Örülök,hogy egyáltalán reagáltál a kérdésemre/kérésemre! ...és igen! Köszönöm a segítőkész válaszod! Egyenlőre furcsa a fórum kommentjeit olvasni! Mintha nem a profit elérése lenne a közös cél,hanem egy...más méregetése! Tanulni szeretnék!
2 nappal ezelőtt — (ISIN: AT0000A3FT20; Ticker: EBOTPTL96). Conditions of the market making hereby undertaken by Erste Befektetési Zrt. Market making period ...
A mai elemzesben elmondtam amit te is... itt nem nezik ezert nem tudjak, csak alapbol nem birnak ezert szarok az elemzeseim... a fundas reszhez: en ezt mind el hiszem, de sztem nem naivitas a kilatasokat felvazolni mert le ut ahogy halad egyre jobban fogja mutatni hova tart... nem feltetlen varom sokkal le.... sztem te se tudod hova varom pedig ide is lenirtam a szamokat... az elejen hulyenek neztek de azota mar a full longosok is ki mondtak a szintet meg sem lettek elkuldve pedig en mar regebben kijeloltem azt amiben ok meg csak most kezdtek el gondolkodni.... az igaz h nalam tovabb is van mint naluk... de majd naluk is lesz ahogy esik ugy mennek ok is lejebb... jelenleg foggalmuk nincs mik lehetnek nekem az andolgom h felmerjem mik johetnek szoba es minden nappal pontositom az utvonalat az alapjan ami adat rendelkezesre al.... meg kel nezni hova varom miket mondtam milyen szinteket emlitettem es akkor kritizalni ha ismerjuk azt amit kritizalunk... a funda egy dolog es az is amikor adjak a papirt pedig 4 ezer evente es 24 ezret ér.... stb bla bla en abbol dolgozok ami van... 18500 az otp enyit ér... nem tobbet... majd lesz 20 ezer dw most nem annyi... aki akarja vegye nincs ezzel gond... ha be esik majd a nyuszira fogjuk
A hétfői EBOTPTL96 bevezetésről hol olvastatok? Sehol nem találok róla normális infót, csak azt az egy daclarationt-t amiben én bevezetési dátumot nem találok.
A hétfői EBOTPTL96 bevezetésről hol olvastatok? Sehol nem találok róla normális infót, csak azt az egy daclarationt-t amiben én bevezetési dátumot nem találok.
De ha esik a forint 2%-ot (romlik), az OTP meg esik 4%-ot, akkor az duplán cumi egy külföldi befektetőnek. Ország-kockázat - Nincs árfolyamcél - Fő Funda.
Rövid távon a forintgyengülés negatív az árfolyamra, mert a legtöbb befektető nem magyar, és duplán szív ilyenkor, ami eladásokat generál, meg a gyengülő forint felerősíti az általános recessziós félelmeket az országgal kapcsolatban, de ha távolabbról nézünk, akkor azt is látni kell, hogy minden egyes százalék forintgyengülés kb. fél százalékot tesz hozzá az összeredményhez, hiszen a profit 60%-a nem forintban keletkezik, így a gyengülés inkább pozitív a cégnek. Az OTP minden egyes negyedévben 1000 forintot termel részvényenként, évente közel 4000Ft-ot képes termelni, ami jelen pillanatban közel 20% részvényenként. Naivitás azt gondolni, hogy ez a negyedévenkénti 1000 forint nem jelenik meg az árban, vagy ennek a folyamatos cégérték emelő tényezőnek nincs hatása, és ennek ellenére több ezer pontot fog esni.
Még szép, hogy belevettem, ezt már a múlt héten is írtam. Az a pakk 20K-ig nem eladó, max. felveszem rá jövőre az osztit. :D Na, nyugi a keret nagy része továbbra is cashben van, mert ettől az októbertől azért én is fosok egy kicsit. . Akkor a mai verbális ketrecharcot befejeztük. Jó hétvégét neked is!
:) Látom belevettél, értem a feszültségedet, nyugodj meg, ha kalkuláltál egy korrekcióval, akkor semmi baj sincs, mehet még lejjebb is, az is kalkulált. Nem is kell tovább magyaráznom, hogy mit írtam, leírtam mit gondolok és miért, hol látok hibát, a magyarázat fontos és lényeges volt, valami miatt mindig lemarad amikor idézel. Hétvégén nincs piac, nincs ok az idegeskedésre, jó pihenést és feltöltődést!
OTP részvényesek ide!