A mult csutortoki chart es szamozas meg mindig jonak latszik. link
Most mar ul a vonalon, de meg nem szakadt le. Igencsak hatar-eset.
Ha ma 8800 alatt zar, az megerositene, hogy (iii of 3) indult lefele. Elso target 8600. link
Persze, ha kap supportot ma SPY-tol, fel is pattanhat.
Ma indult a tőkeemelés, melynek során a korábban befektető részvényesek 8 euró körüli árfolyamon jegyezhetnek új részvényeket. Beindult a természetes korrekció.
Mi ez a csend fiatalok?!
Talán long van? Netán short?
Egyelőre vacakul áll a helyzet longilag. Nem nagyon kéne már lejjebb mennünk mint 8820. Zárni meg 8860 fölött kéne. Különben meg fogjuk csinálni Hathor fejvállát még a héten. Az 8700 környéke.
KB!
Legutóbb két várakozásom volt, egy 2500-as, majd egy 2700-as különbség. Mindkettő teljesült.
Most pedig az a terv, hogy az OTI-Ricsi különbség itt mozog néhány napot durván a 2400-2600-as tartományban. Aztán meg a tavasz folyamán meg kellene közelítsék egymást olyan 1500 forintnyira.
Kérdeztél, ezért válaszolok, de semmi esetre sem azért, mert erre a várakozásra bárminemű pozíciót érdemes lenne felvenni. Én csak érdekességnek szánom. Ráadásul HA bejön az igencsak érdekes mozgást fog okozni az OTP-ben. A Ricsit ugyanis lefele várom, bár még bizonytalan vagyok a csúcsában. Lesz az még 6400 fölött a közeljövőben. Elvileg ...
Ui: Múltkor távolmaradásom egyik indokaként azt írtam, hogy érzésem szerint beírásaimmal agyonnyomom a fórumot. Itt és most ezennel kijelentem, ezután oldalanként max két bejegyzést teszek.
A jó múltkorában tökéletesen sikerült előre jelezned, hogy a Richter megközelíti, sőt utol is éri az OTP-t, pedig amikor ezt írtad, még kb. 1000-1500 pont volt köztük emlékezetem szerint.
Legutóbb, talán 1-2 hónapja megint írtál egy hozzászólást az OTP-Richter árfolyamok általad nyilvántartott adatok alapján várható mozgásáról. Sajnos ezt a hozzászólásod most sehol nem találom, pedig most megint nagyon érdekes és aktuális lehet a kérdés. Megtennéd, hogy megint beírod ide a fórumra, hogy most hogyan látod a két részvény árfolyamának szerinted várható alakulását (esetleg a chart-tal együtt)?
Szokták mondani csak az hibázik aki dolgozik is. Evidens hogy itt is csak abba lehet bele állni aki leírja a véleményét. Ezért nem kell belemenni tulságosan ezekbe a vitákba ami csak blamálásról szól semmi érvelés.
"Zsiday egyik cége a másiknak adott el kötvényeket"
Gyanús, hogy Zsiday az óvatos OTP eladó is... Utalt már rá egy-másfél hete, hogy nem akart(j)a a tulajdonában lévő részvényeket ráborítani a piacra. De ez nem jelenti azt, hogy ne adná el azokat ... Fene se tudja.
Aztán meg négyszögesítettem a kört, csináltam fából vaskarikát, próbáltam összehozni a TA-t és a fundát.
Az eredmény az lett, hogy egyszerűen nem hiszek a jelentésekben. Mondjuk a trendek nem hazudnak, de az egyes tételekkel, főleg a saját tőkével, illetve a nyereséggel azt csinálnak bizonyos keretek között amit akarnak. Ezzel a kis manipulációval viszont a csillagtérképen (P/BV-ROE) oda teszik az OTP pöttyét egy epszilon sugarú körön belül ahova akarják. Kis túlzással ...
A trend viszont egyértelmű fel. Itt max csak azért jön vissza az árfolyam, mert eladót akarnak felhajtani a pásztorkutyacápafarkasok. Mert eladó az nem sok van. A héten ugyan feltűnt egy, de túl óvatos. El fogja söpörni a partvonalon kívül álló longos szabadcsapat.
Szóval megerősítést nyert az eddigi TA alapon várt hosszú távú fel. De az is, hogy speka alapon meg kellene indítani lefele az árfolyamot néhány napon belül, no nem sokáig max egy-két hétig. Másképp túl magasra menne az árfolyam, anélkül, hogy komolyabb mennyiséget tudnának venni. No meg a csillagtérképen se mutatna túl jól azon a szinten.
Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok hol lesz az OTP 2018-19-ben. (Hol van az még ...?!) Valamiféle csúcs látszik ott kialakulni funda-TA alapon.
Egy valami viszont TA alapon érdekessé teszi a jövő hetet.
Létezik az úgynevezett "skalperező" technika. Ha 4-5 gyertya testének teteje egy szűk sávban található, az az emelkedés kifulladására utal, ezért erre a formációra nagyon sokan "rárabolnak". Márpedig az e heti már az ötödik ilyen gyertya lehet ...
Ok. Hagyjuk. Köszi.
Nem jó dolog ez a másik bactatása. Sokan ebben élik ki magukat. Összes elemzőt, tradert, véleményét leírót kikezdik.
Vannak ennek nagy művészei itt a fórumon.
Elviszi a fórumok működését.elég inaktívak itt a topikban most hétvégén a tagok.
OTP részvényesek ide!