Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller 2025. 11. 15. 19:56
Előzmény: #2421  szieszta
Szerintem tévedés. Spórolásból még senki nem gazdagodott meg. Én azt vallom a természetes igényed szerint kell élned és ezen felül kell keresned és azt fekteted be és élvezed a hozamát. Kell a jutalom, hogy ne fásulj be.   Anno sokat dolgoztam de jártam az éjszakát, szerettem a hangulatát és sok sok kaland...  Egyik évben 60napot dolgoztam egyben éreztem vagy elszakadok vagy elpusztulok ha nem pihenek.  Mondom nekem,  régi vágyam Thaiföld csapjunk bele.. utazási iroda.. van 9 és 13éjszakás cucc  alig drágább a 13éjszakás mert másnap éjfél előtt indulás.. huhh ez sikerült..de nem mert útlevelem nem volt +6hónapig érvényes.. mondom nőnek mi legyen  mondta szembe van belügynek az útlevél sürgősségi ügyelete..hátha de még soha senkinek nem...  kifizetem mondtam ő mondja de nem tudja visszaadni a pénzt ha nem.. ok.. elmentem mutatom a csajszinak a papírt.. aranyos volt mondta este 7re menjek vissza..sikerült...december 20 körül.. ..ködös ónosesős idő -2-3fok.. repülőn pezsgő.bealudtam..sztyuvi betakart.. BKK leszálláskor ébresztettek fel... nem sokkal később a 6.  emeleti japánkert  medencéjében röfögtem 32fok napfény... és ott voltak a sztyuvik a vízben.  Milyenek az emberek:  Volt egy fiatal pár nászutasok. A csaj nagyon barátkozott kérdezte mennyibe került az utam és mennyi időre jöttem, mondtam 248.000 (tán akkor sok pénz volt) mondja nekik 340.000et fizettek a szülei, januárban kifizették és 9nap. És többet nem szóltak hozzám :)  
Placi82 2025. 11. 15. 19:53
Előzmény: #2437  Spiller
Vegyel megbízható 3 - 4 legnagyobb kereskedotol. 
Placi82 2025. 11. 15. 19:38
Előzmény: #2437  Spiller
Na, ezt hogy csinálták. Hamisitok be vitték az aranypiachoz és vagy a concludehoz vagy a correctgoldhoz. Ott bevetelkor ellenorzik?
Vagy ezt hogy? 
Tömeges jelenség lenne, akkor baj lenne. Már az gyanús hogy zaloghazhoz vitték be, és nem hivatalos aranyforgalmazohoz, hisz ott többet adnak érte, mint a zaloghaz!! 
Spiller 2025. 11. 15. 19:10
Előzmény: #2432  Placi82
mérget ne vegyél rá.
Hamisított befektetési aranytömbök - BFKH
Pont a kisebb tételeket lehet könnyebben hamisítani és értékesíteni. a kilósakat ellenőrzik. 
Capi
Capi 2025. 11. 15. 18:53
Előzmény: #2430  Goldstein17
Nálam amiben tartósítószer van az ultrafeldolgozott. A felvágott is.
Placi82 2025. 11. 15. 18:44
Előzmény: #2434  Freeshark
O tempora, O mores!! 
 Változnak az idők,szerintem,barcsak Buffett, vagy Burry világa lenne már az utóbbi években. Ott voltak logikus kiszamíthato racionális fundamenntumok és szabályok. 
Mar nincsennek.... Mindennek a reciproka következik be.. 
Buffett is azért ül KP ban már jó régen mert azt hitte..... Közben az indexek meg ATH rá mentek és csak mentek, és mentek,..... Vett az öreg OXY t zsakszamra, például, 55 on legutoljára 41$ en láttam. 
Szegény Burry a zseniális anomaliakra kiszuro Burry, akire fel ezek a zsenialitasa miatt, az meg vissza adta az engedélyét... Konyec... Elege lett... 
Szóval ez bonyolultabb dolog.... 
Freeshark 2025. 11. 15. 17:50
Előzmény: #2428  Placi82
Az aranyról Buffett kimondta az igazságot.
Emellett csak Fiat pénzzel lehet indexbe v részvénybe fektetni.
Placi82 2025. 11. 15. 17:26
Előzmény: #2431  Goldstein17
Ezt hívják csendes gazdagságnak. Mint Fatfire is, Spiller is. 
Nem ugrálnak. Mert minek.... Akinek van az már nem mutatja... 
Mondjuk a te esetetedben gyanitom, hogy 4 ik generációt visszamenőleg nem parasztok, vagy kondasok voltak az ősök😉
Spiller meg olyan lehet mint én, csak bátrabb, lazább . 🤣
Placi82 2025. 11. 15. 17:22
Előzmény: #2409  Spiller
Vehetsz nyugodtan argor heraust tombot műanyagba csomagoltat.
Kicsiket nem hamisitjak.. 
Én egyszer olvastam életemben egy külföldi oldalon  hamisítás dologról, az is valami arab cucc volt és talán 1 kg os. Abba wolframot tettek. Kívül még pár mm arany volt.... 
Szóval egy 50g ossal ezt lehetetlen megcsinalni és egy 100 gl is, mert nem éri meg macera, és nem tudod bevinni pár mm arany al minden oldala mert olyan vékony. 
1 kg se túl nagy de  ott megerheti trukkozni, ha ettől félsz, de 100 g és alatta szinte kitárt... 
Goldstein17 2025. 11. 15. 16:21
"Nekem van több újgazdag ismerősöm, míg én azzal dicsekszem, hogy valamit sikerült olcsón megszereznem, azoknak az a boldogság, hogy közhírré tegyék, milyen drágán élnek. Nem számít, hogy hitelből, de urizálnak, ha kell, ha  nem.
Olyan jó volt nézni az egyik arcát, mikor az újabbik autónkból szálltam ki és meglepődött, hogy ez az enyém. Aztán elkezdett sárgulni az irigységtől, mikor bementem a házba és azt sem tudta, hogy az is az enyém. És még ha tudná, hogy más is az enyém. :-)
Egy picit számon is kérte, de mondtam neki, míg valaki az élményeket gyűjti (mert ő sokat utazik) , én a vagyont."
A két magatartás egy tőről fakad, mindkettő esetén mások szemével próbálja megítélni magát az ember. 
Goldstein17 2025. 11. 15. 16:07
Előzmény: #2422  Capi
Érdekes hogy a felvágottakról, amit a 2A kategóriába sorolnak nem esik szó a cikkben.
Ultrafeldolgozott ételt nem eszem, de húst fogyasztok. Tegnap tértem vissza egy elhúzódó magyarorszagi tartózkodás után Belgiumba, mindig meglepődök hogy itt más íze van a zöldségeknek. 
Placi82 2025. 11. 15. 14:52
Előzmény: #2428  Placi82
Magyarán a dollár, euró, és forint csak adóssag ígérvenye. 
Placi82 2025. 11. 15. 14:50
Előzmény: #2426  Freeshark
Hülyeség. 
Az arany a pénz, a fontsterling meg csak adóssag. (Nathan Rotchild) 
Freeshark 2025. 11. 15. 14:00
Végrehajtási ingatlanokkal érdemes foglalkozni, az előző tulajt nem kell kitenni hanem lehetőséget kell neki biztosítani arra h visszabérelje tehát maradhat.
Freeshark 2025. 11. 15. 13:57
Előzmény: #2409  Spiller
Ami tény h fizikai arannyal nem lehet vagyont építeni! 
Törölt felhasználó 2025. 11. 15. 13:39
Előzmény: #2402  Spiller
Szerintem hagyd, ezek a támadások egyetlen mondatnyi választ sem érdemelnek. Sok lúd disznóz győz alapon folyik itt a küzdelem az értelem és az értelmes ember ellen...
Capi 
"Tapasztaltom, hogy ha az alkalmazottra bízod akkor szétlopnak, hazudnak, csalnak......én ezt nem választanám."
Ez a biznisz jellegétől is függ. Van, ahol állandó tulajdonosi kontroll nélkül garantáltan nem megy, de pl. az e-kereskedelemben teljesen más a helyzet. 
szieszta 
Alapvetően abból lehet gazdagodni, hogy jól keresel és képes vagy befektetni. Hiába dolgozik sokat és takarít meg nagy arányban a jómunkásember, gyors tempóban szakad le a társadalom vagyonos rétegeitől.
Capi
Szinte egyáltalán nem fogyasztok ilyesmit, ahogy például alkoholt, vagy gluténtartalmú ételt sem szoktam.
pkondacs1 2025. 11. 15. 12:39
Inkább abból gazdagszik meg, hogy okosan fekteti be a pénzét és abból tanul. 
Ha arra fecsérled az időd, hogy analizáld hol tudsz spórolni pár ezer Ft-ot, azzal csak az időd megy el, és nem tanulsz vele. A növekedés a lényeg, nem a spórolás. 
Befektetni a megtakarított pénzt, vagy saját tudásba, vagy eszközbe, vagy üzletbe, ebből lehet minél gyorsabb FIRE.  
Freszelés 2025. 11. 15. 10:56
Előzmény: #2422  Capi
jó sokat.
de ez jó hír igazából: kevesebb időre kell beosztani a pénzt hamarabb érheti el egy mekis kaját zabáló a fire szintet.
nem. nincs /s.
Capi
Capi 2025. 11. 15. 10:24
https://index.hu/tudomany/2025/11/15/rak-millenialok-etkezes-alkohol-alvas-gyogyszer-stressz/
A FIRE tagoktól kérdezem, hogy mennyi ultrafeldolgozott ételt esznek?
szieszta 2025. 11. 15. 09:39
Előzmény: #2412  slash

Az ember nem abból gazdagszik, amit megkeres, hanem amit nem szór el.
Nekem van több újgazdag ismerősöm, míg én azzal dicsekszem, hogy valamit sikerült olcsón megszereznem, azoknak az a boldogság, hogy közhírré tegyék, milyen drágán élnek. Nem számít, hogy hitelből, de urizálnak, ha kell, ha  nem.
Olyan jó volt nézni az egyik arcát, mikor az újabbik autónkból szálltam ki és meglepődött, hogy ez az enyém. Aztán elkezdett sárgulni az irigységtől, mikor bementem a házba és azt sem tudta, hogy az is az enyém. És még ha tudná, hogy más is az enyém. :-)
Egy picit számon is kérte, de mondtam neki, míg valaki az élményeket gyűjti (mert ő sokat utazik) , én a vagyont.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek