Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Freszelés ma, 13:03
Előzmény: #3969  FatFIRE
és ha a következő kérdés az, hogy "de mennyi az annyi?" akkor arra mit válaszolsz-válaszolnál? eljön az a pont, amikor ugye azt mondod hogy "ez már nem tartozik rád" ugye?
Ugyanez van másoknál, csak náluk máshol van ez a határ. Ők már azt sem kívánják más orrára kötni hogy van-e annyi befektetésük, ami fedezi a megélhetésüket vagy sem. 
FatFIRE ma, 12:41
Előzmény: #3967  Freszelés
Tőlünk is megkérdezik időnként, hogy mivel foglalkozunk, azt szoktuk válaszolni, hogy FIRE és alapvetően a befektetéseinkből élünk. Számomra ez egyszerűnek tűnik. 🤷🏻‍♂️
FatFIRE ma, 12:39
Előzmény: #3964  Firekiller
"a magyar társadalom irigy és dögöljön meg a szomszéd tehene a mentalitás"
Ezt természetesen itt is tapasztalom. Szomorú, de ha nem baj, én nem akarok hézagmentesen illeszkedni a sorba. A magamfajta emberek teljesen máshogy gondolkodnak és fogják fel az életet...
"ha már őszinteség, többen kérdezték miből volt nektek rendszerváltáskor már sokmilliós vagyon... sose válaszoltál őszintén..."
Mert butaság és mert többször megválaszoltam már. Semmiféle vagyonunk nem volt, a nulláról indulva értem el mindent. Soha nem elégedtem volna meg azzal, hogy elmegyek valami himihumi munkakörbe átlagjóskának egy multihoz és a gyerekeim is ugyanígy vannak ezzel. 
"az új Tisza kormány végleg le fog számolni az orvosbárókkal..."
Együtt fogunk drukkolni nekik. Itt is és az Akadémián is fel kell számolni a kapcsolati hálóra alapozó, gyenge teljesítményű, feudális struktúrákat.
Freszelés ma, 12:28
Előzmény: #3963  FatFIRE
Nem minden tartozik mindenkire. Ennyire egyszerű. A gyerekre se tartozik minden, az érettségének megfelelően kell bevonni dolgokba.
Ha a szomszéd liftezés közben megkérdi hogy hogy vagyok akkor legyek őszinte? "jaj Ágikám, most kicsit nyomaszt a tőzsde, mert xxxxxx nem realizált mínusz van és te hogy vagy?" Mert őszintén épp ez jár(t) a fejemben, még sincs köze hozzá.
Firekiller ma, 12:04
az új Tisza kormány végleg le fog számolni az orvosbárókkal... lesz itt szipiszopi sokaknak nem csak a báróknak... 
Firekiller ma, 12:01
ha már őszinteség, többen kérdezték miből volt nektek rendszerváltáskor már sokmilliós vagyon... sose válaszoltál őszintén... és akkor az ember ne gondolja hogy a felső tízezer...
Firekiller ma, 11:59
a magyar társadalom irigy és dögöljön meg a szomszéd tehene a mentalitás , ezért gondolom hogy a felső tízezer talán nem ilyen. De te egyből konfrontációnak éled meg. Ez rólad szól... 
Amúgy meg ha egy nem topsznob fizetős gimnáziumba jár FR73 a gyereke, akkor megértem miért nem reklámozza. A rokonok meg nem csak az irigység hanem az adjál kölcsön amit soha nem kapsz vissza mert neked úgyse kell hozzáállás miatt ugyancsak megértem. De gondolom a felső tízezer-ben nincs ilyen jellegű probléma. Ezért írtamm
FatFIRE ma, 11:35
Előzmény: #3956  Firekiller
Látom, a velem történő konfrontáció is ebből a hozzáállásból ered. Ti olyan világban éltek, ahol egy csomó dologról képtelenek vagytok őszintén beszélni. Ha valaki mégis megteszi, az céltáblává válik, mert nem szoktátok meg bizonyos dolgok kimondását: az őszinteséget. 🤷🏻‍♂️
Firekiller ma, 11:14
Előzmény: #3961  Freszelés
én ősszel leszek 41 :)
Freszelés ma, 10:55
Előzmény: #3952  Firekiller
41
Firekiller ma, 10:16
Előzmény: #3959  Firekiller
hozzátartozik hogy háborús időkben voltak és éheztek
Firekiller ma, 10:13
Előzmény: #3958  FR73
egy olvastam hogy Thomas Mann írónak volt vagy 5 gyereke, és kapott egyszer 1 almát de csak a legnagyobbnak adta oda és a többi 4 testvér értetlenkedett. Thomas Mann ennyit mondott, az élet igazságtalan, minél előbb megtanuljátok annál jobb. 
FR73 ma, 10:06
Előzmény: #3957  FR73
A gyereket motíválni is kell. Hozzáteszem még, hogy sokat beszélgetünk a gyerekkel arról, hogy a munka (aminek a formája lehet munkaviszony vagy vállalkozás, de aktív közreműködéssel, vagyis idő kell rá) mellett jó ha van passzív jövedelem (amihez nem kell odaadni az időt).
Amihez pedig felhalmozás és befektetési döntés is kell, mert tőke nélkül nem megy.
Szerintem érti ennek az alapjait, aztán majd meglátjuk, hogyan fogja alkalmazni a saját életében.
Még egy dolog, nálunk a zsebpénz két részből áll. A nagyi feltétel nélkül ad neki. Mi szülők pedig a teljesítménykor adunk. Pl nyelvvizsga az komoly és azonnali visszacsatolás, de bizonyítvány vagy valamilyen szép eredménykor szintén. Alanyi jogon nem vagy annyira keveset, hogy az nem elég. Az élet is így működik, azért.
 Most úgy gondolom, hogy valamilyen jutalék alapú munkája vagy vállalkozása lesz neki, talán kereskedő lesz. 
FR73 ma, 08:18
Előzmény: #3954  FatFIRE
A közeg meghatározó, én veled ellentétben nem minősítem őket, de jobb a békesség, jobb ha belesimulsz a képbe, ha nem szerzel magadnak és a gyerekednek felesleges irigységet.
Éljük a moderált életvitelt a külső szemlélők felé.
Ezek generációs bidegződések, de pl az én baráti köröm első generációs egyetemi végzettségűek, ők ismerik a helyzetet, de sokan nem értik, azok sem, akik hajtották a pénzt az idejükkel, és később a házasságukkal is fizetve érte.
A távoli rokonság pl unokatesók körében is ez a távoli projektmunka kép él, naná, ott, ahol 10 milliót nem láttak még egyben saját számlán, minek okozzunk feszültséget. Már két éve egyetlen utazásunkat se mondtuk el. Higgye csak mindenki, hogy jobban él nálunk.
Firekiller ma, 07:38
Előzmény: #3954  FatFIRE
A felső tízezer közegben valóban nem szükséges kammantani. 
Freeshark ma, 07:37
A Richter jövőképét h látjátok, export cég és a kedvezőtlen devizahatás mennyire lesz rá hatással lehet emiatt van veszélyben az árfolyam hosszú távú növekedése?
FatFIRE ma, 06:41
Előzmény: #3951  FR73
Szomorú, hogy egy ilyen társaságban a FIRE tényéről hazudozni kell. Minket teljesen más közeg vesz körül. Azt sem értem, hogy a gyereknek miért kell hazudnod? Erre neveled? Tényleg azt szeretnéd, hogy olyan legyen ő is, mint te, aki még a saját gyerekével sem képes őszintén beszélni?
Freszelés
"Vannak akiknek a munka az életük. ~40 évig csinálták, ez töltötte ki az idejüket. Nincsenek céljaik, nincs hobbijuk és egyszerűen megeszi őket a tétlenség."
Egy jó élethez némi fantázia kell. 🙂 Én szeretek dolgozni, de akkor és annyit, amennyit szeretnék. A munkámat is ehhez képest alakítom. Ahhoz biztosan nem lenne kedvem, hogy például egy multis mókuskerékbe szálljak be, még ha csökkentett óraszámban, akkor sem.
DavidCamp vasárnap, 19:08
Előzmény: #3943  N0MAD
Ebből kb az arány a 100bol 1.
Firekiller vasárnap, 18:15
Előzmény: #3950  Freszelés
most mennyi vagy?
FR73 vasárnap, 14:41
Előzmény: #3950  Freszelés
Távolról végzett projektmunka külföldre, a tuti fedősztori. Nálunk ez a fedősztori az osztálytársak szülei felé.
Akkor csinálod, amikor akarod, összevissza idő beosztás, néha nagyobb szünetek az egyes projektek között. Bármikor rá tudsz érni, bármilyen furcsán hangzik.
Ha részletesebben érdeklődnek azok a szúlők, akkor sajnos titoktartásra köteleztem magam, részleteket nem mondhatok.
Gyereknek pedig úgy mesélni, ahogy korábban valóban csináltad, de szerencsére épp akkor dolgozol csak, amikor ő a suliban van, marad rá időd.
Freszelés vasárnap, 13:58
Előzmény: #3949  N0MAD
A terv nálam az, hogy 4x évesen nyugger legyek, akkor egy jó huszassal beljebb vagyok - hátha nálam másképp lesz majd.
Remélem a legnagyobb gondom az lesz, hogy mit mondjak majd a 7-8 éves gyerekemnek, hogy mit is csinálok. Mert a 2/B-s Jocó apukája buszvezető, Julcsika anyja meg bankban dolgozik... de "apa te mit csinálsz?" :D
N0MAD vasárnap, 12:15
Előzmény: #3948  Freszelés
én is ettől félek.
Voltak (mérnök)kollegák akik nagyon sokáig tolták még munka mellett mert ez lett az életük. Fiatalon meg az ember annyi mindent csinálna azztán....
De fordítva van berendezve a világ, fiatalon kell hajtani, aztán amikorra összejön sokak örülnek hogyha ki se kell mozdulni kb, nem mindenki holland lakóautós-biciklis nyugdíjas. Saját szüleimet is szivesen vittem volna mire én is eljutottam oda, de már örültek ha nem kell menni sehova. 
Szar ügy. Azért is akarom korábban abbahagyni a (hagyományos)melót hogy legyen még életkedv és idő kialakítani az új életvitelt.
Tudom, mindjárt jön a soknickes hogy hiába vén, de ő aztán gazdag, hiába vén a legyet is röptében és a világot keresztül kasul de azt is sportosan, de senki nem érti meg pedig leírta :D
Freszelés vasárnap, 11:50
Előzmény: #3947  N0MAD
olyan jól ki tudnám tölteni napi 48 órát is akár - mások meg félnek elengedni a munkát mert mit kezdjenek magukkal. vajon ők is ilyenek voltak 30-40-50 évesen aztán egyszer csak amikor ott vagy, akkor változott hirtelen és tényleg csak a munka marad amibe kapaszkodhatnak?!
N0MAD vasárnap, 11:01
Előzmény: #3944  Firekiller
elmondása szerint fél a hirtelen leállástól, mert sokan megnyekkennek a nyugdíj után, másrészt meg az utódja még nem elég önjáró, és kicsipegette azokat amiket szeretett csinálni, a mókuskereket meg átadta.
Két hétszámjegyű nettós pár egyik feleként és megtakarítóként nem hiszem meg lenne szorulva. Ha a férje fire lesz férfiak negyven hiányában majd jelzem :D
Firekiller vasárnap, 09:51
Előzmény: #3945  Freszelés
ezt nem írta NOMAD, így ezzel nem kalkuláltam :)
Freszelés vasárnap, 09:10
Előzmény: #3944  Firekiller
Vannak akiknek a munka az életük. ~40 évig csinálták, ez töltötte ki az idejüket. Nincsenek céljaik, nincs hobbijuk és egyszerűen megeszi őket a tétlenség.
Firekiller vasárnap, 09:07
Előzmény: #3943  N0MAD
nem elég neki a nyugdíj amit kap? ezekszerint számára sza$
N0MAD szombat, 16:53
Előzmény: #3939  slash
rokon nemrég ment nyugdíjba nők negyvennel, valamivel milla feletti nettóval, 650-700 közti nyugdíjjal.
Ha ez szar akkor szar. Mondjuk dolgozik mellette még négy órában.
Goldstein17 szombat, 15:35
Előzmény: #3941  Goldstein17
Egyébként sok mindent keresnek, lehet az akar egy lakótelep egy Csernobil típusú filmben, vagy egy korhű lakótelepi lakás,  persze ezekért nem tudom mit lehet elkerni. Én is nagyon sok ajánlatot utasítottam el , mert nem tudták megfizetni a lakást, pedig sokszor én is örültem volna neki, ha végre egy magyar filmben is megjelenhetunk. 
Goldstein17 szombat, 15:30
Előzmény: #3940  Firekiller
Ezek mind nem kellenek a forgatashoz, a filmeken nem is szerepelhetnek szerzői jogok miatt, viszont a figyelem felkeltesere mindenképpen alkalmasak, nem azért mert nagy nevek, hanem azért mert tökéletes harmóniában vannak a lakassal. 

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek