Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2025. 10. 21. 08:41
Előzmény: #1136  Spiller
Apám a szociban vezető funkcióban volt, el sem hiszed, mennyiszer vágták a fejemhez, könnyű neked. Aztán jött a forradalom és ott is bizonyított. Aztán nekem kellett megállnom a helyemet, eléggé bizonytalan helyzetekben. Föleg, mikor apu szélütést kapott és minden a nyakamba borult, egyik napról a másikra. Szerencsére , vagy az orvosoknak köszönhetően 20 év után, 84 évesen jól van, de felelős dolgot nem lehet rábízni. 
Én meg sikeresen gyarapítottam az átvett alapokat.
Spiller 2025. 10. 21. 08:38
Előzmény: #1106  N0MAD
Persze nem erted. 
Spiller 2025. 10. 21. 08:27
Előzmény: #1135  szieszta
Ezért mondtam megy a sorsod, vannak rajta kilometerkovek,  és elersz egy 2es hármas elagozashoz. Ott te döntesz. Ahogy döntesz úgy folytatódik a film. Néha jön fatal is az utadon, vagy lephetsz szerencsmezore vagy pár körből kimaradsz vagy exit kártya. Vége a filmednek kitakaritanak utánad a moziban. 
szieszta 2025. 10. 21. 08:21
Én nem úgy neveltem a gyerkőceimet, hogy leültetem és elmondom a tutit, hanem példát mutattam. Ehhez az kell, hogy együtt legyetek és tudja ellesi a tudományid. Látták, hogy apu nem a kocsmában ül és ha elromlik valami, nekiáll megjavítani. Füvet nyír, főzi a vasárnapi ebédet, míg az anyu takarít. Szinte minden este elalvás előtt én meséltem nekik, soha nem könyvből, legtöbbször az életből vett, kiszínezett történeteket. Volt egy kitalált főhősőm és azzal történtek meg dolgok. Itt hallottak előszőr a halálról, párkeresésről, betegségekről, csupa jó és kevésbé jó forgatókönyvekkel. Persze nem csak komly dolgokról meséltem, volt varázsló és boszorka is, meg a sárba beragadt darusautó. Imádták, mikor a mesélésben megálltam és ők fejezték be a mondaromat. Aztán így folytatódott a történet. Így hallottak a befektetésekről, még a bitcoinról is, gazdálkodásról, költekezésről. Volt, mikor esti séta közben tanultuk a verset, idegen szavakat, de oldottunk matek példát, illetve gyakorlatban néztük meg a fizika törvényeit.
Spiller 2025. 10. 21. 08:19
Így van, az alapokat osszerakod, belerakod a 100% ot ami rajtad múlik és a sorsod hozzarakhatja a bizonytalan részt. Ha nem teszi a sors akkor a szerencse meg bejohet a képletbe.A sorsszeruseg és a szerencse nem uaz.  Forditva is igaz a sors adja a lehetőséget te  pedig felismered és megdolgozol érte. 
szieszta 2025. 10. 21. 07:29
Előzmény: #1067  Placi82

Én is sokáig úgy gondoltam, hogy minden siker nagy része a szerencse. Aztán visszanéztem életemet és kijött, hogy minden szerencse mögött én álltam. Én tettem érte és mert sikerült, az az én érdemem.
Kb ugyanannyi szerencse ért, mint "szerencsétlenség".
Mondhatnám szerencse, hogy egy jó helyre kerültem üzletkötőnek. De én jelentkeztem és tettem érte, hogy jól működjön. Nem alkalmazottként, hanem jutalékért dolgoztam és ha nem hajtottam, nem jött a pénz.
Nerég a fire életemet megszakítottam, mert kaptam egy jó ajánlatot, kevés munkával szép fizetésért. Persze lehetne szerencse is, de mivel ismertek, azért szólítottak meg. Tudták, korábban mit tettem le az asztalra. Az elődömet 9 hónap után kirakták. Pedig neki is szerencséje lehetett volna.
Aki szerencsének hiszi sikereit, az magában nem hisz. A lottószelvényt is ki kell tölteni és feladni. Hiába van szerencsém, ha ezt nem ÉN teszem meg.
ORK
ORK 2025. 10. 20. 21:30
jó lenne, ha mindenki picit visszavenne és nem személyeskedésről szólna a topik...Ne csesszük már szét. Nem vagyunk taknyos gyerekek...a téma sem erről tanuskodik.
Köszi szépen
Zanza2 2025. 10. 20. 20:22
Előzmény: #1130  izommanvagyok
Unod a banánt???
Hát nem nyershússal tömöd a fejed?
N0MAD 2025. 10. 20. 19:09
Előzmény: #1129  Spiller
Nem papa, butaságot írtál és leírtam miért.
Vagy fejtsd ki ha szerinted igazad van hol tévedek, vagy ismerd be hogy butaságot írtál (a 60% középosztályt még fel se hoztam, jelzem hogy a középosztaly az nem az átlagot jelenti, hanem az átlag és a gazdagok közti réteget, ne hagyd hogy a “közép” szó becsapjon) vagy hagyd annyiban.
Az nem opció hogy megmondanád ki mit írjon.
Mint ahogy izomtól se a mások jövedelemigazolasának követelese.
Nagyon nem értitek ezt a net és fórum dolgot.
Spiller 2025. 10. 20. 19:08
Előzmény: #1130  izommanvagyok
van belőle pár ezeket általában áttekerem. Nem sok érték van bennük. Nagy arc szolid tudás. 
izommanvagyok 2025. 10. 20. 19:02
Előzmény: #1129  Spiller

csak sajnos a személyeskedést tudja  néha már én is igazán unom a banánt. 
Spiller 2025. 10. 20. 19:00
Előzmény: #1128  N0MAD
mutass egy beírást tőled aminek van eleje közepe és vége és  tartalmaz valami információt egy hozzáadott értéket egy fórum témához. 
Csak a kötözködés megy mindenkivel minden véleményre kérdőjelet teszel. Egyrészt meg sem érted ezeket másrészt visz a véred. 
N0MAD 2025. 10. 20. 18:56
Előzmény: #1126  Spiller
És még mindig ezt sikerül kinyögnöd ha valaki jelzi butuskaságot beszélsz.
Spiller 2025. 10. 20. 18:49
Előzmény: #1093  izommanvagyok
Ne vagizz, nem tudtad mennyit fog hozni a panelod tehát nem egy megalapozott döntés volt. A 4ig ebben az évben ment 400%ot. Ráadásul nem hozott az ingatlanod egy fillért sem mert nem realizáltad. Tehát rakjuk kicsit helyre a dolgokat. 
Spiller 2025. 10. 20. 18:40
Előzmény: #1084  N0MAD
még semmit nem sikerült elsőre értelmezned ez miért változna. 
Nandi 2025. 10. 20. 18:07
Haveromnak nem fizetett a bérlője, mert így-úgy, meg majd jövő 7en. Nem idegeskedett, csendesen közölte, hogy ukrán kemény arcok tartoznak neki egy szívességgel és állandóan  csesztetik, hogy megadnák, csak jelezze mit kell elintézni. Ha gondolják összeköti őket velük.
Nem gondolták úgy...
izommanvagyok 2025. 10. 20. 17:21
Előzmény: #1123  DavidCamp

Igen azért ehhez már nem csak meló tudás hanem részben szerencse is kellett! Köszi!
DavidCamp 2025. 10. 20. 17:17
Előzmény: #1121  izommanvagyok
Ezt jol megfogtad!
Törölt felhasználó 2025. 10. 20. 17:05
Előzmény: #1079  izommanvagyok
"Tőzsdei részvényekből érte el a FIRE-t    Hát azt kell hogy mondjam ez sem stressz mentes  mondta 2022 ben lefelezte a vagyonát …  Akkor elgondolkodott mehet e ez a FIRE még de aztán vissza jött a veszteség és a protfólio… azok a pillanatok egy részvény idexes FIRE esetén is stresszt okoznak"
Erről beszéltem korábban, rengeteg olyan, alkalmazásból FIRE-be kerülő emberrel találkoztam már, akik stresszelnek a nem túl acélos pénzügyi alapok és a gazdaság változásai miatt. Sokan elváltak, mert a nők a bizonytalanságot és a gyerekek anyagi támogatásának elmaradását nem akarják felvállalni, ezért inkább tovább dolgoznak. Mások meggyőzik saját magukat valahogy arról, hogy semmi gond azzal, ha nem tudsz életkezdési támogatást nyújtani a gyereknek, oldja meg enélkül. Nekem ez soha nem menne. 
De a legtöbben azt mondják el, hogy nekem is összejöhetne a FIRE, de (a válás réme, a gyerekek támogatása, a gyengébb pénzügyi alapok miatt) inkább mégis úgy döntöttem, hogy tovább dolgozom. Ilyen körülmények között én is ezt tenném. Ez egy becsületes megoldás, hiszen egy normális férfi nem helyezi a személyes érdekeit a családja elé.
izommanvagyok 2025. 10. 20. 16:42
Előzmény: #1119  DavidCamp

vételárból   és bérleti díjból.
30 mft os 22 kerületi panel  37 nm másfeles  ( januári vétel - lepukkant ) most olyan 60 körül megy el felújítva. ( ehhez kellett 3 hét kemény meló szabi és felújítás is - vér verejték nélkül nincs haszon!)
Oké rá kellett költeni 1,5 mft ot de ennyi máig bejött bérletiből kb belőle..
3 x es tőke áttétel 10 mft önerőt toltam bele kb ez a matek  januárban ez volt az egyedüli jó vétel már múlt év októberétől igazándiból a 30 millás panelel kikoptak 

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek