Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash2 csütörtök, 06:13
Előzmény: #3430  FR73
A tanárok a Covid otthonlét (nincs tanítás-full fizu) óta nem tértek magukhoz.  
3 dolog érdekli őket : Full fizu, évente béremelés, és a nyári -téli- tavaszi szünet.
HZsooolt
HZsooolt szerda, 20:41
pain in the ass titeket olvasni
Placi82 szerda, 19:28
Előzmény: #3437  Placi82
Komplett egesz  forumra gondoltam.
Mindenki ki lett  mentve, agyon lett  dotalva, megússza mindenki aki nem szült le 3 vállalt gyereket, vagyon hatás effektus miatt, minden kadar rendszerben egyeseknek ketteseknek  kiutalt, par havi bérért gengsztervaltaskor bagoert  megvett Budai kádwr dülős  uri   lakások,  de a panelok is  az utóbbi 10 évben euróban szamolva is kb 500%ot mentek alsó hangon.... 
Allam vállalja át a fix alacsony kamatozasu hitelekbol adódó éves több 1000 Mrd Ft  kamatswap  költséget. Nem az emberek és a KKV viselik a változó kamatozasu hitelek ódiumat mint 2010 előtt..... 
Jobb autókkal járnak az emberek mint Németben, alig fizetnek rezsit, és sír a szájuk. 
Megkapják majd a neolibeket pislogni fognak mint a békák a forró vízben, előre megmondom.
Persze a "kivalasztottak" körön kívüli többség.... :) 
Hu most mit fogok kapni inkább el se olvasom. 🤣
Placi82 szerda, 19:13
Előzmény: #3414  Goldstein17
70 es években rendszellensegek, lettek volna?? Fura. Oké. Nem mondok erre  semmit. 
Egy Fatfire, Sehmet, etc.... Családjáról vagy róluk elhiszem... A latasmodjukbol. 
Meg így  fórumon is tudok  anomaliat szűrni, azért elhelyezem, pozícionalom  az embereket.....Az ördög a részletekben rejlik. 😉
2)Fatfire.
 Kb nekem   hányingerem, van nekem is ettől a fórumtol, redukalom is minimumra ezentúl  a hozzászolasokat . Jól teszed ha kelet felé tendalsz...... Diverzifikalsz, 
Ha ez a társadalom lekepzese ami itt a  fórumon van, akkor kimerem jelenteni, hogy a valós tudasához es teljesítményhez/termelekenysegéhez képest bizony túl jó eletszinvonalon élt a társadalom nagy része. 
Off
Zanza2 szerda, 13:45
Előzmény: #3423  FatFIRE
Azoknak válaszoltak, akiknek szerinted volt értelmes mondatuk a topikhoz.
Ezt nem sikerült értelmezned  🤷🏻‍♂️
Goldstein17 szerda, 13:19
Előzmény: #3434  FatFIRE
Nem kell tolmács, leírtad érthetően. Eddigi megnyilvánulásaitok alapján feltételeztem, hogy nem az Akadémia rendes tagjai közé kerültetek be és nem is erről értekeztek, amikor az irígységről van szó, de javíts ki ha tévedek.
FatFIRE szerda, 13:15
Előzmény: #3432  Goldstein17
Láthatjátok, ehhez tényleg tolmács kell. 🙂 
"Bekerülni" azok közé, akik tisztességes úton előrébb tudtak lépni (nem csak gazdaságilag). Az általad képviselt gondolkodás a magyar társadalom fejlődésének legnagyobb gátja, mert újból és újból megerősíti a reménytelenség életérzését és sikeresek erkölcsi delegitimizációját. Kitűnő példa erre, hogy a kontextusba sikerült rögtön beemelned a NER-t és a sutyerákokat. Gratulálok!
Goldstein17 szerda, 12:26
Előzmény: #3432  Goldstein17
Ilyenkor megjelenik lelki szemeim előtt Szíjártó Peti a kakastarajával és a tornacipőjével, vagy Rogán ahogy belebámul a kamerába a bamba tekintetével. Ők megcsinálták. Bekerültek, megszerezték.
Goldstein17 szerda, 12:06
Előzmény: #3429  FatFIRE
Nekem túl egyszerű ez a kategorizálás, a magadfajta (Spiller, Laci stb.) tényleg így kategorizáljátok a társadalmat? Van aki be tud kerülni, van aki nem. Hova, a sutyerákok közé? Van aki meg tudja szerezni, van aki nem. Mit, azt néhány száz milliót, amitől különbnek érezheti magát, mint a többség? 
N0MAD szerda, 11:59
Előzmény: #3429  FatFIRE
tehát a magamfajta aljanép nem érti hogy a gyerekeid nem születtek az elmondásod szerint topvagyonú családodba hanem bekerültek a saját erejükből.
Hát erre nem készültem válasszal, bevallom.
És nem, nem ezért nem ülünk egy asztalnál ha engem kérdezel, de ezt nem fejteném ki.
FR73 szerda, 11:39
Előzmény: #3425  net91
A gyerekem gimijében egy dolog biztos, új év új angoltanár. Már statisztikai mintavételre is alkalmas lesz lassan a helyzet, a tapasztalat 2 jó tanárra jut egy rossz.
FatFIRE szerda, 11:18
Előzmény: #3426  N0MAD
A magadfajta emberek ezt soha nem szokták érteni:
Nem születni kell, hanem bekerülni.
Nem kapni kell, hanem megszerezni.
Óriási különbség.
Az egész gondolkodásmódotok teljesen más pályán mozog, úgyhogy ezért nem ülünk egy asztalnál és ezért nem beszélünk egy nyelven. 🤷🏻‍♂️
Goldstein17 szerda, 11:08
Előzmény: #3427  N0MAD
Több éven keresztül bérelt tőlünk egy 130 nm-es XII kerületi egy fizika tanár. Elvált ember volt, agyereke néha egy pár napra meglátogatta. A Deutsche Schule-ban tanított a Cinege utcában, lehet találgatni, hogy mennyi volt a fietése.... 
N0MAD szerda, 10:54
Előzmény: #3425  net91
Azt szoktam mondani ahhoz hogy jó oktatás legyen az kell hogy a tanárok sorbanálljanak hogy taníthassanak iskolában, akkor lehet válogatni közűlük, vagy legalábbis kiszelektálni azokat akiket nem szabad gyerekek közelébe se engedni.
Ésakkor nézzük meg mennyit keres mondjuk egy magán angoltanár óránkénként (egyéni és csoportos) és mennyit iskolában. (mégha vannak is előnyei az alkalmazotti létnek is)
Na, akkor csak ilyen messze vagyunk a vállalható szinttől.
N0MAD szerda, 10:49
Előzmény: #3424  FatFIRE
persze, nyilván hülye aki azt állítja komoly arccal hogy a felső 1-2%ba születni szerencse? Hát kacagják őket arcon!
Alsó 1-2%ból pont annyi ember van, semmi szerencse nem kell hozzá. Alap matek. 
Tényleg elhiszem úgy érzed te és a világ más nyelvet beszél.
net91 szerda, 10:47
Előzmény: #3417  Placi82
"Mondjuk a Gy. Feri jól kicseszett velem mikor a párhuzamos nappali képzés ingyenessegét eltorolte, ha jól emlékszem ő volt az ..."
 A figyesz meg az oktatást törölte el. A gyermekem iskolájában képesítés nélküli kollégiumi nevelő tanár tanít matematikát és angolt. Ez utóbbi nyelvet ő sem beszéli csak tanítja. És nem nem vidéken, hanem Budapesten. 
FatFIRE szerda, 10:45
Előzmény: #3407  ORK
"Meg az irígység, hogy vitted valamire. Mindíg meghallgattam, hogy szerencsém volt."
Igen, ez az első szövegük arra, hogy az ember felismerje és pattintsa őket. Mindkét gyerekemnek ugyanezt nyomják az utódaik is. 😂
FatFIRE szerda, 10:42
Egymás után hárman is olyanok írtak, akiknek eddig egyetlen értelmes mondatuk nem volt a topichoz. Ennyire üres az életetek?
sityaki szerda, 01:23
Előzmény: #3412  Placi82
Érdekes ez az elfojthatatlanul feltörő frusztráltság.
Zanza2 kedd, 23:38
Előzmény: #3384  Spiller
"Akik kimentek azok tobbsege visszajott akiket ismerek..egyik sem milliomoskent.. A 4x es fizetessel nem eltek tartalmasabb eletet mint itt. Egybol betagozodtak..egybol elfogadtak a tarsadalmi helyuket..azt is latni kellett mi az ami nekik a maximum az ottani társadalomban. Azok maradtak akik vegyesen hazasodtak..azok meg hazajonnek evente tobbszor.. Akkor ez mi?"
Anekdota.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek