúgy minden Trumppal indult meg, az OTP is. Gyakorlatilag mint egy short-tisztítótűz. Mintha a nagy esés előtt ki kellene iktatni a shortosokat. Persze értem, hogy fundamentálisan jók a cégek, nem állítom ellenkezőjét, csak furcsa. Rheinmetall még 5 EUR-t se rakott zsebre, még csak tervben van ez az 500 MRD EUR-os költekezés. De amúgy tényleg, miért nem építkezésre és gazdaságfejlesztésre fordítják ezt a rengeteg pénzt, miért háborúra? Meg kell védenünk magunkat, ezt is értem. De eddig is költöttek az országok a védelemre.
Akkor a havi... https://invst.ly/1apg6k Parabolikus emelkedés, csúnya vége szokott lenni. Alakúl egy sírkő gyertya a végén. Möglássuk. Le lehet szarni, de nem én vagyok az aki 20 percenként felrak egy új csártot, pusztán szerettem volna jelezni az észtevételemet. Nem mindegy milyen időtávon kereskedsz, mindamellett leszarom a shortosok lelkét, mert ha shortolni akar tegye. ;)
Egybankar pl. sejtett valamit, mert irta hogy rheinmetallban is volt jelentos penze. Eddig nem neztem ezt, de most, hogy emlitetted atraktam honaposra, es ugy nagyon feltuno, hogy trump gyozelmevel indult meg nagyon. Erdekes.
https://www.investing.com/equities/rheinmetall Ti a békét árazzátok, a Rheinmetall meg a kőkemény háborúzást. Trumpot megválasztották 465-nél, a békét árazva, azóta 1827. Valaki nagyon tudott valamit, hogy a hadiipari cégekbe kell azonnal befektetni, és nem a békét árazni.
És ki nem fingja, avagy szarja le? Most komolyan. Ti írtátok, hogy nézzek rá a hetesre, mit látni a hetesen? Kijött a korábbi 25000/27000 fölé is. Célárak: csillagos ég+ 1-2 fekete lyuk, Merkúr Jupiter Vénusz, így sorjában. Szerencsétlen OTP shortos sírva térdelve könyörög, hogy 0-ban zárja az osztalék előtt nyitott shortját. Én amit látok, van eltérés a mozgások között. 1. DAX stabilan oldalazgat 24000 körül, se fel, se le, igazából. 24000-nél jött a Trump hír, tehát ignoreálták a pénteki fals bejelentést. 2. Nasdaq visszajött a pofon-ofon szintje fölé, óráson FELFELE oldalazgat, szintén ignoreálták + túl is mentek rajta. 3. OTP stabilan 27350 körül kóricált, bár az OTP-t érintette ez a CHF-s hisztéria is (talán), meg a Trump féle őrület IS. Ennek a kettőnek az eredője, kicsivel lentebb 27150 körül nézelődik, mint vakond a gödörből, hogy most mi a f..z lesz ebből nap végére. Ássunk még lefele, vagy kijöhetek a földből? Egyelőre az OTP várja a lefele konyuló 1H közepet (ami most 27250, közeledik) 4h-n nem zárt ~27000 alá, kb. ezt látni, "big picture". Osztalék felét visszaemelkedte, aki a longra szavazott, 500-at nyert. Ami ennél is fontosabb, napos bollinger közép: emelkedő: 27135. Gyakorlatilag ez tartja, technikailag. Engulfing: osztalék is volt, azt vedd le, és rögtön nem átfogós, alázárós. Még valamit írok, köv hozzászólás.
(Belső érték) = (részvény árfolyam) - (kötési ár) Eladási/vételi szándék esetén érdemes kivárni, amíg az árjegyzői ár közel kerül a belső értékhez. A táblázatot long certikre készítettem (mivel én nem shortolok), és pillanatnyilag annyira OTP specifikus, hog a kötési árból automatukusan kiszámolja a korlát árat is, de ez átírható.
OTP részvényesek ide!