érdemes több közjegyzőt felhívni és árajánlatot kérni van
árban eltérés jelentős is lehet.
általában én határozatlan szerződésre kötöm kérdezik még a
bérleti díj összegét stb.
Egy szankció van ha a lakó 1 éven belül elmegy akkor nem jár vissza a kaució ( bánat pénz) , mert nem buli, hogy éven belül lakót cserélj
de az a jó ha 2-3 évet ki tudsz alkudni panaszkodni kell nekik sokba a
közjegyzői díj
valaki kifizetteti a lakó jelölttel a felét én nem szoktam.
De te ha rosszul viselkedik te bármikor elküldheted.
Sajnos a kiválasztás és a szerződés részletei is fontosak.
Egy közjegyző profi és jó szerződést ír neked ( nekem is onnan a minták ) Őt kell
megbízni nem ügyvédet és védelmed van hajrá!
Ha kezdő vagy azt javaslom írasd meg a közjegyzővel a szerződést teljesen. Ő előtte köttetik a bérleti szerződés megadod az adataid és a lakó adatait és megcsinálja neked törvényeknek megfelelően . Ha jó lakó jelöltet találsz elkérsz egy 50 e ft foglalót a lakásra és benne van ( két tanús papír) 1-2 héten belül közjegyző előtt szerződést köttök Mond a közjegyzőnek kilakoltatásra és tartozás behajtásra is védelmet kérsz, hogy védjen a szerződés ez a fontos. Ez kb Pesten 120 eft ( De megéri mert utána ha nincs nagy fejfájás lehet - gondos kiválasztás után is ) Lehet csak kilakoltatásra, de ez nem mindig elég! előfizetős villanyóra csak vész esetén ha még ez sem segít. fontos felnőttől is kérhetsz befogadó nyilatkozatot ami azt jelenti hogy egy rokona vagy valaki befogadja - saját lakásába- ha baj van ha nem tudja fizetni az albéreltet) akkor télen is kitehető a lakó. Eleve úgy kell a lakást hirdetni én így teszem, hogy közjegyzői papírral kiadó a lakást akkor a szerencse vadászok eleve elkerülnek.. Hajrá!
Látom nagyon benne vagy ebben az ingatlankiadásos mókában. Én akaratlanul csöppentem bele öröklés lévén és egyelőre puccosítom az ingatlant és infot próbálok gyűjteni. Én csak most kezdem és (gondolom mint mindenki másnak) ugyanaz a rémálmom amit leírtál hogy egyszer csak be akar ragadni a bérlő, persze nem akar fizetni és gondolom mindenki ezt a szitut akarja megelőzni. Több helyen írták hogy az egyetlen igazán hatékony fegyver a közjegyző előtt aláírt kiköltözési nyilatkozat (ha jól értem). De ez ennyire alap már hogy amikor van egy új bérlő, akkor a közjegyző előtt kötitek meg a bérletit is ? Vagy én értek félre valamit ? Megosztanád a tapasztalataidat mi ennek a menete hogy előre be tudd védeni magad (és ne kelljen villanyóra cseréig eljutni :) ) ? Előre is köszi !
Jó meglátás. A delikvensnek több területen (gazdaság, történelem, tudomány) is vannak gyakran hangoztatott téves elképzelései, melyekkel többnyire a saját hamis világképét próbálja igazolni, máskor meg tudásbeli hiányosságait palástolni.
Én sem értettem..valami gond lehetett szerintem náluk a porfoliómmal, mert nagyon mellébeszélés szagú volt a válaszuk. Ezért pakoltam össze náluk egy szép összeget és vittem át a Concordba. A DEEP VALUE (még a régi) ami év végén lezáródott az jól szerepelt tavaly, annak ellenére, hogy rengeteg benne az európai részvény. Idén viszont parádés eddig, mert 22%.... de mondták is, hogy remélik év végéig kitart ez a szám, mert sok jót Ők sem látnak. Én magam részéről a 10%-al maximálisan elégedett lennék..csak ennyi meglegyen
Gyerekkori barátom dolgozik Osztrák kis faluban főpincérként... Lajta hegytől nem messze. Ezt úgy oldották meg, hogy a full éttermen + privát lakáson tele napelem és egyben van elszámolva. A srác jobban keres, mint én németországban (jattal), igaz az óráit nem tudom pontossan. Az étterem pedig teli van, rendezvények, esküvők... Emberrel alig bíják. Nyáron amiatt kellett 2 hétre bezárni mert 2 szakács szabija átfedésben volt... :D Persze van olyan ahol ezt nem tudják kigazdálkodni. Lehet hogy ez kiragadott eset.
Nem értem hogy van ez de nekem hold privát ami bent volt teljes évben 9,5-13% ha euro, ha forint ha dollár, ha 60%kötvénytartalmú, ha abszolut ha kockázati. Egy van ami 8,4%. Most néztem meg a december végi kimutatást.
Nem tudom mi a gondod dupla a bér de dupla kb a lakás ár is Bécsbe ... mi a gond ezzel? Valaki itt tevékenykedik valaki meg ott ... Egyébként hallottam óriási rezsi díj kint a vidéki részek ( nem Linz Gracz és Bécs ) teljesen halott rengeteg éttermes hoteles lehúzta a rollót totál csődbe a gazdaság még talán jobban mint mi. Szoktam nézni osztrák lehetőségeket is mi lenne , de túl messze van én oda nem fektetnék be esik az ingatlan piac egyébként ott ( vagyis stagnálásnak fogható fel ami nem mondom itthon nem történhet meg , de mi 2 éve szárnyalunk ők meg ezt hozták össze : https://tradingeconomics.com/austria/housing-index
plusz egy Bécsi ingatlan kezelése teljesen más feladat, mint itt a szomszéd panelba átugrani, ha esetleg gond van. Egy ingatlan esetében pedig benne van a pakliban bármi
tt nem erről beszélgetünk, hogy ki szerint hol jobb élni, mert az úgyis egyéni preferencia is. Az ingatlan nvs. pénzügyi befektetés hozamai volt a téma
Bocsáss meg de hiba van benne... Budapestre esetleg még számolj 3% al!! :D. Alacsonyabb kamatkörnyezet és 130% ös jövedelemből te továbbra is Budapestet választanád... Okés... a te döntésed...
F.I.R.E. életmód (általánosságban)