Távolról végzett projektmunka külföldre, a tuti fedősztori. Nálunk ez a fedősztori az osztálytársak szülei felé. Akkor csinálod, amikor akarod, összevissza idő beosztás, néha nagyobb szünetek az egyes projektek között. Bármikor rá tudsz érni, bármilyen furcsán hangzik. Ha részletesebben érdeklődnek azok a szúlők, akkor sajnos titoktartásra köteleztem magam, részleteket nem mondhatok. Gyereknek pedig úgy mesélni, ahogy korábban valóban csináltad, de szerencsére épp akkor dolgozol csak, amikor ő a suliban van, marad rá időd.
A terv nálam az, hogy 4x évesen nyugger legyek, akkor egy jó huszassal beljebb vagyok - hátha nálam másképp lesz majd. Remélem a legnagyobb gondom az lesz, hogy mit mondjak majd a 7-8 éves gyerekemnek, hogy mit is csinálok. Mert a 2/B-s Jocó apukája buszvezető, Julcsika anyja meg bankban dolgozik... de "apa te mit csinálsz?" :D
én is ettől félek. Voltak (mérnök)kollegák akik nagyon sokáig tolták még munka mellett mert ez lett az életük. Fiatalon meg az ember annyi mindent csinálna azztán.... De fordítva van berendezve a világ, fiatalon kell hajtani, aztán amikorra összejön sokak örülnek hogyha ki se kell mozdulni kb, nem mindenki holland lakóautós-biciklis nyugdíjas. Saját szüleimet is szivesen vittem volna mire én is eljutottam oda, de már örültek ha nem kell menni sehova. Szar ügy. Azért is akarom korábban abbahagyni a (hagyományos)melót hogy legyen még életkedv és idő kialakítani az új életvitelt. Tudom, mindjárt jön a soknickes hogy hiába vén, de ő aztán gazdag, hiába vén a legyet is röptében és a világot keresztül kasul de azt is sportosan, de senki nem érti meg pedig leírta :D
olyan jól ki tudnám tölteni napi 48 órát is akár - mások meg félnek elengedni a munkát mert mit kezdjenek magukkal. vajon ők is ilyenek voltak 30-40-50 évesen aztán egyszer csak amikor ott vagy, akkor változott hirtelen és tényleg csak a munka marad amibe kapaszkodhatnak?!
elmondása szerint fél a hirtelen leállástól, mert sokan megnyekkennek a nyugdíj után, másrészt meg az utódja még nem elég önjáró, és kicsipegette azokat amiket szeretett csinálni, a mókuskereket meg átadta. Két hétszámjegyű nettós pár egyik feleként és megtakarítóként nem hiszem meg lenne szorulva. Ha a férje fire lesz férfiak negyven hiányában majd jelzem :D
Vannak akiknek a munka az életük. ~40 évig csinálták, ez töltötte ki az idejüket. Nincsenek céljaik, nincs hobbijuk és egyszerűen megeszi őket a tétlenség.
rokon nemrég ment nyugdíjba nők negyvennel, valamivel milla feletti nettóval, 650-700 közti nyugdíjjal. Ha ez szar akkor szar. Mondjuk dolgozik mellette még négy órában.
Egyébként sok mindent keresnek, lehet az akar egy lakótelep egy Csernobil típusú filmben, vagy egy korhű lakótelepi lakás, persze ezekért nem tudom mit lehet elkerni. Én is nagyon sok ajánlatot utasítottam el , mert nem tudták megfizetni a lakást, pedig sokszor én is örültem volna neki, ha végre egy magyar filmben is megjelenhetunk.
Ezek mind nem kellenek a forgatashoz, a filmeken nem is szerepelhetnek szerzői jogok miatt, viszont a figyelem felkeltesere mindenképpen alkalmasak, nem azért mert nagy nevek, hanem azért mert tökéletes harmóniában vannak a lakassal.
köszi, én se szeretem a galériát, az enyém sincs feldarabolva, eredeti 130 éves dupla gerébtokos ablak, tölgyparketta, és belső kerületi.2 gond van, 1) benne lakom2)kortars magyar festokkel, mint Konok, Nadler Fajo, Bak stb, folytatva az egyedi szobrokat, keramiakkal mint Székely Pierre, Gorka, Schrammel, Kecskeméti stb. nincsenek benne, mert nálam nem volt aranykanál a kezdetekkor ;)
Először is nem egy ilyen topikból szereztem az ismereteim az ingatlanpiacról. Természetesen nem a semmiből kerestek meg, nem ez az első forgatás nálunk. Először az Airbnb hirdetésünk alapján találták meg 10 évvelezelőtt, akkoriban még az is ritkaság volt hogy valaki profi fotóssal fotóztat, a mi kepeinkről pedig ordított, hogy a lakás nem követ semmilyen sémát "one of a kind", ahogy a vendegeink mondják. Aztán már keringtek képek a lakasainkról filmes körökben. És hogy mi kell ahhoz hogy extrém áron a te lakásod válasszák? Először is, mindent másképp kell csinálni mint ahogy a fősodor teszi. Hányszor halottam, hogy daraboljam fel a 130 nm-es lakást mert ugy sokkal jobb lesz a hozam. Hányan magyarázták nekem hogy nagyszerű laminált padlók vannak, minek teszek 100 nm-re tömör füstölt tölgy parkettat? Miért foglalkozok az eredeti belső nyilaszarok felújításával amikor egy Airbnb-vendégnek csak az kell hogy aludhassak valahol es az értékes dolgokat úgyis tönkreteszik. Hogy èrheti meg galériából egyedi butorokkal berendezni egy ilyen lakast? Kit erdekelnek a lakasban talalhato egyedi mualkotasok, kezdve a kortars magyar festokkel, mint Konok, Nadler Fajo, Bak stb, folytatva az egyedi szobrokat, keramiakkal mint Székely Pierre, Gorka, Schrammel, Kecskeméti stb. Nos nekünk más vendegkorunk van elofordult hogy a vendeg a Gresham szállóban kenyszerult meghosszabbitani a budapesti tartózkodási, mert ajnálatukra erre nálunk mar nem volt lehetőség. Remélem segítettem!
"Egy hétre adtam ki a lakásom, ha ide leírnam mennyiért, senki nem hinné el, úgyhogy nem teszem. A location manager egy napot szánt rá hogy a birtokában lévő kevés kép alapján megtalalja a lakast. Az egyiken látszott az előttünk lévő park, így megtalalt. Ez kellett nekik, megfizették." Ha már itt menőztél, akkor úgy lenne kerek ha el is mondanád hogy mit kell csinálni ahhoz hogy vkit a semmiből felhívjanak valakik hogy kibérelném a kecód a semmiből egy vagyonért... ha pedig a véletlen műve akkor meg mire fel menő ez a vagyonszerzés? ez itt most a lottó topic?
Érdekes, az erste marketen ott van XS2689948078, és mintha onnan indítható lenne netbroker. Én újabban george-ot használok, ott se az államkötvények se az etf-ek alatt nem ismeri fel ezt az isin-t. Lehet meg kellene kérdezni telefonon, hogyan tovább.
Ez engem is érdekelne. Légyszi írd már le részletesebben kicsit pontosan hol. Utánanéztem, nincs ilyen a netbrókeren. Másodpiac és minimum 50 000 euro kell hogy az erste foglalkozzon ezzel. Legalábbis ezt mondtak. no persze én a régebbit akarnám, amik 7% körül vannak.
Sajnos esélytelen a férfiak 40 nyugdíj projekt. Igazából a nőknek sem éri meg a Nők40 csak azok tudnak-mennek el akiknek vezetői fizetésük vagy van jó kis eltartó férjük. Sokat buknak vele.
most jött velem szembe, az egész kampányban elkerült a férfiak negyven gondolata. Hát igen nehezen tudom elképzelni. Másfelé emelgetik a korhatárt, a nyugdíjkassza meg nem éppen túltelítődött.... De ha bármi rugalmasabb dologgal előjönnek mint az életkorhoz kötött ám legyen, lehet motiválná is a legális foglalkoztatást, fehéredhetne kicsit a helyzet...
Ahogy az látszik, a kakaópor és a tejföl esetében az extrémnél is extrémebb áremelkedés ment végbe. Épp ezért ezeket kiszűrve, a maradék 39 terméket vizsgálva2020-hoz képest 2025-re mintegy 67 százalék volt az átlagos élelmiszerár-emelkedés.
Ha gondolod, csináld. Én már hidegrázást kapok az ingatlanoktól. Most utaltam el egy teherautónyi építőanyagra pénzt. Én ahogy tudok menekülök BP belvárosból a kertvárosi zöldbe meg a tengerpartra.
Mindig vannak jó lehetőségek a piacon, főleg, ha az ember nem akar venni semmit, csak figyel és ha van valami kiemelkedően jó lehetőség gyorsan lép. Nekem nem drága lakás kell, hanem abban a szegmensben próbálok keresgélni, amiben ugy gondolom hogy most csökkent a fizetőképes kereslet. A én celpiacom a nem levalasztott belvárosi lakás lehetőleg minél több eredeti elemmel, minél egyedibb karakterrel, top lokacioval. A legjobb az lenne, ha olyan házban tudnék venni ahol mar van lakadunk, több ilyen áll üresen, de évek óta nem történik semmi.
Tudom a filmesek..azért ez nincs minden héten..ahogy gondolod.. nem egy ligában játszunk ha neked belvárosi drága lakás kell akkor vegyed. Ner kiszàlló meg olyanok az nincs. Senki nem.fog tizmilliokat engedni. Most alkudtam 90 körüli lakásokra 2-3M alku alap mozgás tér volt.
Átmehetnék Fatfirebe es és mondhatnám, hogy nem csak az általad ismert világ létezik. Egy hétre adtam ki a lakásom, ha ide leírnam mennyiért, senki nem hinné el, úgyhogy nem teszem. A location manager egy napot szánt rá hogy a birtokában lévő kevés kép alapján megtalalja a lakast. Az egyiken látszott az előttünk lévő park, így megtalalt. Ez kellett nekik, megfizették.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)