Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Goldstein17 2026. 04. 26. 16:22
Előzmény: #3618  Spiller
Nehéz megfejteni,  hogy mit szeretnél mondani. Azt viszont itt senkitől nem hallottam hogy elrabolták volna a jövőjét. Most viszont kimondom, mindannyiunk jövőjét elrabolták, a tiéd is, de ez már a múlt. 
Spiller 2026. 04. 26. 16:16
Előzmény: #3607  bronz
megjött mind a kettő a fő még kimaradt.  (lásd videó) 
Spiller 2026. 04. 26. 16:15
Előzmény: #3614  FatFIRE
sokan még a nagy csoportba sem tudnak átlépni a kiscsopiból.  Nem érdemes nagy energiát beléjük fektetni.  Én néha megyek egy kört hátha... de reménytelenek. 
Mondjuk szar lehet, ha azt gondolod nagy kártya vagy a pakliban aztán még ötven évesen sem osztottak olyan lapot ami jó lenne. Akkor azért elgázol  a valóság. Persze akkor jön az önigazolás. "Mink nem olyanok vagyunk meg az XY tehet róla"..aki elrabolta a jövőjét. Én mint társadalmi rétegződést vizsgálgatom ezeket érdekel a logikájuk a döntési folyamatok.. mert ez determinálja az életüket...tanulságos.  
N0MAD 2026. 04. 26. 16:13
Előzmény: #3615  Spiller
Majd ha úgy érzem megértetted amit írtam ez is eljöhet.
N0MAD 2026. 04. 26. 16:12
Előzmény: #3614  FatFIRE
Nem is kell, a soknickessel eléggé egy húron pendültök.
Mondjuk ettöl még termeszetesen szólni fogok hogy minden második alkalommal elmondasz valamit ami nagyon nem a közvelemeny volt itt. (Ettől persze elhangozhatott, ha mas nem tőletek)
Spiller 2026. 04. 26. 16:06
Előzmény: #3613  N0MAD
talán el kellene töprengened nem a többiek nem értik hanem te. Mondtam párszor. 
FatFIRE 2026. 04. 26. 15:17
Előzmény: #3613  N0MAD
"Természetesen senkinem mondott olyat hoty nincsenek lehetőségek"
Nem érdemes veled beszélgetni, te az égről a napot is is letagadnád. 🤷🏻‍♂️🤡
N0MAD 2026. 04. 26. 15:01
Előzmény: #3612  FatFIRE
Természetesen senkinem mondott olyat hoty nincsenek lehetőségek, csak a hangok a fejedben, de könnyebb azzal vitatkozni amit senki se állított.
Várj csak, ki is csinálta ezt? Jaa komplett ner. Oké. Érthető.
FatFIRE 2026. 04. 26. 14:26
Előzmény: #3611  Freeshark
Én inkább kedvtelésből dolgozgatok mellette, de úgy, hogy rám csak a folyamat alkotó, értékteremtő része marad.
Zanza2 
Mindkét gyerekem alkalmazott kutatással foglalkozik és mindkettő ugyanazt mondja: a legjobbak általában most sem az állami cicit szívogatják. 🙂‍↔️
Spiller 
Ne bánd, ismerkedjenek csak egy kicsit a kapitalizmussal, ne bélelje olyan kényelmessé a fekhelyüket az állam. Szórakoztató, hogy éppen az AI-forradalom korában terjesztik a különböző bölcsességeket arról, mennyire nincsenek előttük lehetőségek. Pedig én ezzel a nem létező lehetőséggel is képes vagyok szabad szemmel látható összegeket keresni. 😂
Freeshark 2026. 04. 26. 12:45
A fire életmód érdekes hiszen az embernek bőven van ideje akár aktívan tradekhez is indexekkel részvényekkel.
N0MAD 2026. 04. 26. 11:40
Előzmény: #3609  FR73
Képtelen elfogadni hogy valaki annak tudatában szavazhatott a tiszára hogy valahol valami adó emelkedhet. 
A csökkenés természetesen egyrészt kizárt mert önmagát elszégényítve a fidesz csak ad-ad adadadad, másrészt meg akkor az csak káros lehet.
Már annyira szánalmas a vergődés hogy ciki rá reagálni de ha nem mutatnak rá neki hogy csinál magából mondatonként hülyét azt hiszi akkora bölcs hogy bekussoltatta az univerzumot :D
FR73 2026. 04. 26. 08:50
Előzmény: #3605  Spiller
Gondold át, mekkora elégedetlenség volt a Fidesszel szemben, ha a jobb anyagi helyzetűek körében még súlyosabb vereséget szenvedtek, mint a kvázi nincstelen zselléreknél.
Volt osztálytársam orvos, hiába jól keres, már szó szerint hányingere volt a Fidesztől és a fideszpropagandától.
Oroszország gyönyőrű, Ny-Európa borzalom, Mészáros Lőrinc bátor, mi vagyunk a legnagyobbak hejj hejj, ezt harsogta a propaganda. Elgurult a gyógyszerük mikor azt hitték a narancsközpontban, hogy erre van igénye a népnek, és már csak egy zsák krumplit kell sztaniolba csomagolva adni a választás előtt.
N0MAD 2026. 04. 26. 08:31
Előzmény: #3607  bronz
várja a csodafegyvert és a vezér győzelmét bár már a bunkerjelenet megvolt. Kiváncsi vagyok a bunker előtti lezárás meglesz e.
Zámbó jimmy zenéjére.
bronz 2026. 04. 26. 05:45
Előzmény: #3605  Spiller
Ibiza Nudli zajec Spiller, akkor azért rettegsz hetek óta több topicban, mert minden jó? :)))
Aha. :))))
N0MAD 2026. 04. 25. 20:49
Nohát az összes fideszteoll alterego mennyire fire témáról beszélt amíg nem voltam!
Mondjuk sitten adott lesz a megélhetés az érintetteknek, örülök ha ezzel megvilágítottam. 
Spiller 2026. 04. 25. 20:35
Előzmény: #3604  Goldstein17
Persze nem erted. Ha ugy veszem alapbol nem is erdekel. A jobbágyok kapjak meg amit kell. Tanultabbak lettek az emberek de a 80%  az mindig a birka 80% marad. Jo helyzetben várom a valtozasokat. A parlamenti idoszak nyari szuneteig sikminden kiderul a Jézuska a meghozzs a felismereseket. Nekem most minden jo. 
Goldstein17 2026. 04. 25. 19:05
Előzmény: #3601  Spiller
Azt hiszem már az összes kérdésed megválaszolasra került, de azért újra és újra felteszed ezeket. Attól,  hogy minden társadalmi réteget a maga szintjén kitömtek,  legyen az egy zsák krumpli, ilyen-olyan családtámogatás, vagy fegyverpénz, a dolgok nagyon rossz irányba mentek. Hazug alamizsnaval lancoltak magukhoz a szavazókat, így még mindig maradt két és fél millió -döbbenet. Mindez az ország hatékonyságának rovására történt, torzítva a piacot, növelve a költségvetési terheket, rontva a hatékonyságot.Végig lehetne menni az összes intézkedésen, kezdve a "rezsi csökkentéssel" , ami valójában támogatás, semmilyen módon nem csökkenti a rezsit, folytatva a lakasvasarlasi támogatással és a különböző árstoppokkal. Bármilyen fájdalmas számodra, a választók ezúttal túl tudtak lépni a forintok szamolgatasan, kivételesen ez egy mindent elsöprő értékalapú választás volt,  Európára szavaztunk!
Zanza2 2026. 04. 25. 17:15
Előzmény: #3596  Spiller
Már sokadszor bizonyítod mély és széleskörű ismerteidet a tudomány világáról, rálátásodat az alap- és alkalmazott kutatásokra, nem kevésbé az akadémiára.
Zanza2 2026. 04. 25. 17:05
Előzmény: #3599  Spiller
Ezt is megfejtettük már jó párszor.
Mert nekik - velünk ellentétben - stabil, értékálló valutájuk van, amely köré évtizedek alatt kiépült egy bizalom. Náluk a saját valuta valóban egy szuverén monetáris politika lehetőségét jelenti, nem pedig árfolyamkockázatot.
Spiller 2026. 04. 25. 16:40
ami még jobban a témához kapcsolódik és részben az én értetlenkedésem. Vannak emberek akik roppant módon áhítják a FIRE létet. ok. aztán vannak a választások és ezek elég nagy száma egy új és bizonytalan igéretek színtjén sem átlátható dologra szavaz.   Ők látták előre a jövőt vagy egyszerűen megér nekik annyit kockáztatni és kiállítanak egy bianko csekket.  
Most mi van: vannak életek. alkalmazottak. munka, két kereset.. mindenki alapból jól elvan... lakás, repülős nyaralás..1-2 autó, jó telefonok lakás, gyerekeknek különórák....  Kimaxoltak mindent. Gyerekek utáni kedvezmények adómentességek, rezsitámogatások, lakáshitel, megtakarítás többségnél állampapír adómentes jó kamattal. Örökölünk és berakjuk azt is állampapírba.. vagy kiadjuk jó lesz majd gyereknek.. gyerekeknek. Besegítenek esetleg a nagyszülők.. odaadják a 13.havi pénzt.. a lakásba a beugrót összedobták..   Tehát a teljes élet a meglévő társadalmi szövetre van felfuttatva.  Ha ekkora a kitettségem akkor változtatok egy bizonytalanra?  Mindenki maga tudja csak nekem fura. Egy vállalkozó az más, nagyobb a mozgástere, elbocsát, nem ruház be.. a költségeit beépíti az árba ..stb stb

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek