Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller 2026. 04. 25. 16:27
Van itt egy kettő akit betanítottak  különböző kulcsszavakra..és máig ezt nyomják.. ilyen a retteg.. retteg putyin orbán..meg persze mindenki aki nem ők. (csak képileg elképzelem a rettegő Putyint) Tehát feltételeznünk kellene most feltörtek az eddig elnyomott tehetségesek a jók... tehát van okunk rettegni.
Ha már rettegés: 
Mostanában egymás után jelennek meg tanulmányok miszerint ennyi annyi amannyi ember elég lenne a földön.. korábban 4-4,5 milliárd volt mostanában már csak 2,5milliárdot olvasok.  Mi történt.  Más sok a siserehad, ezeket el kell látni élelmiszerrel vagy legalább is fehérjékkel legyen az bogár vagy növesztett valami.. kell neki energia..néha javítani kell mert megbetegszik..aztán még jutalmazni is kell ne törje össze a gépeket megy utazni..plusz még amikor nem termel még kap pár évig pénzt.. összecseszi a légkört meg a górának sem tetszik ott zsizsegnek mindenhol. 
Ennek a biológiai masszának a felét már ki lehet váltani robotokkal, Ai rendszerekkel.. robotgyártó robotokkal.. ezek nem okoskodnak hidegben sötétben napi 24órát termelnek..  a biomassza a robotos termékekkel lesz kifizetve.. de mi lesz a többi termékkel?  vagy csak a ma még fejletlen nem utazgató massza marad meg? Meg azok az entitások akiknek javaik vannak és nincsenek benne a szisztemben? 
Mi a megoldás:  világjárvány? vagy megteszi a hatását a covid védőoltás?      
Spiller 2026. 04. 25. 16:10
Előzmény: #3594  Zanza2
aakkor már csak azon kellene elgondolkodni a svédek dánok, lengyelek csehek miért nem akartak eurt.
Spiller 2026. 04. 25. 16:05
Előzmény: #3591  ORK
persze nem értik mindig fáziskésésben vannak.  Van belőlük pár darab. 
Mindig ez jut eszembe:)
(1) Snatch - Desert Eagle 0.50 (HUN) - YouTube
Spiller 2026. 04. 25. 15:57
Előzmény: #3596  Spiller
lemaradt. A magyar földrajzi adottság az adott: Kik lehetünk? kelet nyugat kapuja, logisztikai és pénzügyi központ. Mellette egy innovatív gazdaság. Nyílván ehhez kell a világ legkorszerűbb konténer átrakója és egy korszerű vasúthálózat, ne 4-6 nap alatt menjen át rajtunk egy szerelvény vagy ne ennyi idő legyen amíg bepakolják.   
A magyar föld és az itt termett zöldségek gyümölcsök íze prémium kategória, a magyar fajtákat kell preferálni nem a hibrid szarokat.  A mezőgazdaságunk sem tud a nagyüzemi és rejtetten támogatott hatalmas gazdaságokkal versenyezni. Ebben is az osztrák minta van. Ott is sok kis gazdaság van termelik a BIO termékeket és olyan árut aminek van piaca.  2000ben ismertem egy céget, osztrákoknak szállítottak mini tejfeldolgozó gépsort. Osztrák paraszt lefejte reggel a tejet a fejőgéppel és innen már poharakba dobozokba csomagolta, ha kellett ízesítette. A helyi boltokkal iskolákkal kötöttek szerződést oda szállítottak. Mindez az osztrák adózás és bérek mellett. 
Spiller 2026. 04. 25. 15:47
Előzmény: #3592  ORK
Ezerszer leírtam Orbánék nálam 51%osak. Én utáltam ezt az osztogatást. A magyar gyerekek a szapoarodásához szükséges alapokat támogatom.  
A támogatások egy része eleve f..ság mert ha van egy kedvező alaphelyzet és abban nem tudsz előrelépni akkor nem kellene a töketleneket tehetségteleneket támágatni. 
Orbánék behozták a multikat ez jó, elvileg kiépülhet egy beszállítói kör ezeket mérniük kellett volna és minden beruházásnál közzétenni folyamatosan.  A munkák zöme betanított munka kevesebb a szakmunka.   Ráadásul qrva nagy támogatásokat adtak. Volt olyan ahány munkahely volt annyi milliárd támogatást kaptak. Azért ezt én is elfogadnám. Minden munkásom bérét járulékát 5-8évre évre kifizetik helyettem. Ráadásul volt olyan amikor az ingyenesség lejárt összepakoltak és elmentek. Talán valami szankciót mögé kellett volna rakni valami fedezetet. 
Én azt preferáltam volna: ok amit csináltak az alap,  akkuknak van jövője, ellenőrizni kell a szennyeződést és ennyi, ha megfelel mehet ha nem büntetés, ezt már induláskor el kell mondani.  Az is ok ha valamelyik cég el akar adni hadianyagot vagy bármit akkor annak legyen itt a szervize meg a gyártás egy része.  
- a minél nagyobb hozzáadott értékű feldolgozást preferálnám a mezőgazdaságban is. Megtiltanám az élőállat kivitelt, kegyetlen és felesleges. A nyersanyagok kivitelének a zömét is tiltanám vagy lefölözném. 
- A kutatásokat az egyetemeket össze kell kötni a startapokkal, a kutatási eredményeket azonnal átkonvertálni az alkalmazásba. israel és hasonló kis országok ezt csinálják.. 
- Ott van a fémipar: nem a szaros indiaiakkal kínával kell versenyezni akik strandpapucsban lángvágóval szétszednek leselejtezett hatalmas hajókat. A speciális fémek szerszámacélok és katonai felhasználású anyagok mind külföldről jönnek. Még egy szaros fogimplantátum is külföldi. Ha valakinek kell szerszámgép vagy gyártósor vagy turbina akkor osztrák,  svéd, német dán meg valami zsidó cucc jön be.  
- Gyümölcs és gabonatárolók. Ha télen veszel almát az osztrák vagy lengyel mert a magyar már nem jó. 
- Most a kutatók azt kutatnak amit akarnak, magas fizetés senki nem kér semmit számon, nem is publikál a zöme, költségtérítés még be sem járnak dolgozni. MTA ugyanez. lóf..t nekik.
- Kell egy fejlesztési terv és ezekhez igazodjanak a kutatások. És csak ezeket támogatni.  A kutatások zöme a világban már publikált és ezredszer elvégzett kísérlet.  (ja és minden laborműszer labor eszköz külföldi) 
Számtalan terület van amiben bárki jó lehet hatékonyabb napelemek, a felesleges energia tárolása, a drónok a drónelhárítás, speciális festékek. Még a szaros csatlakozók is mind külföldiek. 
- A kutatást az egyetemeket irányítani kórdinálni kell a reálgazdaság irányába. Olvastam usában az egyetemeken vannak kutatások és ha olyan a dolog akkor alapítanak rá egy céget a tanár meg a tanulók, behoznak kockázati pénzeket és beindítják, utána a tanár kiszáll de nem ők végzik a cégben operatív részét.
- Szóval kb 2000 ben leírtam ezeket. kicsit türelmesebben részletesebben. Csináltattam volna egy agytröszt csapattal egy gazdasági  átalakítási és fejlesztési tervet amit minden párt aláírt volna amit kötelezőnek fogadott volna el minden párt. Persze lehetett volna igény szerint módosítani új részekkel kiegészíteni. De amúgy nem kellett volna egy nagy ész. Az osztrák felépítvényt elég lett volna megcélozni. 

maveryck 2026. 04. 25. 15:34
Előzmény: #3594  Zanza2
Ez jó:)
Zanza2 2026. 04. 25. 15:20
Előzmény: #3593  Spiller
"Orbánék azt mondták..."
Akkor biztosan úgy van.
Spiller 2026. 04. 25. 15:14
Előzmény: #3592  ORK
Orbánék azt mondták akkor lehet bevezetni az eurt ha ha az eur átlagnál tartunk.  Ez vonatkozik a bérekre is. A béreknek arányban kell lenni az  1 főre eső GDP vel.  Most itt tartunk. 
Ország 2025 Egy főre jutó GDP (Nominális, USD)Fejlettség (EU27 átlag = 100%)
Ausztria63 161 $117%
Németország60 439 $115%
Lengyelország28 374 $80–90%*
Magyarország25 826 $~70%
ORK
ORK 2026. 04. 25. 12:34
Előzmény: #3584  Spiller
Ez még viccnek is rossz. Akkor ott tartunk, hogy lassan nem érdemes vállalkozni és megtakarítani. Gyönyörű szép világ elé nézünk..
ORK
ORK 2026. 04. 25. 12:33
Előzmény: #3586  Spiller
Igen...nem érti, hogy ha nekem több az adó akkor a fizetésemelése lesz kevesebb:) Én ugyanúgy fogok élni
ORK
ORK 2026. 04. 25. 12:32
Előzmény: #3588  N0MAD
A sikertelenséged nem szégyen, viszont a trollkodás meg az irigykedésed itt...hát az már sajnálatraméltó...:(
ORK
ORK 2026. 04. 25. 12:30
Előzmény: #3587  Spiller
:DDDD Valóban.!!! A szintjén verhetetelen :))
N0MAD 2026. 04. 23. 22:35
Előzmény: #3581  ORK
leírtam párszor, miattad aztán nem fogom.
játszd el a sikerest bár nem áll jól. És szokj hozzá a narancsos buktához, az ország túlnyomó része boldog.
Spiller 2026. 04. 23. 21:11
Előzmény: #3583  ORK
Mindenki a maga kategóriájában harcol.
Spiller 2026. 04. 23. 21:10
Előzmény: #3563  Joyce
A penztelen proletarok szoktak orulni annak  hogy majd jol megadoztatjak a "gazdagokat" Ha valaki nem ert el semmit  ha 40 mult  az mar nem is fog. 
riskmanagementisnice 2026. 04. 23. 21:01
Előzmény: #3580  Lou70

Így van, egy 2 gyerekes kereső aki mondjuk Br 400-at keres már most sem fizet adót életkortól függetlenül, 2 gyerek után járó adókedvezmény 80.000 Ft, így a 60e adóból kerek nulla marad.
De egy 1 gyerekes kereső aki Br 400-at keres is 10%-os kulccsal adózik (60e adóból lejön 20e, marad 40e).
Ügyes húzás, mert nagyon jól hangzik, de lényegében csak a gyerektelen alacsony keresőknek ad ez most pluszt.
Spiller 2026. 04. 23. 21:00
Előzmény: #3557  festina88
Vettem a faradsagot es megneztem kb 10 ora videot nxilatkozatokat, eus es imf sjanlasokat. En azt mondtam 9-18-36 % szja. Azots a 9%mar pipa.25%tao, 22% ado minden kamatra hozamra allampapirra is.
https://www.facebook.com/share/v/18LVNTJ5TB/
ORK
ORK 2026. 04. 23. 20:06
Előzmény: #3576  N0MAD
Gondolom a Te szinteden az a védekezés, hogy vettés 2 csomag toalettpapírt :D
ORK
ORK 2026. 04. 23. 20:04
Előzmény: #3580  Lou70
Valójában.Én inkább attól tartok, hogy ez csak arra jó,  nekünk emelni lehessen. REmélem a a megtakarításainkat nem akarják megcsapolni.
ORK
ORK 2026. 04. 23. 20:03
Előzmény: #3576  N0MAD
Istenem, de szánalmas....Nem tehetünk róla, hogy irígy vagy ránk. Sajnálom

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek